MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ MERSİN’DE ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NI DEĞERLENDİRDİ: "HEDEF KIZILELMA'DIR"

23 Haziran 2018 13:10
Okunma
610
MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ MERSİNDE  ZEYTİN DALI HAREKÂTINI DEĞERLENDİRDİ: HEDEF KIZILELMADIR

MHP LİDERİDEVLET BAHÇELİ MERSİN’DE

ZEYTİN DALIHAREKÂTI’NI DEĞERLENDİRDİ: "HEDEF KIZILELMA'DIR"

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,ABD'nin Suriye'de suçüstü yakalandığını belirterek, "Zeytin Dalı Harekâtı;küresel zulmün terör örgütleri kanalıyla hayata geçirmeye çalıştığı kanlıhesaplara karşı Türkiye ve bölge ülkelerinin huzur ve istikrarını tesis etmeküzere planlanmış millî ve stratejik bir hamledir. Hedef ise Kızılelma'dır.Hainler saklandıkları deliklerde yok edilmektedir." dedi.

Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi 1923 Projenin Toplu Açılış veTemel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Sözlerine "Başı Toroslar kadar dik, gönlü Akdeniz kadar enginMersinlileri yürekten selamlıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bizleritekrardan buluşturan Rabb’ime şükrediyorum. Maşallah Mersin çağlıyor,Cumhuriyet Meydanı mahşerî bir coşkuyla şahlanıyor. Allah nazardan saklasın,Mersin ayağa kalkmış, dosta güven düşmana korku salan bir duruş gösteriyor."diyerek başlayan Bahçeli, "Mersin safları sıkılaştırmış, sevgi bağlarınıgüçlendirmiş, gönül köprülerini çoktan kurmuş, geleceğe bakıyor, geleceğinufkunu kavrıyor. Allah eksikliğinizi göstermesin. Düşman çatlatan bu kutluduruşunuzdan dolayı hepinizi kutluyorum. Yurdumun diğer köşelerinde buradakicoşkuya gıyaben ve manen ortak olan, tüm vatandaşlarıma da bu vesileylemuhabbetlerimi iletiyorum." açıklaması yaptı.

