Ankara Barosu Kongresinde arbede çıktı CUMHUR İTTİFAKI BARO SEÇİMİNE DE YANSIDI

10 Aralık 2018 13:45
Okunma
781
Ankara Barosu Kongresinde arbede çıktı CUMHUR İTTİFAKI BARO SEÇİMİNE DE YANSIDI

Ankara Barosu Kongresinde arbede çıktı
CUMHUR İTTİFAKI BARO SEÇİMİNE DE YANSIDI
Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu ile seçimde sol örgütlerin propagandasını yapmaya kalkışan Çağdaş Avukatlar Grubu arasında kavga çıktı. Polisin yoğun güvenlik önlemi altında daha sonra yapılan seçimi, Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun adayı Erinç Sağkan kazandı.
Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 20-21 Ekim tarihlerinde yapılan Ankara Barosu 65. Olağan Genel Kongresi'nde, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu adına Murat Kemal Gündüz, Demokratik Sol Avukatlar Grubu adına Erinç Sağkan, Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu adına da Gencer Özdemir yarıştı.
Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Gurubu adına konuşan Yılmaz, AK Parti'nin Türkiye’yi bitirdiği gibi Demokrat Sol Avukatlar Grubu'nun da Ankara Barosu'nu bitireceğini belirterek, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’a "terörist" denilmesini protesto etti. Yılmaz, "Onlar emperyalizme karşı 6. filoyu denize dökenlerdir." dedi. Yılmaz'ın bu sözlerine Milliyetçi Avukatlar Grubu üyesi avukatlar, "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları ve bozkurt işaretiyle tepki gösterdi. Bunun üzerine karşı grup da sol içerikli sloganlar atmaya başlayınca salonda arbede çıktı.
Yumruklaşma sonucu hafif yaralananların olduğu olaydan sonra polis yoğun güvenlik önlemi alırken, oy verme işlemi sırasında herhangi bir sorun yaşanmadı.
Kongre uyarınca, ilk gün baro başkan adayları birer konuşma yaparak meslektaşlarına seslenirken ikinci gün sandık başına giderek oy kullanan avukatlar, baronun yeni başkanı ile yönetimini belirledi. Toplam 15 bin avukatın oy verdiği seçimlerde Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun adayı Erinç Sağkan 7227 oy alarak Ankara Barosu'nun yeni başkanı oldu. Seçimde, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Murat Kemal Gündüz 1256 oy alırken, Baroda Birlik' ve Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun ortak adayı avukat Gencer Özdemir ise 2283 oy aldı.
BARO SEÇİMİNDE CUMHUR İTTİFAKI
Bu arada MHP ve AK PARTİ arasındaki Cumhur İttifakı, Ankara Barosu seçimlerine de yansıdı. Önceki seçimlerde ayrı ayrı aday çıkaran AK Parti'ye yakın Baroda Birlik Grubu ile MHP'ye yakın Milliyetçi Avukatlar Grubu ittifak yaparak, avukat Gencer Özdemir'i ortak aday gösterdi.
Kongre öncesi grubu ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret eden Özdemir, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunduktan sonra Misak-ı Millî Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Özdemir, deftere şunları yazdı:
“Başbuğ Aziz Atatürk; Milliyetçi Avukatlar Grubu ve Baroda Birlik Grubu'na mensup saygıdeğer meslektaşlarımla birlikte manevi huzuruna çıkmış bulunmaktayız. Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağına namusu ve vicdanı üzerine yemin etmiş avukatlar olarak yeminimizin şuuru ile milli ve manevi değerlerinden taviz vermeden açmış olduğunuz yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu itibarla gururluyuz, inançlıyız, kararlıyız. Başta zatı aliniz olmak üzere bütün silah arkadaşlarınızı, aynı zamanda tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene.”