Yaşar Yıldırım YILDIRIM: BAŞBUĞ'UMUZU ASMAYA KALKAN BİRİSİNİN OĞLU İLE AYNI SAFA MI GELECEĞİZ?

15 Mart 2019 14:58
Okunma
757
 Yaşar Yıldırım YILDIRIM: BAŞBUĞUMUZU ASMAYA KALKAN BİRİSİNİN OĞLU İLE AYNI SAFA MI GELECEĞİZ?

Cumhur ittifakının Ankara'daki Abisi: Yaşar Yıldırım
YILDIRIM: BAŞBUĞ'UMUZU ASMAYA KALKAN BİRİSİNİN OĞLU İLE AYNI SAFA MI GELECEĞİZ?
EVİN GÖKTAŞ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'in, babası Nurettin Soyer'in Ülkücülerin katili olduğunu ve merhum Başbuğ Alparslan Türkeş hakkında da iki kez idam cezası istediğini hatırlattı.
Yıldırım, "Başbuğ'umuzu asmaya kalkan birisinin oğlu ile aynı safa mı geleceğiz? Bunu kabul etmemiz imkânsız." dedi.
Cumhur ittifakının Ankara'da en çok çalışan, en çok ilgi görüp halkta karşılık bulan isimlerinin başında MHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım geliyor.
Ankara Kızılcahamamlı olan Yaşar Yıldırım, Ankara'nın her bölgesine gittiği toplantılarda gerek yaptığı konuşmalarda gerekse halkla olan diyaloglarında cumhur ittifakının Ankara'daki gözdesi olduğunu gösteriyor.
MHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, yaptığı konuşmalarda 31 Mart Yerel Seçimlerinin önemine dikkat çekerek,  CHP'nin bu seçimleri bir belediye meclis üyeliği seçimi gibi algıladığını ve algılatmak istediğini ifade ederek, "Ancak doğrusu bu değildir. Doğrusu bu seçimler bir beka meselesidir. Genel Başkan’ımız Bilge Lider Sayın Devlet Bahçeli'nin dediği gibi, 'Belediye mi, beka m?’ denilirse, bir kere beka, bin kere beka, bin kere beka." diye konuştu.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından, cumhur ittifakının Ankara Büyükşehir Belediyle Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'ye verilen yemeğe katılan Yaşar Yıldırım, dergimize çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Cumhur ittifakının gerek Etimesgut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel'i gerekse Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki'yi başarılı bulan Yıldırım, "Cumhur ittifakının karşısında bölücüler, FETÖ'cüler, bu ülkenin bekasını düşünmeyenler; zillet ittifakı vardır. Biz cumhur ittifakının sonuç alması için gayret sarf edeceğiz. Etimesgut'ta 15 yıldır başarılı hizmetler gerçekleştirmiş Enver 
Başkan'ı ve Kayseri'de yaptığı örnek hizmetlerle Kayseri'yi marka şehir yapan Mehmet Özhaseki Bey'i destekliyoruz. İnşallah başarılı olacağız." diye konuştu.
YENİ KAPI RUHUNA SADIK KALMAYANLAR BİR TARAFA AYRILDI
Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bu seçim bize göre bir beka seçimidir. Bazılarına göre beka sorunumuz olmayabilir. Güney sınırımıza bakın, 700 kilometre tünel kazılmış, Amerika’dan alınan tanklar ve toplar yönünü Türkiye’ye çevirmiş. Bundan üç yıl önce 15 Temmuz gecesi devlet elimizden alınmaya, ülke zapt edilmeye, Türk milleti esir olarak tarihe geçirilmeye çalışılmıştır. 15 Temmuz'da bir haçlı seferi ile karşı karşıya kaldık. Bu tehlike geçti mi geçmedi mi? 15 Temmuz'un mimarlarından Yurtta Sulh Konseyinin bir kanadı yakalanıp yargı önüne çıkarılmıştır. Ama sivil kanadı daha bugüne kadar tespit edilememiş ve yargı önüne çıkarılmamıştır. Tehlike henüz geçmiş değildir. Bizim üç tarafımız deniz, dört tarafımız düşmanla çevrilidir. Bizim yaşadığımız coğrafya yıllarca haçlı akınlarının taarruzuna maruz kalmıştır. Bu coğrafya Ümmeti Muhammed'in dünyadaki Müslümanların sığındığı son güvenli limandır. Bu coğrafya Türk milletinin vatanıdır. Eğer bu coğrafya olmazsa bizim gideceğimiz yer yok. Bosnalısı burada, Arnavutlusu, Dağıstanlısı burada, Kürt’ü burada, Arap’ı burada, Türkmen’i burada, Afgan'ı burada. Yarın Allah göstermesin burası Suriye gibi olursa biz nereye gideceğiz, gidecek yerimiz yok. Geleceğimize yönelik elimizde bir garantimiz var mı? Onun için beka diyoruz. Ülkemiz Suriye gibi olduktan sonra belediyelerin hepsi AK Partili olmuş hepsi MHP'li olmuş neye yarar? Tapunuz neye yarar, eviniz neye yarar, malınız neye yarar, dükkânınız neye yarar? Bu ülkenin geleceğinden endişemiz olduğu için bir araya geldik. Cumhur ittifakı 15 Temmuz gecesi saat 22.00'de ortaya çıkmıştır. Kalkışma başlamış, bu ülkeyi, bu vatanı seven, bekadan endişe olanlar bir araya gelmiş haçlı seferini püskürtmüşler. Akabinde Yeni Kapı Ruhu kurulmuştur. Yeni Kapı Ruhuna sadık kalmayanlar ve doku uyuşmazlığı olanlar da bir tarafa ayrılmıştır."
