MHP’Lİ İZZET ULVİ YÖNTER:“BAŞBAKAN’IN SÖZLERİNİN TEVİLE İHTİYACI YOK”

11 Haziran 2018 12:46
Okunma
1254
MHPLİ İZZET ULVİ YÖNTER:“BAŞBAKANIN SÖZLERİNİN TEVİLE İHTİYACI YOK”

MHP’Lİ İZZET ULVİ YÖNTER:“BAŞBAKAN’INSÖZLERİNİN TEVİLE İHTİYACI YOK”

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Güçlü iktidar için MHP ile iş birliği yapabiliriz."açıklamasına ilişkin olarak "Sayın Başbakan zaten her şeyi söylemiş. Bu sözlerin tevile ihtiyacı yok, çok net. Kendisine teşekkür ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Yönter, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk

Mahallesi'nin imar ve tapu sorunlarını anlattı, sorunların çözüme kavuşması için gerekli çalışmaları

yapacaklarını belirtti.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yönter, Başbakan Yıldırım'ın "Güçlü iktidar için MHP ile iş birliği yapabiliriz."açıklamalarını hatırlatması üzerine, “Sayın Başbakan zaten her şeyi söylemiş.Bu sözlerin tevile ihtiyacı yok, çok net. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da MHP ile çalışmalara devam edecekleri yönünde açıklamada bulunduğunu anlatan Yönter, "Genel Başkan’ımız,7 Ağustos Yeni kapı Ruhu ve 16 Nisan halk oylaması şuuruyla Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemini tam manasıyla tesis etmek amacıyla gerekli olan mücadelenin, Adaletve Kalkınma Partisi ile sürdürüleceğini milletimizle paylaşmıştı. Bunun arkasından Sayın Başbakan böyle bir şey söyledi. Her şeybu sözde çok açık.Sözün izahına ya da tevile gerek yok." diye konuştu.

2019 Seçimlerinde birlikte hareket edilip edilmeyeceği yönündeki soruya ise Yönter, "Siyasette bir gün dahi çok uzundur, görelim bakalım, yarınlar ne getirecek. İnanıyorum ki çok yakın zamanda her şeyi tüm açıklığıyla görme imkânına kavuşmuş olacağız." ifadesine yer verdi.

MHP Milletvekili Yönter, Katar'da görev yapan bir grup subay ve uzman çavuş askerin kendisine

ulaşarak, altı aydır günlük harcırahlarını alamadıklarını beyan ettiklerini söyledi. Askerlerin zorlu

koşullarda görev yaptıklarını hatırlatan Yönter, bu sorunun kısa sürede giderilmesini istedi.