Semih Yalçın'dan tarihî uyarı: "İTTİFAKSIZ YEREL SEÇİMLER BÖLÜCÜLERE VE ŞER İTTİFAKINA YARAYACAK"

10 Aralık 2018 12:57
Okunma
631
 Semih Yalçından tarihî uyarı: İTTİFAKSIZ YEREL SEÇİMLER BÖLÜCÜLERE VE ŞER İTTİFAKINA YARAYACAK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan tarihî uyarı:
"İTTİFAKSIZ YEREL SEÇİMLER BÖLÜCÜLERE VE ŞER İTTİFAKINA YARAYACAK"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Cumhur İttifakı'nın, devletin bekası ve toplumsal barışın muhafazası açısından taşıdığı siyasi çıkarlarına, ideolojik öngörüsüzlükleri ve etnik reflekslerine kurban edenler, ittifaksız yerel seçimlerin bölücülere ve şer ittifakına yaradığını göreceklerdir." dedi.
Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, öteden beri Türkiye'nin geleceği açısından MHP'nin siyasette oynadığı dominant ama bir o kadar da yapıcı ve pozitif rolden rahatsız olanların, Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde devre dışı kalmasından sonra "derin bir oh çektiklerini" ifade etti.
Açıklamasında, MHP'nin 15 Temmuz'dan bu yana fedakâr, diğerkam ve millî mutabakat ruhuna yaraşır politikalar sergilediğini, bu sayede kazasız belasız bugünlere gelindiğini belirten Yalçın, şu görüşlere yer verdi:
"Bu sayededir ki Sayın Cumhurbaşkanı önemli bir oy oranıyla seçilmiş, ittifak halindeki iki parti de parlamento aritmetiği bakımından seçimlerden istediğini almıştır. Böylece bütün karanlık senaryolar tarihin çöp kutusuna atılmıştır. MHP'nin fedakârlıklarına, yapıcı ve pozitif tutumuna rağmen kimi çevreler zaman içinde siyasete egemen olup Cumhur İttifakı'nı zayıflatmak için her yolu denemişlerdir. MHP yapıcı hareket etse de bu çevrelerin ön yargıları kırılmak şöyle dursun, üstü örtülü bir kin, buğz ve çekememezlik bir ur gibi giderek büyümüştür. Af ve andımız gibi hassasiyet gerektiren konularla ABD’li Rahip Brunson meselesi etrafındaki tartışmalar fırsat bilinerek harekete geçilmiş, Cumhur İttifakı'nın etkisiz hale getirilmesi, dolayısıyla MHP'nin siyasetteki özgül ağırlığının baltalanması için bir tür siyasi beşinci kol faaliyeti yürütülmeye başlanmıştır. Öteden beri Türkiye’nin geleceği açısından MHP’nin siyasette oynadığı dominant ama bir o kadarda yapıcı ve pozitif rolden rahatsız olan çevreler, Cumhur İttifakının yerel seçimlerde devre dışı kalmasından sonra derin bir oh çekmişlerdir. çevreler; toplumsal barış, terörle mücadele ve dış politika başta olmak üzere ülke bütünlüğünü ilgilendiren hayati konularda Ak Partinin sürdürdüğü politikalara omuz veren, bunların toplumsal mutabakatın ivmesiyle daha güçlü surette hayata geçirilmesine katkıda bulunan MHP’nin müessiriyetinin budanması için hep tetikte ve faaliyette olmuşlardır. Oysa 15 Temmuz’dan bu yana MHP'nin sergilediği fedakâr, diğerkâm ve millî mutabakat ruhuna yaraşır politikalar sayesinde kazasız belasız bugünlere gelinmiştir."
CUMHURİTTİFAKI KURULUNCA CUMHURBAŞKANI ÖNEMLİ BİR OYLA SEÇİLDİ
Yalçın, "MHP'nin yapıcı ve sorunlara çözüm üreten girişimleriyle bir Anayasa değişikliğinin önü açılmış, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi yürürlüğe konarak mevcut sistemin tıkanıklık ve aksaklıklarından yararlanmaya çalışan şer odaklarının sinsi planları bozulmuştur. 15 Temmuz ihanet kalkışması sonrasında MHP'nin önemli hamlelerinden biri de, şüphesiz Cumhur İttifakı'nın kurulması ve 24 Haziran Seçimlerine millî mutabakat rüzgârıyla girilmesi olmuştur." dedi.
Bu sayededir ki Cumhurbaşkanı'nın önemli bir oy oranıyla seçildiğini hatırlatan Yalçın, şunları ifade etti:
"İttifak hâlindeki iki parti de parlamento aritmetiği bakımından seçimlerden istediğini almıştır. Böylece bütün karanlık senaryolar tarihin çöp kutusuna atılmış; Türkiye’yi sadece bölgesinde değil, dünyada da müessir kılacak 2023 Vizyonu’nu hayata geçirme yolunda önümüze geniş bir kulvar açılmıştır. Ne var ki MHP’nin bütün fedakârlıklarına, yapıcı ve pozitif tutumuna rağmen, kimi çevreler; zaman içinde siyasete egemen olup Cumhur İttifakını zayıflatmak için her yolu denemişlerdir. MHP yapıcı hareket etse de, bu çevrelerin ön yargıları kırılmak şöyle dursun, üstü örtülü bir kin, buğz ve çekememezlik bir ur gibi giderek büyümüştür. Af ve Andımız gibi hassasiyet gerektiren konularla rahip Brunson meselesi etrafındaki tartışmalar fırsat bilinerek harekete geçilmiş; Cumhur İttifakının etkisiz hâle getirilmesi, dolayısıyla MHP’nin siyasetteki özgül ağırlığının baltalanması için bir tür 'siyasi beşinci kol faaliyeti' yürütülmeye başlanmıştır."
