ÜLKÜ OCAKLARI, NECDET SEVİNÇ'İ UNUTMADI
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, ülküsünden ve ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermeyen merhum Gazeteci -Yazar Necdet Sevinç’in 8. ölüm yıldönümü ile ilgili anma mesajı yayımladı.
Ateş, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin resmî internet sayfasından paylaştığı mesajında Sevinç'in, "Dünyanın neresinde bir Türk varsa bizim tabii hudutlarımız oradan başlar" sözünü hatırlatarak, "Türk milliyetçiliğinin yılmaz kalemi Gazeteci- Yazar Necdet Sevinç'i vefatının 8. yıl dönümünde rahmet ve fatihalarla anıyoruz." dedi.
Sevinç, 23 Temmuz 1911 tarihinde İstanbul'da tedavi gördüğü Florance Nightangel Hastanesi'nde sabaha karşı hayata gözlerini yummuştu. Türk Milliyetçiliğinin cesur kalemlerinden olan Necdet Sevinç'in ömrü pek çok Ülkücü yazar gibi ideolojik kavgalar, davalar ve hapis cezaları ile geçmişti.
1944 yılında Gaziantep'te dünyaya gelen Sevinç, Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine "Allah'ın olmadığını" yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra, Gaziantep'te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul’a gitti. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı. 1969'tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın ve Kurultay gazetelerinde genel yayın müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı. Yazılarından dolayı birkaç kez kurşunlandı. Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkûmiyeti istenen yazarlarımızdan oldu. Asliye Ceza, Ağır Ceza, Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı. 1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi'nden çıktı. 12 Eylül 1980 Darbesi'nden sonra tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevi'nde, iki kez Paşakapısı Cezaevi'nde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı.
Sevinç; Binlerce köşe yazısının yanı sıra, şu eserlere imza attı:
"Yazarını Kurşunlatan Yazılar, Sanık Yazılar, Tutanak, Ferman, Ülkücüye Notlar, Ajan Okulları, Gaziantep'te Türk Boyları, Osmanlının Yükselişi ve Çöküşü, Osmanlı’dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri, Eski Türkler’de Kadın ve Aile, Osmanlılar’da Sosyo-Ekonomik Yapı, Arşiv belgeleriyle Tehcir, Ermeni İddiaları ve Gerçekler, Pontus’la Hesaplaşma, Duruşmalar, Acının Tadı."
BAHÇELİ'DEN "NECDET SEVİNÇ" MESAJI
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Temmuz 2011 günü Necdet Sevinç'in ölümüyle ilgili yayımladığı mesajda, Ülkücü-Milliyetçi Harekete gönül verenlerin kalplerinde her daim yaşayacağını ve eserleriyle sürekli olarak hatırlanacağını belirtmişti.
Mesajında "Türk milliyetçiliğinin mümtaz isimlerinden ve simalarından birisi olan Sevinç'in zamansız vefatının" kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Bahçeli, şunları kaydetmişti:
"Türk basın ve düşünce hayatının bu seçkin şahsiyeti, hayatını davasına adamış, inandıklarından asla taviz vermemiş ve zorluklar karşısında hiç yılmamıştır.
Merhum Necdet Sevinç'in Türk milliyetçiliğinin gelişmesi, büyümesi ve fikir kaynaklarının canlı kalması için takdir edilmesi gereken bir gayret ve emek sarf ettiği bilinen bir gerçektir. Ülküsünden ve ilkelerinden taviz vermeyen bu dava insanı, ülkücü-milliyetçi harekete gönül verenlerin kalplerinde her daim yaşayacak ve eserleriyle sürekli olarak hatırlanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, merhum gazeteci ve yazarımız Sayın Necdet Sevinç'e Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, camiamıza ve milletimize sabır ve başsağlığı dilerim."