ENGELLİLERDEN CUMHURİYET'E ÖZEL TÜRK BAYRAĞI

30 Aralık 2019 14:44
Okunma
522
ENGELLİLERDEN CUMHURİYETE ÖZEL TÜRK BAYRAĞI


ENGELLİLERDEN CUMHURİYET'E ÖZEL TÜRK BAYRAĞI

Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nden yararlanan engelli kursiyerler, merkezden öğrendiklerini uygulamaya geçirdiler. Engelliler, öğretmenlerinin de desteğiyle Cumhuriyet'in 96. yıl dönümü anısına Türk bayrağı ve Atatürk posteri yaptılar. Tamamıyla engellilerin emekleriyle bir haftada yapılan Türk bayrağı ve Atatürk posteri 29 Ekim tarihinde tamamlandı. Bayrağı Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e hediye ettiler.
Çalışmanın her bir bölümü merkezin farklı atölyelerinde büyük emeklerle yapıldı. Resim atölyesinde boyanan posterin ahşap atölyesinde çerçevesi, mozaik atölyesinde çevre taşları, halı kilim atölyesin örgü işlemleri, bilim atölyesinde elektrik tesisatı ve ledleri döşendi. Çalışmaya son şekli verildikten sonra, Türk bayrağı ve Atatürk posteri merkezin matbaasında basıldı. Türk bayrağı ve Atatürk posteri çalışmasında merkezdeki 25 engellinin el emeği göz nuruyla son şeklini aldı.
Çalışmanın tamamlanmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan engelliler, "Bize imkân tanındığında neler yapabildiğimizi bir kez daha gösterdik. Cumhuriyet'imizin 986. yıl dönümü anısına öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle böyle bir çalışma yapmak istedik ve 1 haftada bunu başardık. Çok mutluyuz. Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete açarak bizlere bu imkânı sunan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e çok teşekkür ederiz." dediler.
Demirel, engellileri yaptıkları çalışmadan dolayı tebrik ederek, "Merkezimizden yararlanan engellilerimizin bu azmini, kararlığını ve bir şeyler yapabilme başarabilme şevkini gördükten sonra iyi ki böyle bir merkezi inşa ettik diyorum. Cumhuriyet’imizin 96. yılında böyle özel bir çalışmada emeği olan tüm engellilerimizi, öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum." diye konuştu.