MHP ANKARA İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANDI: "ALPASLAN TÜRKEŞ VE DEVLET BAHÇELİ'NİN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ"

19 Ekim 2017 09:57
Okunma
1148
MHP ANKARA İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANDI: ALPASLAN TÜRKEŞ VE DEVLET BAHÇELİNİN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ

MHP ANKARA İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANDI: "ALPASLAN TÜRKEŞ VE DEVLET BAHÇELİ'NİN YOLUND ANAYRILMAYACAĞIZ"

MHP, Ankara ilçelerinde kongrelerini tamamladı. Büyük bir coşku ve demokrasi şöleni içinde geçen kongrelerde konuşmalar yapan MHP MYK Üyesi Sultan Gündüz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Ankara Milletvekili Mustafa Mit, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

EVİN GÖKTAŞ

YENİ DÜŞÜNCE -Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara'nın 25 ilçesinde kongrelerini tamamladı. Kongrelerin tümü yoğun katılımlı, coşkulu ve demokrasi şöleni havasında yapıldı. Kongrelerde konuşan gerek partinin üst düzey yetkileri gerekse adaylar, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Mamak İlçe Kongresine katılan ve kongrede Divan Başkanlığıda yapan MHP MYK Üyesi Sultan Gündüz, "Biz Türk milliyetçileri olarak merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş Bey'in ve 'Önce ülkem ve milletin, sonra partim ve ben' şiarını benimseyen Devlet Bahçeli'nin yolundan ayrılmamalıyız."dedi.

Konuşmasına Alpaslan Türkeş'in bir sözünü hatırlatarak başlayan Gündüz, şunları söyledi:

"Merhum Başbuğ’umuz bir açıklamasında 'Biz Türk milliyetçileri, Türk milliyetçilerinin varlığını ve hassasiyetlerini her şeyin üzerinde tutmalıyız. Kişi varlığı ve menfaatlerinin bu dava yolunda hiçbir anlamı yoktur. Dolayısıyla bizim kişisel kırgınlıklarımızı ve beklentilerimizin karşılanmaması bu dava yolunda hiç de önemsenecek şeyler değildir. Çünkü böylesine olağanüstü bir coğrafyada bütün dünyanın gözünün üstünde olduğu bir coğrafyada çok da rahat bir şekilde kendi düzenimizi kurma imkânına sahip değiliz.' ifadelerini kullanmıştı. Son yıllarda ve özellikle de son aylarda gördüğüm olaylar bunu kanıtlar niteliktedir. Sadece olayların yorumlanma şekli farklılaşabilir. Ancak, biz Türk milliyetçileri olarak Başbuğ Alpaslan TürkeşBey'in daha sonra da 'Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' şiarını benimseyen Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin yolundan ayrılmamalıyız."

MHP, TÜRKİYE’NİN VETÜRK MİLLETİNİN TEMİNATIDIR

Devlet Bahçeli'nin, "Biz neyin sorumluluğunu üstlendik?Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasının sorumluluğunu üstlendik. Biz neyi emanet aldık? Türk-İslam davasını emanet aldık." sözlerini de hatırlatan Gündüz,şöyle devam etti:

"Neyi emanet aldığımızı bilirsek nereye yürüdüğümüzü çok daha iyi idrak edebiliriz. Millî ahlak, irade ve şuur ifadelerinin altınıda özellikle çiziyorum. Çünkü Türkiye çok ciddi değişim ve dönüşüm içerisinde iken, ahlaki değerlerde ciddi yıpranmışlık söz konusu iken, iletişim olanakları artmışken, dünyaya sadece ilim alanında ilerleme sağlanmadı bu beraberinde ahlaki çöküşü de getirdi. Bu durumdan Türk kültürünün bugüne kadar taşıdığı özellikler de maalesef zarar gördü. Bizde partili yoktur, bizde dava arkadaşlığı vardır. Her bir dava arkadaşımda da Ülkücü şuur vardır. Son zamanlarda partimizce alınan kararlara ilişkin sözler söyleyenler olmuştur.Partimizi içeriden yıpratmak isteyenler olmuştur. Bunlar çok doğal süreçlerdir.Sayın Bahçeli'nin de ifade ettikleri gibi, biz bunları başarırken neyi kullanacağız? Bir tane amacımız var, bu amaç da demokrasidir. Demokrasi kültürünün yerleşmesi ve kökleşmesi kolay bir süreç değildir. Türkiye'de demokrasi kültürünün yerleşmesi ve kökleşmesi için partimiz ciddi bir mücadele içerisindedir. Bu anlamda ülkemizin bekası söz konusu ise bunun gereğini her koşulda yapar. Ne bireysel ne de partimizin menfaatlerini göz önünde bulundurmaz. Böyle bir süreci geride bıraktık. Önümüzdeki süreçte neye dikkat etmemiz gerektiği noktasında aslında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli uyarılarını her fırsatta yapmaktadır. İş birlikçilerin partimizin üzerinde oynadığı oyunlara çok dikkat etmeliyiz. Çünkü MHP Türk milleti ve Türkiye'nin teminatıdır. Bu ülkenin bekasının teminatıdır. Varoluş sebebimiz ülkemizin bekası, birlik ve bütünlüğünü sağlamaktır. Her bir ilçe kongresi de bu emanet alınan değerlere ve geleceğe bakışın temsilidir. Mamak ilçesi de hayli zamandır çalışmalarını başarılı şekilde sürdürmüştür. Mamak Türkiye'nin aslında küçük özetidir. Burada ciddi bir topluluk vardır ve Ankara'nın en önemli ilçelerinden birisidir. Farklı özellikleri dokularında barındırmaktadır."

