ERDOĞAN VE BAHÇELİ'DEN BOZKURT POZU

12 Eylül 2019 10:02
Okunma
716
ERDOĞAN VE BAHÇELİDEN BOZKURT POZU


ERDOĞAN VEBAHÇELİ'DEN BOZKURT POZU

Haber :AHMET DENİZ AĞCA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî bir programınınbulunmadığı 31 Temmuz 2019 Çarşamba günü sürpriz yaparak Milliyetçi HareketPartisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etti. Erdoğan'aÖzel Kalem Müdürü Hasan Doğan da eşlik etti.

Millî İstihbarat Teşkilatının (MİT) Bağlıca'daki yenikampusunda incelemelerde bulunan Erdoğan, daha sonra dört araçlık bir konvoylaÇayyolu'ndaki evinde Bahçeli'yi ziyarete gitti. Ziyarete Cumhurbaşkanlığıforsunun takılmadığı sivil bir araçla giden Erdoğan, Bahçeli ile yarım saat başbaşa görüştü.

Başkentte tüm gözlerin çevrildiği Erdoğan ve Bahçeligörüşmesiyle ilgili olarak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan kısaaçıklamada, 31 Temmuz 2019 tarihinde yapılan ziyarette "güncel siyaset vedış politika konularının" ele alındığı belirtildi. Son olarak tekrarlananİstanbul seçimlerinin öncesinde 13 Haziran 2019 Perşembe günü bir araya gelenErdoğan ile Bahçeli'nin en son görüşmesi yarım saat sürdü.

Sürpriz görüşeme ağırlıklı olarak "Cumhurbaşkanlığıhükûmet sistemi" ile ilgili yapılacak olan değişiklikler başta olmak üzeregündemde bulunan önemli konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Erdoğan ve Bahçeli, sistemle ilgili partilerinin yürüttüğüuyum çalışmaları kapsamında önümüzdeki dönemde atılacak olan adımlar konusundada değerlendirmeler yaptılar.

Erdoğan'ın, kritik Millî Güvenlik Kurulunun (MGK) ardındangerçekleşen görüşmede başta Fırat'ın doğusuna yönelik yapılacak olan olasıoperasyon, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe Harekâtı ve ABD ile yaşanan S-400ve F-35 gerilimi ile ilgili olarak Bahçeli'nin görüşlerine başvurduğuöğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan ve Bahçeli'nin görüşmesine ilişkindört kare fotoğraf paylaştı. Keyifli oldukları görülen Erdoğan ve Bahçeli,"Devlet Bey Konağı"nın bahçesinde bulunan bozkurt heykelinin önündebirlikte fotoğraf çektirdi.

ZİYARETE BAHÇELİ'NİNBU FOTOĞRAFI MI SEBEP OLDU?

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MHP Lideri Bahçeli'ye evindeyaptığı sürpriz ziyarete ilişkin yazılı ve görsel medyada pek çok kulis haberiyer alırken, Milliyet'in tecrübeli muhabirlerinden Saliha Çolak'a göre süreçşöyle gelişti:

Külliye’de gerçekleşen görüşmeler sürerken, bir karşıziyaret gerçekleştirmek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında birfotoğraf sonrasında "ev ziyaretine" karar verildi. Bahçeli,Çayyolu'ndaki evinin önünde şalvarlı ve kasketli bir fotoğraf paylaşmış,fotoğraf sosyal medyada çok tartışılmıştı. Bu fotoğraf üzerine Erdoğan,Bahçeli'ye bir sohbet sırasında, evini merak ettiğini söyleyince "Birkahve içeriz." diye görüşme kararlaştırıldı. Sonunda iki lider Bahçeli'ninevinde buluşup birlikte kahve içip sohbet etti.