YEREL SEÇİMLERDEKİ İTTİFAK TARTIŞMASINDA FİTNE VE FESAT GALİP GELMİŞTİR
Açıklamasında, yerel seçimlerle ilgili ittifak tartışmalarında fitne ve fesadın galip geldiğini belirten Yalçın, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Cumhur İttifakı'nın sadece yerel seçimler için değil kalıcı olarak bozulmasını temin için medyada rol alan birtakım iktidar yağdanlığı ve şakşakçılar da bu faaliyete destek vermişler, gerek köşe yazılarında gerekse televizyon programlarında ha bire MHP’yi hızara vermeye başlamışlardır. Cumhur İttifakı'nın kıymet ve akıbeti aklıselimle, ihtiyatla değerlendirilmek yerine, doğrudan MHP’yi suçlayan fikirler; partimizin politik etkinliğinin ortadan kaldırılmasını hedef alan komplo teorileri, yorum ve görüşler ortaya atılmaya başlanmıştır.
Yandaş medya zihniyetinin Hürriyet'e monte ettiği çapulcu yazar Abdülkadir Selvi başta olmak üzere güce tapan fırsatçı kalemşörler, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olmayacağının ortaya çıkması üzerine derhâl zil takıp oynamaya başlamıştır. Hakikat budur ve Yerel Seçimlerde İttifak tartışmasında fitne ve fesat galip gelmiştir. Cumhur İttifaksız yerel seçimlerle ilgili konuşulmaya başlanan senaryolar, PKK'nın siyasi ayağının iktidara yönelik çağrıları; kimlerin yanlış yolda olduğunu, kimlerin kirli emellerine vasıl olma peşinde koştuğunu şimdiden ortaya koymaktadır. Fesadın başını çekenler ve onları destekleyen medyada yuvalanmış Selvivari birtakım yandaşlar, Cumhur İttifakının ruhunun öldüğünden, büyünün bozulduğundan dem vurmaktadır. Bu çapsız yazarın bozulmasını istediği büyü filan değil; millî mutabakat ruhudur. Darbe almasını umduğu, milletimizin bekası noktasındaki elzem hassasiyetlerin ortaklaşa sürdürülmesi arzusudur. Kronik bir MHP muarızı olan Selvi son yazısında, Cumhur İttifakı’yla ilgili tartışmaları büyünün bozulması şeklinde nitelendirmekle yetinmeyip MHP’nin üslubuna bağlama densizliğine düşmüştür. Selvi, af meselesiyle ilgili Sayın Erdoğan’ın beklenmedik açıklamalarına Sayın Genel Başkanımızın verdiği yerinde cevabın ardından ellerini sevinçle ovuşturmaya başlayanlardan biridir."
 İTTİFAKSIZ YEREL SEÇİMLER, BÖLÜCÜLER VE ŞER İTTİFAKINA YARIYACAK
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Cumhur İttifakı'nın münakaşa konusu olmasının, MHP'nin üslubu ve tutumu yüzünden değil; medyada ve siyasi çevrelerde Selvi gibi MHP aleyhinde beşinci kol faaliyeti yürütenlerin yüzünden olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Mesele MHP’nin üslubu ve tutumu olsaydı, anlaşmazlıklar ve fikir ayrılıklarına rağmen; millî mutabakat zemininde buluşan iki parti arasındaki karşılıklı hoşgörü ve anlayış; Cumhur İttifakı zemininde devam etmesine de kapılar kapanırdı. Nitekim Sayın Devlet Bahçeli de Sayın Recep Tayyip Erdoğan da Cumhur İttifakı'nın yerel seçimler dışında süreceğinin altını çizmişlerdir. Mesele üslup değil, MHP’nin dominant rolünden rahatsızlık duyanların 'MHP siyasi vesayet oluşturmaya çalışıyor.' iddiasını dillendirerek güya AK Parti’yi partimizin tesir ve tasallutundan kurtarma çabasıdır. Bu, yanlış bir hesaptır ve eldeki sınırlı yakıtı tükettirip kazma kürek yaktıran Mart soğuğundan dönecektir. Evdeki bulgurdan vazgeçip Dimyata pirince gitme hırsının mevcut kazanımların da elden gitmesine yol açması kaçılmazdır. Cumhur İttifakının devletin bakası ve toplumsal barışın muhafazası açısından taşıdığı değeri siyasi çıkarlarına, ideolojik öngörüsüzlükleri ve etnik reflekslerine kurban edenler; ittifaksız yerel seçimlerin bölücülere ve şer ittifakına yaradığını göreceklerdir. MHP ile AK parti arasında millî vicdanın tezahürü olarak akdedilen ve milletimizin bekası için devamı kararında olduğumuz Cumhur İttifakının kıymetini bilmeyenlerin pişmanlıkları, iş işten geçtikten sonra bir fayda vermeyecektir. MHP ile AK Partinin yerel seçimlere ayrı ayrı gireceklerinin kesinleşmesinden sonra el ovuşturan sorumsuz ve akılsız gazeteci takımıyla Cumhur İttifakı’ndan rahatsız olan kimi yorumcu ve politikacılar, ileride nasıl bir strateji yanlışına düştüklerini göreceklerdir. Tabii biz de hemen her konuda olduğu gibi, acı acı 'Yine MHP haklı çıktı.' diyeceğiz."