MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA KALAYCI: “MHP BU SEÇİMDE REKOR KIRACAK”

30 Ağustos 2018 17:27
Okunma
699
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA KALAYCI: “MHP BU SEÇİMDE REKOR KIRACAK”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA KALAYCI: “MHP BU SEÇİMDE REKOR KIRACAK”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, 24 Haziran'da yapılacağı açıklanan milletvekilliği seçimlerinde aday adaylığı için yüksek başvuru beklediklerini belirterek, "MYK üyeliği için 5 bine varan başvuru gelmişti. Bu seçime yönelik milletvekilliği aday adaylığı için çok yüksek sayı bekliyoruz.” dedi.
Kalaycı, partisinin 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimine hazırlık çalışmalarına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.
MHP'nin seçim çalışmalarına hızla başladığını vurgulayan Kalaycı, aday adaylığı başvuruları için gerekli stantların bugün genel merkezde oluşturulduğunu söyledi.
Seçim stratejisiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini anlatan Kalaycı, "Cumartesi günü Kızılcahamam'daki toplantımızda da bu konularda gerek il başkanlarımıza gerek milletvekillerimize ve gerek kamuoyuna yönelik MHP'nin önümüzdeki seçimlerle ilgili neler yapacağı açıklanacak. Bu anlamda beyannameden tutun iletişim ve aday belirleme stratejimiz toplantıda netleşecek." diye konuştu.
Her yönüyle seçime hazır olduklarına değinen Kalaycı, "Aday adaylığı için yoğun bir başvuru olacak mı?" sorusuna şu cevabı verdi:
"Açıkçası çok yüksek bir başvuru bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde kurultayımızı gerçekleştirdik. MYK’mıza olan başvurular bile buna bir gösterge olabilir. MYK üyeliği için 5 bine varan başvuru gelmişti. Bu seçime yönelik çok yüksek bir sayı bekliyoruz. Aday adaylığı başvuruları için genel merkezimize yoğun bir şekilde arkadaşlarımız geliyor."
Kalaycı, YSK’nın seçim takvimini belirlemesini beklediklerini ifade ederek, AK Parti ve MHP'nin ortak seçim önergesinin bugün komisyonda görüşüleceğini, yarın da TBMM Genel Kurulunda seçim kararının alınacağını söyledi.
Bunun akabinde YSK'nin seçim takvimini açıklayacağını ve aday başvuruları için süreleri belirleyeceğine işaret eden Kalaycı, MHP'nin bunu dikkate alarak kendi takvimini oluşturacağını kaydetti.
"Nasıl bir yöntem izlenecek?" sorusu üzerine Kalaycı, MHP'nin her seçimde en uygun aday belirleme stratejisini uygulayan bir parti olduğunu dile getirdi.
Teşkilatların da görüşlerinin alındığını belirten Kalaycı, "Hatta değişik modeller uyguluyoruz. İnternet üzerinden görüş bildirimi, il teşkilatlarımızın aday adayları üzerinde verdiği görüşler, tüm bunlar dikkate alınıyor. En objektif şekilde MHP'ye en işi şekilde hizmet edebilecek, en yüksek düzeyde oy alabileceğimiz adaylarımızla yola devam edeceğiz." diye konuştu.
Kalaycı, "Yüzde kaç oy bekliyorsunuz?" sorusuna da şu cevabı verdi:
"Benim bir iddiam var; MHP bu seçimde rekoru kıracak. Oyumuz 1999'da % 18 kusurdu. Ben % 20'leri bulacağımızı tahmin ediyorum. Yaşadığımız şu süreçteki gelişmeler de buna işaret etmekte. Çünkü Anadolu'nun bütün illerinden MHP ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye yönelik yoğun bir takdir, teveccüh var. Bunların da seçimde sonucunu alacağız. Alenen insanımız bu seçimde MHP'ye oy vereceğini ifade ediyor."