Konuşmasının başında Afrin'e yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekâtı'nıdeğerlendiren Bahçeli, bu harekâtla ilgili izlediği politikası sebebiyle CHP'yeyönelik sert eleştirilerde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO arasındaki iş birliği vekoordinasyonun devamının elzem olduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Mehmetçik ve ÖSO arasındaki uyumu bozarak Suriye'deTürkiye'nin azim ve iradesini kırmaya çalışanlara sözcülük görevi belli kiCHP'ye düşmüştür. Şimdilerde CHP, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekâtınısulandırabilmek gayesiyle ÖSO'yu karalamaktadır. Bunların asıl rahatsızlığıSuriye'nin kuzeyindeki PKK/PYD'li teröristlerin köşeye sıkışması, kapanakıstırılmasıdır. Kandil seviciliği, PKK/PYD yandaşlığı bunlar için âdeta anasiyaset konusu hâline gelmiştir. Şu işe bakın ki, Türk milleti askerininyanında dualarla yer alırken CHP, HDP'yle eş güdüm hâlinde askerlerimizinmücadele azmini sekteye uğratmanın çabası içerisindedir. Mehmetçik’e doğrudansöz söylemeye korkanlar ÖSO üzerinden sinsi bir oyun tezgâhlamaktadır.Asılniyet, Zeytin Dalı Harekâtı'nın zayıflatılmasıdır. Bu hainliği yapacak kadargözü dönenler ne yazık ki kendilerine CHP'de yer bulmuşlardır. ÖSO'ya teröristyakıştırması yapan CHP zihniyeti, yakın geçmişte PKK'nın Suriye'deki uzantısıPYD/YPG'nin terör örgütü olmadığını iddia ediyordu. Hatta eli kanlı bu hain teröristlerivatanlarını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum olarak değerlendiriyorlardı.Şimdi de bir CHP milletvekili kalkmış, utanmadan, yüzü kızarmadan PYD'yiaklamaya çabalamıştır. Neymiş, PYD'nin terör örgütü olup olmadığına dairdeğerlendirme yapacak istihbarı bir bilgiye ve kurumsal yapıya sahipdeğillermiş. Mesela dün Afrin, Çukurca ve Kilis hudut bölgesindekahramanlarımızı şehit eden hainlerin kimler ve hangi örgütün tetikçiliğiniyapanlar olduğunu bu iş birlikçi kafa demek ki hâlâ anlayamamış hâlâ görememiş.HDP'liler PYD'ye, YPG'ye sırtını dayamışlardı, CHP'liler de yakasını kaptırmış,iradelerini kiraya vermişlerdir. PYD'ye terör örgütü diyemeyen bizimnazarımızda maskeli PYD'li, mazbatalı YPG'lidir. CHP gerçeği işte budur. Bunlarbir türlü Türkiye'nin menfaatlerinin yanında durmayı beceremeyip, Türkiyehasımlarına aradıkları fırsatı vermeye gönüllülerdir. Bunun yanında CHP'nin buodaklarla yan yana gelmesi, Türkiye hasımlarıyla yanak yanağa vermesi utançvesikasıdır. Afrin ile başlatılan sınır temizliğimiz mutlak suretle ve ilketapta Münbiç olmak üzere diğer alanları da kapsamalıdır. Ve inşallah dakapsayacaktır. Nerede bir terör unsuru varsa imha edilmeli, millî bekamızayönelik tüm tehditler ortadan kaldırılmalıdır. Teröristler inlerine saklansalarda hendeklere girseler de fark etmeyecektir. Her nereye yuvalandılarsa oradabaşlarının ezilme zamanı gelmiştir. İster Fırat Nehri'nin doğusu olsun, istersebatısı; PKK/PYD nerede bulunursa bulunsun canidir, katildir, haindir, şiddetlecezalandırılmalıdır."

 