BİZİ ENDİŞELENDİREN CUMHUR İTTİFAKININ KARŞISINA ÇIKAN İTTİFAK
Yaşar Yıldırım, 24 Haziran Seçimlerinin cumhur ittifakının taçlandığı bir zafer olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Ülkücüler, MHP'liler Tayyip Erdoğan'a oy verdiği için bu ittifakın çuvallayacağını, MHP'nin % 3oy alacağını söylüyorlardı. 24 Haziran gecesi cumhur ittifakı %53 olarak sonuç elde etti. Cumhur ittifakının karşısına da bir ittifak çıktı. Kimler vardı orada? İşte bizi endişelendiren bunlar. O ittifakın içinde CHP var, İP var, FETÖ var, PKK var, HDP var. Hepsi bir arada. Muharrem İnce diyor ki 'Beka değil zekâ problemi var.' Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki '19 büyükşehri alacağız geri döneceğiz.' Muharrem İnce diyor ki, 'Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bursa alınacak, ben Cumhurbaşkanlığına aday olacağım ve Cumhurbaşkanı olacağım.' Bir an için düşünün. Bu memleketin gelin Muharrem İnce'ye teslim edin. Belediyeleri gelin CHP'ye teslim edin. Akıbetimiz ne olur? Bu insanlara yönetim teslim edilir mi? Ülke teslim edilir mi? Duruşları, tavırları, düşünceleri belli. Afrin komutanının apoletlerini sökecek bir adamı Cumhurbaşkanı yapar mısınız? Bu ülkeyi teslim eder misiniz?  Batıl ile arkadaşlık, dostluk, hemşerilik olmaz. Batıl ile hak mücadelesi arasında hakkın yanında olmak gerekir."
Etimesgut'ta Enver Demirel'in rakibinin olmadığını kaydeden Yıldırım, "Enver Demirel'in kazanamamak diye bir sıkıntısı da yok. CHP'li belediye başkanlarının yaptıkları ortadadır. Enver Demirel'in yaptıklarını anlatmamız saatleri bulur." diye konuştu.
BEYPAZARI KONAKLARI DEVLET BAHÇELİ'NİN SAYESİNDE YENİLENDİ
Yaşar Yıldırım, belediye başkanlığı yapmış olan adayların projelerine değil yaptıklarına bakılması gerektiğini hatırlatarak, şunları belirtti:
"İşte CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Beypazarı Belediye Başkanı idi. MHP'den seçilmişti ve ben de o dönemde MHP'nin il başkanı idim. Eski konakları yenileme projesi vardı. Para yoktu. Para bulmak için Sayın Genel Başkan’a gittik. Sayın Devlet Bahçeli de 57. hükûmette Başbakan Yardımcısı idi. Gittik projeyi anlattık ve Sayın Genel Başkan 2 trilyon lira Tanıtma Fonundan bize para verdi. Bunun yanı sıra Kültür Bakanlığında ne kadar mimar ve mühendis varsa hepsini Beypazarı'na götürdük. Netice itibarıyla bir yıl içinde 200 tane ev ortaya çıktı. Birdenbire Beypazarı Beypazarı oldu. Bir sihirli değnek geldi dokundu ve gitti.
Şimdi buradaki bu eserin sahibi kimdir? Parayı veren, mimarı ve mühendisi gönderen kim? Parayı isteyen benim, parayı ve mimarları gönderen Devlet Bahçeli. CHP'nin orada bir çivisi dahi yok. MHP'nin Peypazarı'nda yaptıkları şu anda CHP'nin hanesine yazılmaya çalışılıyor. MHP'nin katma değeri, mirası CHP'ye taşınmaya çalışılıyor. Hemşeriniz olabilir, arkadaşınız olabilir, dostunuz olabilir. Batılda hemşerilik yoktur, dostluk yoktur, akrabalık yoktur. Bununla birlikte CHP'nin sayın adayı CHP'liler gibi düşünmeye, yaşamaya ve konuşmaya başlamıştır. Su gibi içinde bulunduğu kabın şeklini almıştır. CHP'nin adayı dine ve dindarlara da laf uzatmaya ve söz söylemeye başlamıştır. Çünkü CHP'liler bunu yapmadan duramazlar. Çünkü herkes kendi bulunduğu yere alışıyor ve taşlar yerine oturuyor."
