ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA PEHLİVANOĞLU ANILDI

11 Haziran 2018 13:48
Okunma
1196
ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA PEHLİVANOĞLU ANILDI

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA PEHLİVANOĞLU ANILDI

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, "Mustafa Pehlivanoğlu ağabeyimiz, yaşamının hiçbir evresinde eğilmemiş, kendi değerlerinden asla taviz vermemiş. Ölümü de aynı dik duruş ile karşılamıştır.” dedi.

 

YENİ DÜŞÜNCE -Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nu şehadetinin yıl dönümünde unutmadı.

12 Eylül Darbesi'nin hemen ardından, cunta yönetimi tarafından 7 Ekim 1980’de idam edilen Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu,şehadetinin 37. yılında kabri başında anıldı. Pehlivanoğlu için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Törende duygusal anlar yaşandı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un da katıldığı anma töreninde Taş Medreseli Ülkücülerle birlikte, çok sayıda Ülkü Ocakları üyesi genç de yer aldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve dualar ile devam eden ziyarette duygusal anlar yaşandı. Ülkücüler, Mustafa Pehlivanoğlu’nun kabrini ziyaret ettikten sonra; Fikri Arıkan, Ercüment Yahnici, Erol Türkmen, Dündar Taşer, Ali Bülent Orkan, Şahin Bingöl, Şehit Emniyet Müdürü Atıf Şahin ve Mustafa Pehlivanoğlu’nun annesi Zeynep Pehlivanoğlu’nun kabirlerini de ziyaret etti.

Pehlivanlıoğlu'nun mezarı başında konuşan Kılavuz,"Mustafa Pehlivanoğlu ağabeyimiz, yaşamının hiç bir evresinde eğilmemiş,kendi değerlerinden asla taviz vermemiş. Ölümü de aynı dik duruş ile karşılamıştır. Mustafa ağabeyimizin, 'Zafer her zaman Allah’a inananlarındır.'sözünü kendimize şiar edindik.” dedi.

PEHLİVANLIOĞLU'NU İNEGÖL ÜLKÜ OCAKLARI DA ANDI

Mustafa Pehlivanoğlu'nun şahadetinin 37. yılında İnegöl'de de anıldı. İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, anma sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Aradan 37 yıl geçmesine rağmen, haksız bir şekilde cunta tarafından idam edilen ağabeyimizi ve diğer tüm şehitlerimizi asla unutmuyoruz. Onların sözleri bizlere hep yol haritası olmuştur, yolumuzu, izimizi bilerek hareket ediyor ve Türk milletinin geleceği adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ülkü devi, cesaret timsali,yiğit dava adamı, rahmetli ağabeyimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nu şehadetinin 37. yılında rahmetle anıyorum. Rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu ağabeyimiz 12 Eylül Askeri Darbesi'nin hemen ardından idama mahkûm edilen ilk Ülkücü şehittir. Türk milletinin geleceği üzerinde kötü emeller kuran, emperyalizmin hizmetkârları tarafından bir tehlike olarak görülüp idam edilen ve idama giderken bile Mustafalar ölür Allah davası ölmez,milliyetçilik yaşar. Başımı verdiğim davanın zaferi yakındır. Zafer Cenabıallah'a inananlarındır.' sözcüklerini kullanan hareketimizin ülkü devi, ilk şehidi ve dava adamıdır Mustafa Pehlivanoğlu. Aradan 37 yıl geçmesine rağmen, haksız bir şekilde cunta tarafından idam edilen ağabeyimizi ve diğer tüm şehitlerimizi asla unutmuyoruz. Onların sözleri bizlere hep yol haritası olmuştur, yolumuzu, izimizi bilerek hareket ediyor ve Türk milletinin geleceği adına çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Çünkü biliyoruz ki Ülkü Ocakları, rahmet Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş ve aziz şehitlerimizden bizlere bırakılan en nadide mirastır. Ülkü Ocakları şehitlerimizin bir emanetidir.  Ülkü Ocakları bizlerin şerefi, namusu ve yuvasıdır.  Bizlere emanet bırakılan Ülkü Ocaklarında, vatanımıza, milletimize, devletimize, Âlemi islam'a layık olarak yaşamaya ve çalışmaya gayret ederek, aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacağız. Dün 12 Eylül öncesi devleti işgal etmek isteyen bir gruba karşı mücadelemizi sürdürmüş ve o mücadele kapsamında binlerce şehit vermiş ama devletimizi ve vatanımızı yine de savunmuştuk. 12 Eylül cunta yönetimine karşı duruşumuzu net bir şekilde belli etmiş, işkenceler ve zulümlere maruz kalsak bile yolumuzdan asla dönmemiş, hedefimize emin ve sancılı adımlarla yürümüştük.Bugünde gerek 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde gerek her hangi bir olayda duruşumuz nettir.  Ülkü Ocakları devletin ve milletin yanında, canı pahasına olsa bile duracak mücadelesini o yönde sürdürecektir. Sadece Anadolu topraklarında değil, dünyanın herhangi bir coğrafyasında zulme maruz kalan, işkenceler ile yaşamaya çalışan dindaşlarımıza, ırktaşlarımıza yardımımız her daim devam etmektedir. Bugün Kerkük'te kurulması hayal edilen bir devlet kurulmayacaktır, bunun teminatı Milliyetçi Ülkücü Hareketin asil evlatlarıdır,milletimiz müsterih olsunlar. Dün rüzgâr birliği nasıl kurulduysa bugünde aynı ruh ve heyecanla kurulması mümkündür. Bu vesile ile şehadetinin 37.yılında rahmetli ağabeyimiz, yiğit dava adamı Mustafa Pehlivanoğlu'nu rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad,mekânı cennet olsun."