Mersin VatanınGüvencesidir

Mersin'in incileri olan Akdeniz'i, Anamur'u, Aydıncık'ı,Bozyazı'yı, Çamlıyayla'yı, Erdemli'yi, Gülnar'ı, Mezitli'yi, Mut'u, Silifke'yi,Tarsus'u, Toroslar'ı, Yenişehir'i de selamlayan Bahçeli, "Mersin demek;birlik, beraberlik ve kardeşlik demektir.Mersin demek; kucaklaşma, kaynaşma vekararlılık demektir. Mersin demek; dayanışma, diriliş ve dik duruş demektir.Mersinli olmanın hakkını veren tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor kökeni,mezhebi, inancı ne olursa olsun herkesi bağrıma basıyorum. Mersin'i 1923 projeylegeleceğe taşıma iradesi gösteren ve bugünkü Toplu Açılış ve Temel AtmaTöreni'nde emeği geçen başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız SayınBurhanettin Kocamaz Bey olmak üzere; Mersin'in gelişmesinde payı bulunan davaarkadaşlarımıza, bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Geçmişte Türk milletinin güçlü iradesi yedi düvelin kanlıdişlerini sökmüştü. Akdeniz gibi kabaran millî ruh üzerimize çullananemperyalist acımasızlığı ezip geçmişti.İşgal ve mütareke yıllarında, milletinistiklalini yine milletin azim ve kararı kurtarmıştı. Vatanın ve milletinbölünmez bir bütün olduğu cihana ilan edilmişti. Hiçbir hain emel Kuvayımilliyeşuuruyla boy ölçüşememişti. Milletimizin iman dolu göğsü her saldırıyı eritmişve püskürtmüştü. Yalnızca Millî Mücadele yıllarında değil, tarihin herdöneminde aziz ecdadımız vatanın bekası için her cefaya katlanmış, hakkı olanıalmıştı. İstiklalin namusunu korumak için her fedakârlık yapılmıştı. Gerekirseaynısı yine yapılacaktır. Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhu hamdolsunher daim bu cennet vatanı güvenceye kavuşturmuştur. Millet kendi kaderinebizzat kendi hükmetmiştir. Esaret zincirleri zalimlerin kafasına kırılmıştır.Bunu yapan, bunu başaran elbette ve sonsuza kadar büyük Türk milletindenbaşkası olmamıştır. 95 yıl önce Cumhuriyetle buluşan, kendi geleceğini aracısızbelirleme selahiyetini üstlenen aziz milletimiz, aynı zamanda bekasının dabirlik ve dirliğinin de ebedî muhafızlığını üstlenmiştir. İftiharla söylüyorumki MHP, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine sadık, millî bekanın yaşaması veyaşatılması konusunda da son neferine kadar yeminlidir. Mersin'i 1923 projeylegeleceğe taşıma iradesi aynı zamanda Cumhuriyet'e sahip çıkma kararlılığınınicraat ve hizmete dönüşmüş şeklidir.Biliyoruz ki, su uyusa da düşman uyumuyor.Taşeron terör örgütleri durmuyor, hıyanet vazgeçmiyor. Buna karşılık Türkiyesevdalıları, bin yıllık kardeşlik hukukunu gelecek bin yıllara taşımanınheyecan ve hevesiyle dolup taşıyor. Cumhuriyet’i kuran ruh ve irade 95 yıl önceolduğu gibi bugün de çok şükür uyanık ve ayaktadır. İman, ihanet karşısındaaşılmaz set, geçilmez surdur. Cumhuriyet Meydanı'ndaki bu muazzam coşku bununispat ve işaretidir. Mersin vatanın güvencesidir. Yörükler milletin şahdamarıdır. Mersin, tüm fesat odaklarına, fitne yuvalarına karşı teyakkuzdadır.Kuruluş ve kurtuluş ruhuyla 1923 projenin Mersin'de hayata geçiyor olmasıayrıca önemlidir, değerlidir, imrenilecek bir gelişmedir."

 

Bahçeli'denMHP'li Belediyelere Övgü

MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP'nin belediyecilik vizyonununhizmetle yoğrularak insanların müreffeh bir gelecekle buluşturma arzusuyladokunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bizim belediyecilik anlayışımızda ötekileştirme yoktur. Eşitve adil bir hizmet sunmak temel ilkemiz, temel hedefimizdir. Belediyecilikkavrayışımızın harcı; dik baş, tok karın, mutlu yarın idealiyle karılmıştır.MHP'li belediyelerin olduğu yurt köşelerinde gece gündüz demeden çalışmak,üretmek, çare ve çözüm bulmak asıldır, esastır. Mersin Büyükşehir örnek teşkileden, haysiyetli ve hizmetkâr tutumu sayesinde parmakla gösterilen birbelediyedir. Mersin Büyükşehir Belediyesinin azmini, çalışkanlığını, gayretinigördükçe mutlu oluyor, bundan gurur duyuyorum. Emanetin ehil ellerde olduğunubiliyor, buna yürekten inanıyorum. Sizlerin yüzü gülüyorsa mesele yoktur.Huzurunuz yerindeyse vicdanımız müsterihtir. Allah'a şükürler olsun ki, MersinBüyükşehir Belediyesi önündeki engelleri aşmak için var gücüyle çalışıyor,insanımızın huzur ve mutluluğu için canını dişine takıyor. Bu tablo bizlerimutlu ederken elbette birilerini de rahatsız ediyor. Varsın rahatsız olsunlar.Varsın çekemesinler. Varsın kıvrım kıvrım kıvransınlar. Onlara diyecek tek birsözümüz vardır. Herkes gider Mersin'e, bunlar gider tersine. Dünya dönsetersine, Mersin gitmez tersine. Mersin doğru yoldan şaşmaz, şaşırmaz.Şaşıranlara, şımaranlara asla pabuç bırakmaz. Milliyetçi Hareket Partisi de2019 Mahallî İdareler Seçimlerinde destan yazacak, Mersin'e şaşı bakanları,yoldan çıkanları, yolunu şaşıranları bir kez daha mağlup edecektir. Partimizinyükselişini gölgelemeye çalışanların kafalarını kuma sokmaları nafiledir.Gelecek ay yıldızlı al bayrağın altındadır; geleceğin huzur, adalet ve istikrarıüç hilalin çizdiği fikrî ve ahlaki güzergâhtadır. Mersin, milliyetçimücadelemizin gurur kaynağıdır. Mersin diridir, dirençlidir, dirayetlidir.Görüyorum ki Mersin bir kez daha kararını vermiş, 2019 yılındaki 3 seçim içinsabırla beklemeye koyulmuştur. Şimdi sizlere soruyorum; 2019'a hazır mısınız?2019'da Büyükşehirden ilçelere kadar belediyeleri birer birer MHP'ye emanetetmeye var mısınız? Söz veriyor musunuz? Millî ittifaka evet mi? Millî bekayaevet mi? Türkiye'ye evet mi? Mersin iradesini göstermiş, ne mutlu ki, bu işbitmiştir. Allah hepinizden razı olsun, sizlere güvenim tam ve eksiksizdir.Mersin bizi hiç mahcup etmedi, inanıyorum ki, yine etmeyecek, yine yanımızdanve safımızdan ayrılmayacaktır."

