ERDOĞAN-BAHÇELİ İTTİFAKI KONUŞTU

21 Şubat 2019 14:29
Okunma
641
ERDOĞAN-BAHÇELİ İTTİFAKI KONUŞTU

ERDOĞAN-BAHÇELİ İTTİFAKI KONUŞTU
Liderler Görüştü Ama İttifak Mesaisi Devam Edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 17 Aralık Pa-zartesi günü bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 16.00'da başladı ve bir saat sürdü.
Erdoğan ile Bahçeli, daha önce 16 Ekim ve 21 Kasım'da yine bir araya gelmişlerdi. En son yapılan görüşmede yerel seçimlerde ittifak konusu masaya yatırıldı. İttifak kapsamına dair hangi partinin hangi ilde aday çıkaracağı ve görüşmede netleşmiş oldu.
Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde ele alınan yerel seçimlerde yapılacak olan ittifakın de-tayları ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de MHP'nin aday çıkarmamasına karşılık AK Parti de Adana, Mersin ve Manisa'da aday çıkarmayarak MHP'ye jest yapacak. 
AK Parti, MHP'nin adaylarını destekleyeceği üç büyükşehirde henüz adaylarını açıklamadı-ğı İstanbul'un dışında dört il daha bulunuyor. İstanbul'da Binali Yıldırım'ın adaylığına artık kesin gözle bakılırken,  geri kalan üç il Aydın, Muğla ve Osmaniye'de ne olacağı en son yapılan görüş-mede ele alındı. Bu kapsamda AK Partinin,  Devlet Bahçeli'nin memleketi olan Osmaniye'de aday göstermeyip MHP'nin adayına destek vermesi bekleniyor.
Aydın ve Muğla'da ibre AK Parti adaylarını gösteriyor. Her iki ilde AK Parti adayları ile se-çime girileceği tahmin ediliyor. 24 Haziran'da Aydın'da CHP birinci parti çıksa da AK Parti ile CHP arasında sadece %1.4'lük bir fark vardı. Bu sebeple MHP'nin daha önce açıkladığı adayını geri çekerek bu ilde ikinci parti konumunda olan AK Partinin adayına destek olacağı öğrenildi. Muğla'da da buna benzer bir iş birliği gerçekleştirilecek. Bu ilde henüz iki parti de adaylarını açık-lamasa da Muğla'da ortak adayın AK Partili bir ismin olmasına kesin gözle bakılıyor.
AK Parti ile MHP, CHP ile İP'in ittifak yaptığı illerde de ortak aday çıkarma hazırlığında. Cumhur ittifakı, CHP ile İP'in uzlaşıya vardığı 21 ilin Aydın ve Muğla dâhil 9'unda yarışa ortak adayla girecek. Geriye kalan Balıkesir, Kocaeli, Konya, Kayseri, Samsun, Trabzon, Sakarya, Gazi-antep, Tekirdağ, Bursa, Hatay ve Eskişehir'i kapsayan 12 il ise bir kez daha gözden geçirilecek.
Cumhur ittifakına dâhil olan ilçelerde ne olacağı konusundaki çalışmalar ise AK Partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz arasında devam ediyor. Özhaseki ile Durmaz, CHP ile İP'in ittifak yaptığı illeri de masaya yatıracak.

KURTULMUŞ: İKİ LİDER YENİDEN GÖRÜŞECEK
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yakın zamanda tekrar görüşe-rek son çerçeveyi çizeceklerini açıkladı.
AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı.
Partide 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik aday tespit çalışmalarında son noktaya gelindi-ğini belirten Kurtulmuş, AK Partinin aday gösterdiği büyükşehirlerde MHP, MHP'nin aday göster-diği yerlerde de AK Partinin seçime girmeyeceğini söyledi.
İki partinin büyükşehirlerdeki ilçeler üzerindeki çalışmalarda da son aşamaya gelindiğini açıklayan Kurtulmuş, "Bugün yarın muhtemelen liderler tekrar görüşerek bu son çerçeveyi çizer-ler." dedi.
Cumhur ittifakının insanların gönlünde oluşmuş bir ittifak olduğunun altını çizen Kurtul-muş, bu ittifakı yerel seçimde de sürdüreceklerini, başarılı sonuç alacaklarını ümit ettiklerini söyledi.
İki partinin yaptığı ittifak neticesinde MHP'nin adaylarını geri çektiğinin hatırlatılması üze-rine Kurtulmuş, "Hangi ilde hangi partinin aday koyacağı bellidir. Dolayısıyla burada önceden diğer parti adayını ortaya koymuşsa adayını çekti. Sayın Devlet Bahçeli de büyük bir nezaketle Erzurum, Denizli ve Aydın'daki adaylarının geri çekildiğini parti olarak ilan ettiler. İttifakın ru-huna uygun bir şekilde karşılıklı jestler yapılır." ifadelerini kullandı.
Ortak mitinglerin de olabileceğini açıklayan Kurtulmuş, "Özellikle çok önemli gördüğümüz illerde her iki liderin katıldığı ortak mitingler olabilir." diye konuştu.