BAŞBUĞ'UMUZU ASMAYA KALKAN BİRİSİNİN OĞLU İLE AYNI SAFA MI GELECEĞİZ?
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Tunç Soyer. CHP'nin İzmir Seferhisar Belediye Başkanı. Babası Nurettin Soyer, 12 Eylül mahkemelerinde 4. Kolordu Komutanlığı Başsavcısı ve arkadaşlarımızın katilidir. Mustafa Pehlivanoğlu'nun katilidir. Merhum Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş Bey'e iki kez idam cezası istemiştir. Elhamdülillah bana da iki kere idam istedi. Ülkücülere en fazla zulmü ve işkenceyi yapmıştır. Şimdi bunun oğlu CHP'den İzmir Belediye Başkan adayı. Arkadaşlarımızın katilinin oğlu ile aynı safa mı geleceğiz? Şimdi biz merhum Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş'i asmaya kalkan, yeltenen, zulmeden, işkence eden ve yapmadığını bırakmayan birisinin oğlu ile aynı safta mı olacağız? Batılın ve CHP'nin yanında mı yoksa cumhur ittifakının yanında mı duracağız? Onun içindir ki bu seçim bir beka seçimidir. Bir adayın bütün özelliği, Devlet Bahçeli'nin verdiği para ile gönderdiği mimar ve restorasyondur. 21 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapmış, Kayseri'yi marka şehir hâline getirmiş, barajını, kayak merkezini, alt yapısını ve üst yapısını yapmış. Ankara'nın en büyük problemi ulaşımdır. Ray nedir bilen, metro nedir bilen, altyapıyı ve üst yapıyı bilen bir büyükşehir tecrübesi olan Mehmet Özhaseki'ye mi, yoksa sadece bir yerden aldığı para ile yaptığı restorasyondan başka bir şeyi olmayan CHP'nin adayını mı tercih edersiniz? Bu kenti kime teslim edelim? Gönül rahatlığı ile bu başkenti kime teslim edelim? Bizim inancımız Sayın Özhaseki bu manada tartışılmaya gerek kalmadan liyakat sahibi bir başkan adayıdır. Başkent Ankara'ya yakışan bir adaydır."
MHP'NİN BÜTÜN MENSUPLARINI ÖZHASEKİ'YE DESTEK VERMEYE ÇAĞIRIYORUM
Yaşar Yıldırım, MHP'nin tüm mensuplarını önümüzdeki yerel seçimde Ankara'da cumhur ittifakının adayı Mehmet Özhaseki'ye oy vermeye ve dua etmeye çağırırken, şunları ifade etti:
"Bir gönül ittifakını hep beraber gerçekleştirdik. Cumhur ittifakı ile ilgili hazırlanan protokolün dördüncü maddesini her yerde okurum. Protokol beş ayrı maddeden ibaret olup dördüncü maddesi çok önemlidir. Söz konusu madde aynen şöyledir:
'Cumhur İttifakı, Türkiye’yi hedef alan saldırılar karşısında parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye’yi zayıflatarak uluslararası operasyonlara açık hâle getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır.' 4 Mayıs 2018 tarihinde Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan imzası ile hazırlanmış olan bir protokol. Her iki genel başkana da Allah hidayet, feraset, sağlık, afiyet ve uzun versin. Cumhur ittifakının özeti budur. Bu ittifakın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Mehmet Özhaseki'dir. Bu ittifakın Etimesgut Belediye Başkan Adayı MHP'li Enver Demirel'dir. Buradan herkese ve özellikle de partimizin tüm mensuplarına sesleniyorum. Kafam karıştı, zihin bulanıklığım var, soru işaretlerim var, adayın kaşını beğenmiyorum, gözünü beğenmiyorum, boyunu beğenmedim, memleketini sevmedim, vb. mazeretlerin hiçbirisinin bizim için önemli değildir. MHP'nin bütün mensuplarını, bütün fertleri, gönül verenlerin hepsi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde cumhur ittifakının adayı AK Partili Sayın Mehmet Özhaseki'ye destek vermeye, dua etmeye ve yanına çalışmaya davet ediyorum. Burada hiçbir zihin karışıklığı olmasın, hiç kimsenin kafasında da bir şey kalmasın. Bununla birlikte Etimesgut'un mimarı, Etimesgut'u belli bir seviyeye getirmiş, marka bir ilçe yapmış olan cumhur ittifakının adayı Enver Demirel'e de destek vermeye çağırıyorum. Siyasette duygusallık olmaz. Siyaset mantık ve akıl işidir. Hepimiz belli bir akıl ve mantık sahibiyiz. Şehrimizi kime teslim ve emanet edeceğimize iyi karar vermeliyiz. Beka meselesinde de şehri teslim edeceğimiz meselesinde de gönül rahatlığımız vardır. Sefer bizden zafer Allah'tan."