YÖNTER’DEN THY’YE: “UÇAKLARDA HER GAZETE VAR, ORTADOĞU NİÇİN YOK?” SORUSU

17 Ekim 2017 13:36
Okunma
793
YÖNTERDEN THYYE: “UÇAKLARDA HER GAZETE VAR, ORTADOĞU NİÇİN YOK?” SORUSU

YÖNTER’DEN THY’YE:“UÇAKLARDA HER GAZETE VAR, ORTADOĞU NİÇİN YOK?” SORUSU

 

YENİ DÜŞÜNCE –Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter,TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, THY uçaklarında Ortadoğu gazetesinin verilmemesine yönelik tepkisini dile getirdi.

Yönter, şunları söyledi:

“THY uçaklarında her gazete var, ama millî ve onurlu duruşuolan Ortadoğu gazetesi yok. Sorun sadece uçaklarda değil, kamuda da aynı durumvar. Neden? THY uçaklarında Ortadoğu gazetesi verilmiyor. Neden? Diğer gazetelerden eksiği ne? Neden THY uçaklarında yolcuya takdim edilmiyor? Medya özgür olmazsa, insanlar haber alma hakkını kullanamazlar. Ortadoğu gazetesine yönelik bu ambargo niye? Hükûmetten çok acil çok etkili ve derhâl bir adım atılmasını bekliyor, temenni ediyoruz. Ortadoğu gazetesinin hakkını savunuyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarda hakkının verilmesini temenni ediyoruz. Kardeşlik ise kucaklaşma ise, millî birlik ve bütünlük ise hiçbir medya organını dışarıda bırakmamalıdır. Ortadoğu gazetesi, bir gazeteden daha fazladır. Ortadoğu gazetesi, Türk milliyetçiliğin direnç kalesi, dik duruşudur. İlkeli, ahlaklı,Ülkücü tavırdan asla taviz vermemiştir. Hükûmetten çok acil çok etkili ve derhâl bir adım atılmasını bekliyor, temenni ediyoruz. Ortadoğu gazetesi, bu ülkenin üvey evladı değil, asli unsurudur. Bizler, her birimiz bu meselenin takipçisi olacağız ve Ortadoğu gazetesinin hak ettiği yere gelmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz."

Türkiye'nin özgürlükler, demokrasi skalasındaki yerinin geride olduğuna dikkat çeken Yönter, "2017 yılı basın özgürlüğü sıralamasında, Türkiye, 180 ülke arasında 155. sırada. Bu demokratik bir ülkedekabul edilemeyecek bir sıra." diye konuştu.

ZEYTİNLİKLERİMİZE KIYMASINLAR

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, zeytinlik alanlarla ilgili düzenlemenin komisyona çekilecek olmasının yeterli olmadığını,tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Yönter, basın toplantısında, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine İlişkin Kanun Tasarısı'ndaki, kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 2. maddenin komisyona geri çekileceğinin açıklandığını hatırlattı.

Bunun son derece olumlu bir adım olduğunu belirten Yönter,"Bunu komisyona çekmek yetmez tamamen ortadan kaldırmak lazım. Zeytinin,kömürün karası, helalin aydınlığıdır. Bunların ikisi de alın terinin sonucudur." diye konuştu.

"Zeytinlere, zeytin ağaçlarına, zeytinlik alanlara,sırf sanayi tesisi için kıymak, düşüncesizce, sorumsuzca bir politik tasavvurdur." ifadesini kullanan Yönter, "Zeytinlerimize kıymasınlar.Zeytin üreticilerimizin sesini mutlaka duysunlar. Sanayileşeceksek zeytinlikten başka yer mi yok? Sanayileşmenin mantığında başka şeyler var. Sürdürülebilir kalkınmanın içinde doğayla uyum vardır. Doğanın, çevrenin korunması aynı zamanda kalkınmanın sanayileşmenin ön şartıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Şile'nin birçok sorunu olduğunu hatırlatan Yönter,baraj sorunu, taş ve kum ocaklarının tozuyla ilgili yetkililerin çözüm bulmasını istedi. İstanbul-Şile yolunda korkunç derecede trafik olduğunu ve denetlenmediğini kaydeden Yönter, "Dolu kamyonlar birbirleriye yarış yapıyor. Bundan kaynaklı trajik kazalar meydana geliyor. Burada yarış yapan kamyonlara müsaade edilmemeli." dedi.

Şile'de ve başka bazı ilçelerde meydana gelen hayvan hırsızlıklarının da önüne geçilmesini isteyen Yönter, Şile'de Hazineye ait arazilerin resmen işgal edildiğini, buralara el koymak isteyen asalak ve vurgunculara engel olunması gerektiğini belirtti.

YÖNTER’DEN, BAŞBAKAN'A4 SORU

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım'a da Ortadoğu gazetesinin THY uçaklarına niçin alınmadığını sordu.

 Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Meclis'e soru önergesi veren Yönter,şunları kaydetti:

"THY'nin mevcut uygulamasına göre yolculara istedikleri gazete uçak içerisinde dağıtılmaktadır. Bu kapsamda;

1- THY uçaklarında hangi medya gruplarına ait gazetelerokunması ve yolculara takdimi maksadıyla bulundurulmaktadır?

2- THY uçaklarında yolculara isteğe bağlı okunması için verilen gazetelerin belirlenmesi neye ve hangi kriterlere göredir?

3- THY uçaklarında bulundurulan gazetelerin isim medya grubu vb. tespitine kim ya da kimler karar vermektedir?

4- THY uçaklarında Ortadoğu gazetesi bulundurulmakta mıdır?Bulunduruluyorsa yıllık satış miktar ve sayısı ne kadardır? Yok,bulundurulmuyorsa bunun sebebi nedir?"