BAHÇELİ'YE KARA KALEM PORTRESİNİ HEDİYE ETTİ

30 Aralık 2019 14:49
Okunma
637
BAHÇELİYE KARA KALEM PORTRESİNİ HEDİYE ETTİ

BAHÇELİ'YE KARA KALEM PORTRESİNİ HEDİYE ETTİ

Genç Ressam Gülhan Kartal'ın çizdiği kara kalem portresini çok beğenen Bahçeli, "Resim çok güzel olmuş, eline emeğine sağlık çok teşekkür ediyorum." dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine hediye edilen kara kalem portresini çok beğendi.
Nevşehirli Üniversite öğrencisi genç Ressam Gülhan Kartal, kara kalem çizdiği portresini MHP Lideri Bahçeli'yi hediye etti. Bahçeli, bu sürpriz hediye karşısında Kartal'a, "Resim çok güzel olmuş, eline emeğine sağlık çok teşekkür ediyorum. Yolun açık olsun, başarılar diliyorum." dedi.
Bahçeli'ye, yaptığı çalışmayı hediye ederken heyecanı yüzünden okunan Kartal, dergimize yaptığı açıklamada o anki duygularını şöyle dile getirdi;
"Benim için çok önemli bir andı. Ayrıca benim yaşımda ve ressamlığın başında olan bir genç için son derece heyecan verici bir duygu. Sayın Genel Başkan'ımıza büyük hayranlık duyuyorum. Vatanımıza, milletimize olan sevgisini ve hizmetlerini hayranlıkla izliyor ve takdir ediyorum. Liderimin bu özelliklerini sanatıma yansıtmak istedim. Devlet Bey’in özel bir resmini bulup kara kalem olarak en ince detaylarına kadar çalıştım. Kendilerine takdim ederken çok heyecanlandım. O an benim için çok özeldi. O anı hayatım boyunca asla unutamayacağım. Genel Başkan’ım çok sağ olsunlar resmimi çok beğendiler ve çalışma hayatımda başarılar dilediler. Bu sözleriyle beni onore eden Genel Başkan’ın Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Genel Başkan’ımla görüşmemi sağlayan Nevşehir MHP İl Başkanı İlhan Kaya ile İl Yöneticisi Mehmet Varol’a da teşekkür ediyorum.”
Nevşehir Kız Meslek Lisesinin Grafik, Tasarım ve Fotoğrafçılık Bölümünden 2016 yılında mezun olduğunu belirten Kartal, daha sonra Hacettepe Üniversitesine bağlı Nevşehir Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne kayıt yaptırdığını söyledi. Hâlen bu fakültede öğrenci olduğunu kaydeden Kartal, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dışında şimdiye kadar birçok devlet adamı, siyasetçi ve sanatçının kara kalem portrelerini yaparak kendilerine takdim ettiğini söyledi.
Gülhan Kartal, ölümünün 81. Yıl Dönümünde 10 Kasım 2019 Pazar günü Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk heykelinde tek başına gidip Ata'sını andı. Yaptığı Atatürk resmi ile birlikte heykelin önünde saat 09.05'te saygı duruşundu bulunup İstiklal Marşı’nı okuyan Kartal, ardından da yine Atatürk için yazdığı şiirden, “Ata'm sen rahat uyu. Yolcusuyuz bu hürriyetin. Ata'm sen rahat uyu bekçisiyiz bu Cumhuriyet'in. Yolun yolumdur." dörtlüğünü okuyarak ayrıldı.