MHP'Lİ CELAL ADAN, CHP'Lİ ÖZTÜRK YILMAZ’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

23 Haziran 2018 13:41
Okunma
747
MHPLİ CELAL ADAN, CHPLİ ÖZTÜRK YILMAZI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

MHP'Lİ CELALADAN, CHP'Lİ ÖZTÜRK YILMAZ’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında ahlaksızca birtakım ifadeler kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ı istifaya davet etti.

Adan, MHP Beyoğlu İlçe Kadın Kollarının düzenlediği, "Türk Kadını Devletinin Yanında" adlı toplantıya katıldı. Kasımpaşa'da bulunan bir otelde düzenlenen programa MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş,MHP Beyoğlu İlçe teşkilatı ve partili kadınlar da hazır bulundu.

Programın başında katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Adan,Türkiye'nin iki büyük sorunu olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu memlekette yaşayan bizlerin iki tane temel problemi var:Biri milletimizin birliğine, kardeşliğine, asaletine, sevgisine, merhametine kurşun sıkan ayrılıkçı, ırkçı terör örgütü. İkincisi, Türkiye'de gelir dağılımındaki adalet sağlanamadığı için zorluk çeken, iş arayan bir kesim.Türkiye bu iki meselenin üstesinden gelebilecek güçtedir. 3 sene evvel Diyarbakır'a girilemez, Diyarbakır kurtarılmış bölge' deniliyordu. Cenabı allah bugün milletimize bırakın Diyarbakır'ı Afrin'de bölücülerin kafasına şimşek gibi çakan, büyük bir Türk devleti ile karşı karşıyayız. Bugün Türkiye'de işsizlik varsa, birileri iş bulamıyorsa biliniz ki devletin, milletin adını kirleten hırsız, arsız bir kesim var. Hırsızların, arsızların nefesinin kesildiği gün, paradan dolayı hiç kimse namerdin önünde boyun eğmeyecektir.Herkesin onurlu yaşadığı bir Türkiye olacaktır. Bizler bu milletin doğruları konusunda hiçbir zaman oydan dolayı yalan söylemedik. Neye inandıysak onu söyledik. Hatırlasanız bir dönem analar ağlamasın diye akil adamları gönderiyorlardı. Biz o zamanda itiraz ettik. Öngörülerimizin tamamı haklı çıktı."

 

Öztürk Yılmaz CHP'den Derhâl İstifa Etmelidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz hakkında açıklamalarda bulunan Adan, şöyle konuştu:

"İl başkanımız CHP'den bahsetti. Geçenlerde bir televizyon programını izlerken, bir savaş kaçkını ve nereden siyasete gelip bulaştığını,nereden düştüğünü bilmediğimiz CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz MHP Genel Başkanı’na karşı ahlaksızca birtakım ifadeler kullandı. Ülkücü Hareketinlideri, Türkiye'nin en onurlu lideridir. Öztürk Yılmaz gibi birinin Ülkücü Hareketin liderine dil uzatması mümkün değildir. Kendisi çok terbiyesizce, ahlaksızca ifadeler kullanmıştır.CHP'den derhâl istifa etmelidir. Türk milletinden ve Ülkücü Hareketten derhâl özür dilemelidir. Siyaseti bırakmalıdır. MHP gibi tehlikeler karşısında şehit vermiş, dünyanın en onurlu mücadelesini yürüten liderine karşı yaptığı terbiyesizliğin hesabını verecektir."

Konuşmaların ardından, Celal Adan ve Mehmet Bülent Karataş programa katılan kadınlara 3 üzerinde üç hilal bulunan broş hediye etti.

 

Biz, Türkiyeİçin Bir Beraberlik Kurduk

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin Sultangazi İlçe Başkanlığınca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen üye katılım programında da bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Türkiye'nin kendisine yönelik terörist tehditleri heryerde giderecek güçte olduğunu belirten Adan, "Cenabıallah'a şükürler olsun ki bırakın Diyarbakır'ı, Afrin'de eşkıyanın başına çakıyoruz mermiyi." dedi.

MHP'nin AK Parti ile kurduğu millî mutabakatın bir menfaat ilişkisi olmadığını vurgulayan Adan, "Genel Başkan’ımıza 'Bakanlık mı istiyorsunuz?' diye sorduklarında, 'Bu iğrenç bir iftiradır.' dedi. 'MHP,menfaat saikiyle bu mutabakatı düşünüyor.' diyen siyaset esnaflarına bütün yetkili kurumlarımız en asil cevabı verdi. Biz, Türkiye için bir beraberlik kurduk." ifadelerini kullandı.

Celal Adan, "15 Temmuz'da polisin askeri, askerin polisi vurduğu, Meclisin bombalandığı, köprülerin tutulduğu, Türkiye'nin çökertilmek istendiği bir süreçte, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde PKK terör örgütünün ABD destekli ihanetinin devam ettiği bir sırada elbette milletin seçtiği iktidarın yanında yer alacaktık, elbette devletin yanında yer alacaktık."diye konuştu.

Adan, sözlerini, "Millî mutabakatın bugün Türkiye'deki oyu %65'tir.Dolayısıyla bugün, milletimizin birliğine kastedenlerle omuz omuza olanların seçimlerde hüsrana uğrayacağını görmüş bulunmaktayız." diye tamamladı.

Program, partiye katılan üyelere rozet takılmasıyla sona erdi.