 

Irak, Suriye,İran ve Türkiye'nin Bölünmesi Amaçlanmıştı

Bahçeli, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana sözdemüttefikimiz olan ülkelerin, PKK/PYD terör örgütünü güçlendirecek ve dahasımeşru bir yapıya sokacak yol izlediğine hatırlattı.

Bu politikayı izlemeye hâlâ devam ettiklerini kaydeden Bahçeli, şudeğerlendirmelerde bulundu:

"Terör örgütü IŞİD'le mücadele bahanesiyle bir başka terör örgütüolan PKK/PYD'ye binlerce TIR dolusu silah yardımı yaptılar. Canilerisınırlarımızın dibine yerleştirdiler. Böylelikle kanlı hesaplarının sonraki adımlarınaülkemizi de dâhil edebileceklerini sandılar. Böylesi bir hata ve gafletedüştüler. Dört parçalı sözde Kürdistan'ı hayata geçirmeyi planlayan küresel Vandallık,Irak işgali ile başlattığı süreci Suriye'deki iç savaş ortamıyla ilerletmek,yaygınlaştırmak istedi. İnsanlığın yüz karaları, bölgeye söz gelimi demokrasigetireceklerdi. Orta Doğu'yu özgürleştireceklerdi. Akıllarınca ve bir asırdıryaptıkları gibi, uygarlık taşıyacaklardı. Hedefler sinsi ve zalimdi. Emelleralçak ve insanlık dışıydı. Irak, Suriye, İran ve Türkiye'nin bölünmesiamaçlanmıştı. Özellikle ABD sorumsuz ve saygısız bir şekilde terör örgütleriyleaynı kareye girdi, aynı hizaya düştü, aynı şer planın içinde yer aldı. ABDyönetimi IŞİD'le mücadele gerekçesine sığınıp PKK/PYD'yi desteklemekten,arkasında durmaktan en ufak rahatsızlık duymadı. Bölgesel istikrarı ve barışortamını tehlikeye atan Washington'un görünen amacı, PKK/PYD'ye Irak'tanbaşlayarak Akdeniz'e uzanacak bir terör koridoru açtırmaktır. Ardından da birterör devleti inşa etmek ve ettirmektir. Bu maksatla Sınır Muhafız Birliği adıaltında PKK/PYD'li teröristlere sözde ordu kurdurma teşebbüslerine tanıkolunmuştur. Bunun bir sonraki adımında ise siyasi meşrulaştırma gayretlerininolacağı ise artık sır değildir. Ancak ABD suçüstü yakalanmıştır. Türkiye'nin buçabalara müsaade etmesi doğal olarak aklın inkârıdır. Bu çerçevede Afrin'dekiPKK/PYD ve IŞİD terör örgütlerine yönelik olarak 20 Ocak 2018'de başlatılanZeytin Dalı Harekâtı yerindedir, son derece büyük anlam ve öneme sahiptir.Fırat Kalkanı Harekâtı'ndan sonra başlayan Afrin Operasyonu bizim meşru müdafaahakkımızın icrasıdır. Ve bu operasyon elbette hukukidir, insanidir, haklıdır vebölgesel istikrarın korunmasını amaç edinmektedir.Bu harekâtta Suriye'nintoprak bütünlüğünün korunması esastır."

