MHP'Lİ BAŞKAN KARAÇANTA: "KARS MUTLAKA GELİP GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR KENT"

10 Haziran 2018 17:46
Okunma
704
MHPLİ BAŞKAN KARAÇANTA: KARS MUTLAKA GELİP GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR KENT

MHP'Lİ BAŞKANKARAÇANTA: "KARS MUTLAKA GELİP GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR KENT"

YENİ DÜŞÜNCE -Ankara'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde bu yıl üçüncüsü yapılan Kars, Ardahan veIğdır (KAI) Tanıtım Günleri büyük ilgi gördü.

Kars Belediyesi de tanıtım günlerinde yerini aldı. Heykeltıraş,halk ozanları ve tanıtım kitaplarıyla çeşitli hediyeliklerle belediye adınakurulan stantta misafirleri ağırlayan

ekip ilgiyle karşıladı. 

Ankaralılar Kars Belediyesine ait stantları gezerekmemnuniyetlerini dile getirdiler. Kars'ın Milliyetçi Hareket Partili (MHP)Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da tanıtım günlerinin ilk gününde UlaştırmaDenizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Millî Eğitim Bakanı İsmetYıldız’a eşlik etti.

KAI Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım ile de sıksık birlikte olan Başkan Karaçanta, bu tanıtım günlerinde emeği olan herkeseteşekkür etti.

Karaçanta, zamanının büyük bölümünü Kars Belediyesistandında geçirdi ve gelen konukları karşılayarak tek tek ilgilendi. Birçokziyaretçi Başkan Karaçanta ve eşi Figen Hanım ile

bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

Karaçanta, Kars Belediyesine ait stantta dergimize yaptığıaçıklamalarda Ankaralılara çağrıda bulunarak, Kürs'ı  mutlaka gidip görmeleri gerektiğini ifadeetti. Karaçanta, "Çünkü Kars, gezilip görülmesi gereken bir kent. Kars,başka hiçbir ilde olmayan birçok özelliğe sahip." dedi.

Başkan Karaçanta, tanıtım günleri ile ilgili dergimizeşunları söyledi:

"Kültür, folklor ve ekonomik değerlerimizi medyanınkatkısı ile böyle bir günde tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtma imkânı bulduk.İnsan hayatında özel ve müstesna günler vardır. Bunlar mutlaka takvimlerde yeralır. Ama Kars öyle ayrıcalıklı bir yer ki, bunları takvime sığdıramıyorum.Çünkü Kars bin yıllık bir yurttur.  Kars,kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kalesidir. Kars, aynı gök kuşağı gibi rengârenktir.İnsanı mert, cömert, misafirperverdir. Böyle bir yapıya sahip olup ocoğrafyanın sert ikliminin özelliklerini taşır. Bizler zorunlu olarak gurbeteçıkmış olsak dahi, gittiğimiz yere kültürümüzü de götürürüz. Kars gittiği heryere, o muhteşem kalesinde sallanan o şanlı al bayrağın selamını da götürüyor.Bir belediye başkanı olarak diyorum ki, Sarıkamış adına Ege'yi davet ediyorum,Digor adına  Marmara'yı davet ediyorum,Selim adına İç Anadolu'yu davet ediyorum, Kağızman adına Karadeniz'i davetediyorum, Kars Belediyesi adına da tüm Türkiye'yi davet ediyorum. Bu ancakyerinde görülmeli. Çünkü Kars'ta öyle bir güzellik var ki başka hiçbir ildeolmayan turizm özeliklerine sahiptir. İnanç turizmi açısından Ebü'l-Hasanel-Harakāni Hazretleri mutlaka ziyaret edilmelidir. Doğa turizmi bakımından daKars çok önemlidir. Çünkü Kars buram buram tarih kokan çok önemli antik birkenttir.  Sultan Alparslan'ın fethi ve1064 harekâtı ile başlayan bir şehircilik, ticaret vardır. Aynı zamanda Karsbir ipekyolu merkezidir. Kış turizmine baktığımız zaman Sarıkamış KayakTesislerimiz dünyada emsali bulunmayan bir kara sahip. Bunlar mutlaka yerindegörülmelidir. Kars Belediyesi tüm vatandaşlarımızın evidir. Gelin evimizinkapısını çalmadan içeriye girin. Sizler aracılığı ile tüm Türkiye'yi tekrar ketesi,tereyağı, balı, kazı, kaşar peyniri ile ünlü olan Kars'a davet ediyorum."