KARAKAYA: HER YERDE SANDIĞA GİDİLİRKEN FİTNE FESATLIK OLDU

MHP Gölbaşı İlçe Kongresine katılan Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, burada yaptığı konuşmada Anayasa değişikliğinden söz etti.Anayasa değişikliğinde uzlaşmanın sağlandığını hatırlatan Karakaya, şunları söyledi:

“Ama Anayasa’nın nasıl değişeceği kamuoyuna sunulmadı. Bakın bizden 5 tane milletvekili çıktı 'Ben bu Anayasa değişikliğine hayır diyeceğim.' dedi. İnanın samimiyetle söylüyorum biraz daha akıllı davranın da şu Anayasa değişiklik metni ortaya çıksın okuyun, ondan sonra da deyin ki 'Biz bu metni beğenmedik.' Metni okumadan hayır diyorlar. 'Neden hayır diyorsunuz?'dendiğinde de 'Devlet Bahçeli evet diyor.' dediler. Yani Devlet Bahçeli evet diyorsa o hayır diyecek. Peki, Adalet ve Kalkınma Partisinin 316 tane milletvekili vardı. 316 tane milletvekilinin tamamı evet oyunu verdi.Milliyetçi Hareket Partisinden ayrılıp oraya gidenler vardı. Beyanatları var 'Milliyetçi Hareket Partisinde Ülkücülüğümü yaşayamıyorum.' deyip AK Partide çözüm süreci yürütenler. Burada Ülkücülüğünü yaşayamadı. Ama gitti orda çözümsürecinde Ülkücülüğünü yaşadı. Bizim uyanık olmamız lazım. Bizim yapılanları anlama gibi mecburiyetimiz var. Parti yönetimine seçilecek arkadaşlar,teşkilatlarda bulunan, sokağa çıktığında MHP'li algısı olan tüm Ülküdaşlarımız,değerli büyüklerimiz, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, çocuklarımız ‘olayın doğrusunu anlayıp anlatmak gibi’ büyük bir vebalimiz var. Her yerde sandığa giderken bir fitne fesatlık oldu."

MİT: ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ KURTARMA PEŞİNDEYİZ

MHP Altındağ İlçe Kongresine MHP Ankara Milletvekilleri Mustafa Mit ve Erkan Haberal’ın yanı sıra ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan Mit, “MHP gündelik tartışmaların, gündelik menfaatlerin tuzağına düşecek bir hareket değildir. Anayasa’nın ilk dört maddesi MHP sayesinde tartışma konusu olmaktan çıkarılmıştır. Bizim ortaya koyduğumuz siyaset ve gayret sayesinde milletin vatanına, bayrağına sahip çıkması artık partiler üstü bir konu hâline gelmiştir.” dedi.

15 Temmuz darbe kalkışmasına da değinen Mustafa Mit, “MHP,Türkiye’de iç savaş çıkarmaya yönelik yapılan 15 Temmuz kalkışmasına el koymuştur.Darbe kalkışması MHP’nin anında açıklaması, anında olaya el koyması sayesinde engellenmiştir. İlan edilen olağanüstü hâl ile bu hain yapı devletten  .” şeklinde konuştu.

BİRBİRİMİZİ HOŞGÖRMELİYİZ, BİRBİRİMİZİ DIŞLAMAMALIYIZ

Mit, daha sonra şunları ifade etti:

“Ülkücü Hareket gündelik tartışmaların dışında kalmalıdır.Ülkücü Hareket parçalandığı zaman Türkiye parçalanmış demektir. MHP’nin ülkemize yönelik saldırıların arttığı bir dönemde birlik ve beraberlik içerisinde olmalıdır. Türkiye için Ülkücü Hareketin yapacağı çok iş vardır.Eriyen iktidar partisinden umudunu kesenlerin oy verebileceği tek parti MHP’dir. CHP’lilerin oy verebileceği ikinci parti MHP’dir. Bu ortaya koyduğumuz siyasetin başarı göstergesidir. MHP’nin iktidarı artık kaçınılmaz hâle gelmiştir. Türkiye ancak MHP’nin iktidarıyla ve onun ortaya koyabileceği reçetelerle kurtulabilir. Bunun dışındaki hiçbir proje gerçekçi değildir.Tarihin MHP’ye yüklediği, Ülkücülere yüklediği Türk milletinin geleceğini güvence altına almak, bu memleketi tek parça hâlinde tutmak gibi bir görevi vardır. Böyle bir ortamda herkes eteğindeki taşı dökmeli, birbirimizi hoşgörmeliyiz, birbirimizi dışlamamalıyız. Türkiye açıkça bir parçalanmanın eşiğine gelmiştir. Toprak bütünlüğümüzü korumak bizim en büyük idealimiz ve görevimizdir. Türkiye’nin gerçekleri sokağın gerçekleri ile aynı değildir.Bizim mücadelemiz ülkemizin geleceğini kurtarma mücadelesidir.”