Bahçeli, Osmaniye Vakfı'nın açılışında konuştu: "MELİH GÖKÇEK MHP'YE ŞEREF KAZANDIRIR"

10 Aralık 2018 13:05
Okunma
719
Bahçeli, Osmaniye Vakfının açılışında konuştu: MELİH GÖKÇEK MHPYE ŞEREF KAZANDIRIR

Bahçeli, Osmaniye Vakfı'nın açılışında konuştu:
"MELİH GÖKÇEK MHP'YE ŞEREF KAZANDIRIR"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Melih Gökçek’e herhangi bir önerimiz olmamıştır. Aday olmak istiyorum derse MHP’ye şeref kazandırır." dedi.
Hamamönü semtinde kurucusu olduğu Osmaniye Vakfı'nın açılışını gerçekleştiren Bahçeli, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Bir gazetecinin, "Diğer muhalefet partileri Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, bu yıl İstanbul'da yapılmasını gerekçe göstererek katılmadılar, sizin katılmama gerekçeniz nedir?" sorusuna Bahçeli, "Diğer siyasi partilerin tutum ve davranışlarıyla bizi karıştırmayınız. Onlara niçin gitmediklerini sorabilirsiniz ama bize farklı bir soru şeklinde yöneltirseniz memnun edersiniz. Osmaniye Vakfının açılışını yaptık." karşılığını verdi. 
Melih Gökçek'in MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili son durumun ne olduğunun sorulması üzerine Bahçeli, şunları söyledi:
“Sayın Melih Gökçek Bey'le yakın bir tarihte görüşmemiz olmamıştır. Kendilerine Ankara'da Milliyetçi Hareket Partisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda herhangi bir önerimiz de bulunmamaktadır. Ancak Ankaralılar, 20 yılı aşkın bir süredir belediye başkanı olarak büyük hizmetler sunmuş olan bu şahsiyeti, tekrar belediye başkanı olarak görme arzusunu zannederim AKP dâhil olmak üzere, her partiye ulaştırmış olabilirler. Bize de böyle bir yaklaşım vardır. 'Melih Bey değerli bir şahsiyettir, onu belediye başkanı olarak görmek istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nde de belediye başkanı olur ise canı gönülden destekleriz.' şeklinde yaklaşımlar vardır. Biz bunların hepsini dinliyoruz, değerlendiriyoruz. Günü, saati geldiğinde kamuoyuyla paylaşırız."
Bahçeli, 15 Temmuz gecesi Melih Gökçek'in tutumuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Birçok kişinin evlerinde dahi olmadıkları saatlerde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Sayın Melih Gökçek Bey, yürüyen tankların Ankara'ya yayılmasını önlemek amacıyla belediyenin tüm araçlarını seferber etmiş, tankların geçişini engellemiş, halkı aydınlatma konusunda da Kızılay'da bir haftayı aşkın bir süre sürekli mitingler yapmıştır. Böyle bir kişi belediye başkanı olma görevinin ötesinde Türkiye'nin bir darbeyle, bir kalkışmayla karşı karşıya kalmaması için de olağanüstü gayret göstermiştir. Demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur. Milliyetçi Hareket Partisinden gönül rızasıyla 'Ben Belediye Başkanı olmak istiyorum.' diyor ise o da ayrı bir konudur ve Milliyetçi Hareket Partisine şeref kazandırır."
MUHALEFET PARTİLERİ İLE AYNI KONUMDA BULUNMAK İSTEMİYORUZ
Bahçeli, MHP'nin emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili tavrının bundan sonra ne olacağına dair soruyu cevaplarken, “Diğer muhalefet partileriyle aynı konum içerisinde bulunmamaya dikkat ediyoruz. Yani Cumhuriyet Halk Partisi, HDP ve İP ile bir arada gözükmek istemiyoruz. Onlar başından bu yana birlikte hareket etmektedirler. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin yerine tekrar parlamenter sisteme dönüşü gerçekleştirmek için de siyasi faaliyet göstermektedirler. Onların duruşunu biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak benimsemiyoruz. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızın ön hazırlıkları da olmuştur ancak bu konunun bugün yaşanan ekonomik şartlar altında öncelik kazanarak 700 milyar liraya ulaşan, Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği şekliyle, bir meblağı karşılayabilecek bir durum içerisinde ısrarcı olmamak, olgun dönemi ve şartları beklemek daha hayırlı olur kanaatindeyiz. Bir önerge verilmiştir, o önergeye arkadaşlarımızdan Mecliste bulunanlar oy kullanmışlardır ama Meclis araştırması açılması konusunda önergenin ikinci aşamasında Milliyetçi Hareket Partisi görüşlerini saklı tutmak suretiyle Meclis araştırmasına gerek görmemiştir ve çekimser oy kullanmışlardır."
İSTANBUL’DA DA BİR SÜPRİZİMİZ OLABİLİR
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhur İttifakı'na verdiğiniz önemi biliyoruz, son olarak Grup Başkan Vekili Erhan Usta'nın görevden alınması bu şekilde yorumlandı. Biz de bu şekilde yorumlarsak, yanlış yapmış olur muyuz? sorusuna, "Hayır, siz her zaman doğru yapıyorsunuz. Yaklaşımınız yine doğrudur size katılıyorum." cevabını verdi.
MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağıyla ilgili bir soruyu Bahçeli, şöyle cevapladı:
“Daha önce İstanbul ile alakalı olarak aday göstermeyeceğimizi ifade ettik ve siyaset kombini adı altında bir sistem önerdik ancak bu iltifat görmedi. Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi her ilde, her seçim çevresinde kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Bu konuda başta mahalli idarelerden sorumlu arkadaşlarımız, seçim ve hukuk işlerinden sorumlu arkadaşlarımız ile teşkilattan sorumlu arkadaşlarımız Türkiye genelinde kendi adaylarımızla seçimlere nasıl katılabileceğimizi planlamaktadırlar, aday çalışmaları yapılmaktadır. Bu adayların içerisinde İstanbul'da da bir sürprizimiz olabilir. Onun için ileri günleri beklemek lazımdır."
CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDİYOR, YEREL İTTİFAKTA YOKUZ
Devlet Bahçeli, AK Parti ile yerelde ittifak yapılmaması kararının ardından kayyum atanan belediyelerle ilgili çekincelerinin artıp artmadığına yönelik bir başka soruya, "Bu konulardaki samimi düşüncelerimiz çok iltifat görmemiştir. Milliyetçi Hareket Partisi seçime girme kararı almıştır. Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kökleşmesi, yerleşmesi ve Türkiye'de kalıcı istikrar sağlayıcı bir yönetim şekli alıncaya kadar düşüncelerimiz devam etmektedir. 'Cumhur İttifakı devam ediyor, yerel ittifakta yokuz.' diyoruz." karşılığını verdi.
İstanbul'daki yeni havalimanıyla ilgili değerlendirmesi istenen Bahçeli, şunları ifade etti:
“Türkiye gelişen, büyüyen Selçuklu Kartalı gibi çift başlı, bir ayağı Avrupa'da-Batı'da, bir ayağı Doğu'da olan ve gittikçe de güçlenen bir ülke. Böyle bir ülkede böyle büyük bir havaalanına ihtiyaç olduğu kanaati toplumca benimsenmektedir. Biz de bu hizmeti sunmuş olanları tebrik ediyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin diyoruz. Bugün İstanbul'da açılışı var, oraya çok kişi katılıyor, biz de televizyonlardan açılışı takip edeceğiz ama yürekten böyle bir hizmetin sunulmasından da millet olarak memnun olduğumuzu ifade etmek isterim.”