ÖZHASEKİ'DEN ALPARSLAN TÜRKEŞ VE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI'NA ZİYARET

15 Mart 2019 14:54
Okunma
682
ÖZHASEKİDEN ALPARSLAN TÜRKEŞ VE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITINA ZİYARET

ÖZHASEKİ'DEN ALPARSLAN TÜRKEŞ VE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI'NA ZİYARET
AHMET DENİZ AĞCA

Cumhur ittifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, MHP İl Başkanı Turgay Baştuğ ile cumhur ittifakının Ankara 25 ilçe belediye başkan adayıyla ve İlçe Başkanlarıyla birlikte, merhum Alparslan Türkeş’in kabri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısında bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na ziyarette bulunarak dua etti. 
Özhaseki, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“İnşallah birlikte hareket edeceğiz. İlçe ve büyükşehir ayrımı olmadan, anlayış, disiplin, sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde bu birlikteliğimizi devam ettireceği. 15 Temmuz gecesi kimsenin unutamayacağı bir gecedir. Bu olay Batı’da herhangi bir ülkede yaşanmış olsaydı, emin olun Fransız Devrimi gibi isim yapar, onlarca film çevrilir, yüzlerce roman yazılır, buradaki yiğitlerin göstermiş olduğu kahramanlıklar, dillere destan bir şekilde anlatılırdı. Biz onların kıymetini biliyoruz, biz onları takdir ediyoruz, hiçbir gün unutmayacağız, kimseye de unutturmayacağız."
Cumhur ittifakının bu ziyarette olduğu gibi her durumda birlikte hareket ettiğini vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti:
"İlçe belediye başkan adaylarımızla bu bilinç ve beraberlik içinde yol alacağız. Her adayımız kendi alanlarında uzmanlaşmış, hizmeti seven, bu millete fedakârlık duygusuyla, şehrimizi geleceğe taşıyacak olan arkadaşlarımız. Bizde büyükşehir - ilçe belediyesi ayrımı, çatışması olmayacak. Biliyoruz ki çatışmadan, orada yaşayan vatandaş zarar görüyor. Bir hizmet yapılmadığı zaman ilçe büyükşehiri, büyükşehir de ilçeyi adres gösteriyor. Herkes suçu birbirinin üzerine atıyor.”
Bir gazetecinin “Seçimlerin ardından kazanan kişi başka bir partiden olsa da bu anlayış geçerli olacak mı?” sorusu üzerine Özhaseki, “Ben bir anlayışı izah etmeye çalışıyorum. Bizim belediyecilik anlayışımızda o partili, bu partili olmaz. Biz bu kadar çalışkan arkadaşları aday gösterdik. Allah’ın izniyle bizler bunu sonuna kadar devam ettiririz, arkadaşlarımızla kazanırız ve hep birlikte devam ederiz. Ama vatandaşın takdiri başka türlü olursa da saygı duymak bize düşer.” cevabını verdi.