BAHÇELİ'YE 50. KURULUŞ YIL ANISINA TABANCA VE SAAT HEDİYE EDİLDİ

16 Nisan 2019 12:41
Okunma
732
BAHÇELİYE 50. KURULUŞ YIL ANISINA TABANCA VE SAAT HEDİYE EDİLDİ


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, partisinin 50. kuruluş yıl dönümü anısına antika tabanca ve saat hediye edildi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın partinin 50. kuruluş yıl dönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk’ün de beylik tabancası olarak kullandığı "hareketli Nagant" tabancası hediye etti.
121 yıllık Nagant, bir dönemin en ünlü markaları arasında yer alıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün de beylik tabancası olarak kullandığı "hareketli Nagant" hâlen Samsun'daki müzede sergileniyor.
Atatürk'ün silahı Rus yapımı olarak bilinirken MHP liderine hediye edilen "hareketli Nagant"ın Belçika yapımı ve mermilerinin de orijinal olduğu bildirildi.
Yalçın ailesi tarafından MHP liderine 50. yıl hatırası olarak hediye edilen silahın mermilerinin de orijinal olduğu bildirildi.
121 yaşında ve koleksiyon değeri de bulunan hareketli Nagant' özellikle koleksiyoncuları tarafından şimdiye kadar üretilen en değerli silahlar arasında gösteriliyor.
Kastamonu MHP İl Başkanı Yüksel Aydın da MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye el yapımı olan, 150 yıllık, altın kaplama saat hediye etti.
Adana'da 9 Şubat 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen "MHP'nin 50. Yıl Kuruluş Yıl Dönümü Töreni"ne katılan MHP İl Başkanı Aydın, program öncesi Genel Başkan Bahçeli'nin yanına gitti. Aydın, Bahçeli'ye el yapımı olan, 150 yıllık, altın kaplama saat hediye etti. Saatten dünyada yalnızca 2 adet üretildiğini ifade eden Aydın, "Genel Başkan’ımız, 50. yıl kutlamalarını gerçekleştirdiğimiz günde hediyemizi kabul ederek, bizleri onurlandırmıştır." dedi.