 

Ok YaydanÇıkmış, Türk'ün Sabrı Artık Kalmamıştır

Bahçeli, Zeytin Dalı Harekâtı'nın; küresel zulmün terör örgütlerikanalıyla hayata geçirmeye çalıştığı kanlı hesaplara karşı Türkiye ve bölgeülkelerinin huzur ve istikrarını tesis etmek üzere planlanmış millî vestratejik bir hamle olduğunu vurguladı.

"Bundan kesinlikle geriye dönüş yoktur, olamayacaktır."diyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Artık ok yaydan çıkmış, Türk'ün sabrı artık tükenmiştir.Yörüklerin ayranı kabarmıştır. Yalanlara karnımız toktur, oyalama girişimlerineartık tahammülümüz yoktur. Gün doğmuş, şafak sökmüş, siyah ve beyaz birbirindenayrılmıştır. Kimin ne yapmak istediği, neyi hedeflediği bizim nazarımızda belliolmuştur. Felaket senaryoları güdenlere karşı kahraman Mehmetçik’imiz bir kezdaha tarihî bir sorumluluk üstlenerek sefere çıkmıştır. Biliyor ve inanıyoruzki sefer bizim, zafer Allah'ındır.Hedef ise Kızılelma'dır. 15 Temmuz'damilletin tankını yine milletin üzerine süren FETÖ'cü alçakların dip bucaktemizliği yapılırken, bu defa da sınır ötesindeki hainlerin üstüne kahramanTürk askeri Kızılelma şuuruyla tank sürmekte, top atmakta, jetlerlevurmaktadır. Gök kubbe çadırımız, güneş tuğumuzdur. Ay kalkanımız, dağlarsüngümüzdür. Yağız yer otağımız, gaza toyumuzdur. Beklenen Türk yola çıkmış,terör yuvalarını, terörist barınaklarını, kanlı sığınak ve mühimmat depolarınıteker teker imha etmiş, etmeye de devam etmektedir. Hainler saklandıklarıdeliklerde yok edilmektedir. Kurulan tuzaklar birer birer bozulmakta, yer altıterör tünelleri ateşe verilmektedir. Kahraman Mehmetlerimiz Hatay'dakonuşlandığı sırada, Yörük çadırından çıkarak askerlerimizi duayla ziyareteden, kurban kesip hepsini evladı gibi bağrına basan Yörük ana Türk milletinineşsiz ferasetine tercümanlık yapmıştır. Bilinsin ki, istiklal ruhu Yörükanalarının vicdanlarında mahfuzdur. Yeri gelmişken Gazi Mustafa KemalAtatürk'ün şu sözünü gururla hatırlar ve hatırlatırım: 'Arkadaşlar! Gidip TorosDağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda birduman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet aslabizi yenemez.' Nitekim Mersin oldukça bize hiçbir hasım unsur diş geçiremez.Türk milleti yaşadıkça hiçbir müstevli varlığımıza gölge düşüremez. Yörüklerinpencerelerinden ışık yayıldığı müddetçe karşımıza hiçbir güç çıkamayacak, çıksabile yenilip yutulmaya mahkûm olacaktır. İnanıyor ve ümit ediyorum ki; insanlıkonur ve haysiyeti Afrin'de yeniden layık olduğu seviyeye ulaşacak ve ulaştırılacaktır.Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti başaracaktır. Teröristlerle beraber karanlıkve kanlı hesap yapanlar mutlaka bozguna uğrayacaklardır. Tıpkı şairin dediğigibi:

Vur Mehmet’im! Vur ki; bahtım uyansın.

