KARAKAYA: FETÖ KONUSUNDA MHP SONUNA KADAR DOĞRU DURDU

18 Ekim 2017 10:25
Okunma
772

KARAKAYA: FETÖ KONUSUNDA MHP SONUNA KADAR DOĞRU DURDU

 

YENİ DÜŞÜNCE -Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, FETÖ konusunda MHP'nin sonuna kadar doğru bir noktada durduğunu belirtti.

Karakaya, "FETÖ konusunda Devlet Bahçeli gerçekleri söylerken, hepsi Bahçeli'ye demedik lafı bırakmadı. Büyükşehir Yasası’nda ve daha birçok konuda Milliyetçi Hareket Partisi durduğu yer, gösterdiği duruş itibarıyla haklı çıktı. Bu kadar haklı çıkacak ama bu kadar da karşısında blok oluşacak başka bir parti lideri yok." dedi.

Karakaya, katıldığı MHP Gölbaşı 12. Olağan Genel Kurulunda divan başkanlığı yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından davetlilere hitaben kısa bir konuşma yapan Karakaya, genel kurulun ilçeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Büyükşehir Yasası’nda ve daha birçok konuda MHP'nin doğru bir yerde durduğunu ifade eden Karakaya, "MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin durduğu yer, gösterdiği duruş itibarıyla hep haklı çıktı. Bu kadar haklı çıkacak ama bu kadar da karşısında blok oluşacak başka bir parti lideri yok." diye konuştu.

Karakaya, halk oylamasıyla Anayasa değişikliği uzlaşmasının sağlandığını hatırlattı. MHP'den 5 milletvekilinin Anayasa değişikliğine"hayır" dediğini hatırlatan Karakaya, şöyle konuştu: "İnanın samimiyetle söylüyorum, biraz daha akıllı davranın da şu Anayasa değişiklik metni ortaya çıksın okuyun, ondan sonra da 'Biz bu metni beğenmedik.' deyin.Metni okumadan hayır, diyorlar. ‘Neden hayır diyorsunuz?’ denildiğinde ise 'Devlet Bahçeli evet diyor.' dediler. Yani Devlet Bahçeli evet, diyorsa o hayır,diyecek. Peki, Adalet ve Kalkınma Partisinin 316 tane milletvekili vardı. 316 tane milletvekilinin tamamı 'evet' oyunu verdi. Milliyetçi Hareket Partisinden ayrılıp oraya gidenler vardı. 'Milliyetçi Hareket Partisinde Ülkücülüğümü yaşayamıyorum.' deyip AK Partide çözüm süreci yürütenler, burada Ülkücülüğünü yaşayamadı. Ama gitti orada çözüm sürecinde Ülkücülüğünü yaşadı. Bizim uyanık olmamız lazım. Bizim yapılanları anlama gibi mecburiyetimiz var." 

Konuşmaların ardından kongrede tek aday olan Ersin Pehlivan,232 delege oyuyla başkanlığa seçildi.