ÜÇ HİLAL SANCAĞIMIZ, KIZILELMA’DIR KARARIMIZ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, "Biz muazzam bir fikre dayanan, varlığını Türk varlığına adayan, gücünü ve ülkülerini Türk milletinden alan Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. Üç Hilal'dir sancağımız, Kızılelma'dır kararımız, Ötüken'dir kaynağımız, Türk-İslam Ülküsü'dür kaderimiz. Herkesin bilmesini özellikle tavsiye ederiz ki; " sayılmayız parmak ile, tükenmeyiz kırmak ile. " Çünkü biz millet mukadderatının bekçisi, milli ülkülerin takipçisi, Türk asırlarının sadık emanetçisi Milliyetçi-Ülkücü Hareketiz." dedi.
Kalaycı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Milliyetçi Hareket Partisi tarih yazmakta, ülküleri bir yıldız gibi parlamaktadır. Allah'a şükürler olsun ki, 18 Mart 2018 tarihinde 12'inci Olağan Büyük Kurultayı'mızı muazzam bir katılım, eşsiz bir heyecan atmosferi içinde gerçekleştirdik. Ne kadar sevinsek azdır, ne kadar gururlansak eksik kalacaktır. 18 Mart'ta, tarihi ruhuna muvafık olacak şekilde, Çanakkale aşılmaz iradesi Milliyetçi-Ülkücü Harekette tecelli etmiş, aynısıyla temsil edilmiştir. Çünkü Milliyetçi Hareket, Çanakkale'de devleşen gücün bu zamandaki varisidir. 103 yıl önce, Çanakkale kıyılarına bedenleriyle adeta duvar ören kahramanların hayranlık uyandıran fedakârlıkları Milliyetçi-Ülkücü Hareket'te vücut bulmuştur. Aynı gün beka mücadelemizin kritik yerlerinden birisi olan Afrin'in denetim ve kontrol altına alınması, sonuçta ay yıldızlı al bayrağın hükümet konağına asılması Kurultayımıza anlam katan, heyecan kazandıran bir başka gelişme olarak dikkat çekmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi; millî duruşuyla gönüllere girmiş, şühedaya vefasıyla manevi görevini yerine getirmiş, millete beka hissiyat ve hedefiyle Türklüğün ana çatısı olmuştur. Büyük Kurultayımız millî gönüllere ümit aşılamış, millet düşmanlarının, milliyet yoksunlarının uykularını kaçırmıştır. Nitekim başta Sözcü olmak üzere bazı gazetelerin malum köşe yazarları; mayalarının, meşreplerinin, tıynetlerinin gereğini yapmak için sıraya girmişlerdir. Türkiye düşmanlığının, Türk düşmanlığının, MHP düşmanlığının sözcüleri yine Milliyetçi Hareket Partisine yönelik saçma sapan iddialarını dile getirmişlerdir.  Hep aynı masal, hep aynı hava, hep aynı ezber. Bunlar; FETÖ'ye kur yaparlar, PKK'ya arka çıkarlar, Türkiye düşmanlarıyla saf tutarlar, Kıbrıs'ta Rum, Ege'de Yunanlı, Karabağ da Ermeni, Kudüs'te Siyonist, Irak'ta Barzani peşmergesi, Suriye'de PYD'li olurlar. Brüksel'de jurnalci, Waşhington'da mandacı olarak karşımıza çıkarlar. Bunlar her kılığa girerler de, ne hazindir ki bir tek Türk olmazlar. Bunlar; hüsranlarına, haklarında ezeli hüküm verilmiş mahlûklardır. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Ve işte onlar o gafillerin ta kendileridir. Tam anlamıyla gafil diye işte bunlara denilir. Zira beyinleri ve kalpleri var, fakat şuurları yoktur. Nefislerine karşı şahit olmuşlardır da kendi özlerinden haberleri olmaz, fıtratlarındaki misak ve taahhüdü duymazlar, aldırmazlar. Milliyetçi Hareket, millî ve manevi emanetlerine gözü gibi bakan; ilkeli, iradeli, tutarlı, ahlaklı, ülküleriyle var olan bir millet şaheseri, milli duruşuyla zamanlar üstü bakabilen köklü bir partidir.”