Tekbir sedaları, arşa dayansın,

Sen ki; çelikleşmiş imansın,

Vur Mehmet’im! Hak için, Allah için,

Mazlumlardan yükselen o 'Ah'için.

Sen tarihsin, sen zafersin, sen bayraksın, sen vatansın.

Vur Mehmet’im! Vur ki; dünya utansın.

Yüce Allah şanlı ordumuzun yeni gazasını mübarek eylesin.Dualarımız ve desteklerimiz sonuna kadar tertemiz yüreğe sahip Mehmetlerimizleberaberdir. Aziz milletimizin eli semaya açık, gönlü ve gözü daima askeriyleberaberdir. Şimdiye kadar 900'e yakın teröristin etkisiz hâle getirilmesi, çoksayıda yerleşim birimi ve kırsal kesimin terör unsurlarından arındırılmasıharekâtın başarısını her yönüyle ortaya koymaktadır. Burseya ve Darmık Dağıbaşta olmak üzere teröristlerden temizlenen alanlarda artık Türk bayrağıdalgalanmaktadır. Bu vesileyle tüm şehitlerimize, sınır ötesinden fırlatılanfüzeler sonucunda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet,yaralılara da şifa diliyorum. 16. güne giren Zeytin Dalı Harekâtı'ndaki asılgaye Suriye'de huzur ve barış ortamının sağlanması, Suriye topraklarının gerçeksahiplerine iadesidir. Afrin ile başlatılan sınır temizliğimiz mutlak suretleve ilk etapta Münbiç olmak üzere diğer alanları da kapsamalıdır. Ve inşallah dakapsayacaktır. Nerede bir terör unsuru varsa imha edilmeli, millî bekamızayönelik tüm tehditler ortadan kaldırılmalıdır.Teröristler inlerine saklansalarda hendeklere girseler de fark etmeyecektir. Her nereye yuvalandılarsa oradabaşlarının ezilme zamanı gelmiştir. İster Fırat Nehri'nin doğusu olsun, istersebatısı; PKK/PYD nerde bulunursa bulunsun canidir, katildir, haindir, şiddetlecezalandırılmalıdır.

Özgür Suriye Ordusu, Suriye'de Mehmetçik’le omuz omuza çarpışan,terör örgütlerine göz açtırmayan, varlık gayesi açık olan bir oluşumdur. Dahasıbu yapı içerisinde çok sayıda Türkmen soydaşımız da bulunmaktadır.Fırat KalkanıHarekâtı başta olmak üzere ÖSO'nun, Mehmetçik ile omuz omuza mücadelesisırasında çok sayıda kayıpları olmuştur. ÖSO, topraklarını ve Suriyelilerinvarlıklarını koruma çabasındadır. Kim ne derse desin ÖSO, Suriyelilerin zulümve esaret karşısında oluşturdukları vatan savunmasının bayrağını taşımaktadır.Türkiye'nin sağladığı imkânlar ve ÖSO'nun gösterdiği kararlılık sebebiyleülkelerinden ayrılan çok sayıdaki Suriyeli, kendi vatanlarını müdafaa içinmuhkem bir tavır almışlardır. Halen Afrin'de çok sayıda ÖSO mensubu gönüllüolarak Zeytin Dalı Harekâtı'na katılmakta, terörle mücadele etmektedir. TSK veÖSO arasındaki işbirliği ve koordinasyonun devamı elzemdir, yararlıdır."

