Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Darıcı: “DERDİMİZ TÜRK GENÇLİĞİ. HİÇBİR KİRLİ OYUNUN PARÇASI OLMAYACAĞIZ”

21 Ağustos 2019 16:19
Okunma
674
Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Darıcı: “DERDİMİZ TÜRK GENÇLİĞİ. HİÇBİR KİRLİ OYUNUN PARÇASI OLMAYACAĞIZ”

Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Darıcı:
“DERDİMİZ TÜRK GENÇLİĞİ. HİÇBİR KİRLİ OYUNUN PARÇASI OLMAYACAĞIZ”

Ankara Ülkü Ocakları Ankara’da bulunan ulusal ve yerel basın mensupları ile kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi.
Ankara Ülkü Ocakları, Basın Birim Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıda konuşma yapan Ankara Ülkü Ocakları Başkanı İlker Darıcı, Türk gençliğinin millî, manevi, dinî, eğitim ve sosyal yaşantıları açısından dünyadaki diğer yaşıtları ile rekabet edebilecekleri bir ortamı sağlamak için mücadele ettiklerini belirtti.
Darıcı; şunları kaydetti:
“Bilindiği üzere, Ülkü Ocakları kuruluş ilkeleri gereği, geleceğimizin teminatı gençlerimizin eğitilmesine, sosyal hayata alışmasına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ ilkesini benimseyen bireyler yetiştirmeye kendini adamış, tüm Türk dünyasının umudu olan, güçlü ve ülkemizin en köklü gençlik hareketidir. Ankara Ülkü Ocakları olarak rahmetli Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş Bey’in mirasına sahip çıkarak, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in belirlemiş olduğu hedefler ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı’mız Sayın Sinan Ateş’in talimatları doğrultusunda görev aldığımız günden bugüne; eğitim, spor, kültürel ve kişisel gelişim alanlarında, ayrıca sosyal faaliyet konularında birçok etkinliğe imza attık ve Ankara’daki gençlerimize öncü olduk.“
Başkan Darıcı, Ülkü Ocakları’nın misyonu hakkında da genel bir bilgiler verirken şunları söyledi:
“Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin uyuşturucu vb. kötü alışkanlıklardan korunması adına mücadele etmekte, bu yönü ile de gençlerimizi sokak çetelerinden, hain ve diğer kirli yapılardan uzak tutmayı amaçlamaktadır. Bu amaç kapsamında da eğitim, kültür ve spor faaliyetlerimize ara ve taviz vermeden devam edeceğiz. Ülkü Ocakları kurulduğu 1968 yılından bugüne dek, ülkemizde gelişen ve kendisini ilgilendiren, tüm millî duyguları ve maneviyatı ile de ülkesinin yanında olmuş, bundan sonra ki süreçte de olmaya devam edecektir.”
Ülkü Ocakları’nın esasen “Eğitim ve Kültür Vakfı” oluşuna dikkat çeken Darıcı, “Her ne kadar kuruluşumuzdan bugüne üzerimizde kamuoyu nezdinde yaratılmaya çalışılan algı operasyonları olsa da, bizler hiçbir kirli oyunun bir parçası olmayacağız.” diye konuştu.
Başkan Darıcı, kahvaltılı sohbet toplantısındaki konuşmasında şunları belirtti:
“Sayın Genel Başkan’ımız Devlet Bahçeli’nin emir ve talimatları doğrultusunda ‘ülkesini seven, sahip çıkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş’i her zaman saygı ve sevgi ile anan, millî ve dinî duygulardan uzaklaşmayan nesiller yetişmesindeki mücadelemiz umuyoruz ki ilelebet sürecektir. Hepimiz Türk’üz, Türkiye’de doğduk, Türk olarak yaşıyoruz ve hayatta en çok da Türk olmakla gurur duyuyoruz. Tek isteğimiz bizden sonra gelecek nesillerin de bu şuurla yetişmesi, sosyal hayatlarında çevresi tarafından sevilen, saygı duyulan bir birey olmalarını ve en sonunda da ülkelerine hizmet etmelerini temenni ediyor, tüm mesaimizi bunun için harcıyoruz.”
Darıcı, daha sonra programa katılan tüm basın mensuplarını tek tek uğurlayarak teşekkürlerini iletti.