 

Siz Kimsiniz,Neye Hizmet Ediyorsunuz?

Bahçeli, "Nerede bir Türklük ve Türkiye hasmı varsa onlarınyanında saf tutmayı marifet sayan; HDP, İP, FETÖ, PKK, PYD'yle düşüp kalkansefillerdir." diye konuştu.

Diğer yandan karanlık suretli sözde aydın, gazeteci ve eskisiyasetçi sıfatını taşıyan bazı çürümüşlerin de "Savaş istemiyoruz."çağrılarıyla öne çıktığına dikkat çeken Bahçeli, bu kesimlere yönelik şunlarıifade etti:

"Afrin'e yönelik düzenlenen meşru harekâta lekedüşürebileceklerini zannediyorlar. Behey ahmaklar! Bre Allah'tan korkmaz,kuldan utanmazlar! PKK'lı caniler askerimize, polisimize, öğretmenimize, camiimamlarımıza, masum vatandaşlarımıza ve hatta kundaktaki bebeklere kurşunsıkarken niye sesiniz çıkmıyordu? Siz kimsiniz, neye hizmet ediyorsunuz? Nedirderdiniz? Nereye varmayı ümit ediyorsunuz? Hele bir de Tabipler Birliği adıylabilinen bir yapı vardır ki hıyanetin bir ucunda da bunlar tutmuştur. Savaşınbir halk sağlığı olduğu iddiasıyla Afrin'deki meşru harekâtı zedelemeyeyeltenen bir kötürüm birlik, şimdiye kadar terörizmin aşağılık eylemlerinesessiz kalmıştır. Tabipler Birliği doktorlarımızı temsil etmeyen, onlar adınakonuşma hakkı bulunmayan mesleki bir örgütlenmedir. Bu kokuşmuş birlik hukukengözden geçirilmeli, tertemiz vicdanlı Türk hekimlerini zan ve töhmet altındabırakmalarının önüne geçilmelidir. Tabipler Birliğinin vatansever elleregeçmesi konusunda gereken neyse yapılmalı, işgalden kurtarılması sağlanmalıdır.Milliyetçi Hareket Partisi konuyla ilgili yapılacak veya yapılması düşünülenher girişime, her yasal düzenlemeye sonuna kadar destek verecektir. Bunlarsadece Türkiye'nin değil, insanlığın da defolu yüzleridir. Kim hangi isim,hangi oluşum, hangi sözde yapılanma adı altında bulunursa bulunsun, millîkahramanlık ve kararlılığımıza zarar veremeyeceklerdir. Terörist cenazelerindetabut omuzlayanların, ülkemizin meşru çabalarını sulandırma hevesleribeyhudedir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Türkiye bu melun zihniyetlere rağmenvarlık mücadelesinden taviz vermeyecek, kesin sonuç alıncaya kadar tarihîyürüyüşünden sapmayacaktır. Vatanımıza yönelen terör tehdidi tamamıylaengellenecektir. Türklük ve Türkiye hasımları kudursa da yolumuzdandönmeyeceğiz, devletin, yiğit Mehmetlerimizin sonuna kadar yanında duracağız.Devlet ve milletin el ele verdiği bu dönemde Türkiye hasımlarının yanında yerarayanlara bizzat Türk milleti elbette hak ettikleri ders ve cevabı verecektir.Bu vesile ile sözlerime son verirken Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran siz değerlivatandaşlarımı bir kez daha sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Toplu Açılış veTemel Atma Töreni’yle hayata geçecek olan 1923 projenin Mersin'e hayırlı uğurluolmasını temenni ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız SayınBurhanettin Kocamaz Bey ve ekibini tekraren kutluyor, emeği geçen tüm davaarkadaşlarıma, tüm Mersinli kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum.

Rabb’im hepinizden razı olsun. Sağ olun, var olun. Cenabıallah'aemanet olun. Ne mutlu Türk'üm diyene!"