DEVLET BAHÇELİ’DEN HULUSİ AKAR’A DESTEK: “ÖNEMLİ BİR KAHRAMANDIR”

17 Ekim 2017 10:49
Okunma
818
DEVLET BAHÇELİDEN HULUSİ AKARA DESTEK: “ÖNEMLİ BİR KAHRAMANDIR”

DEVLET BAHÇELİ’DENHULUSİ AKAR’A DESTEK: “ÖNEMLİ BİR KAHRAMANDIR”

 

YENİ DÜŞÜNCE –Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a yöneltilen eleştirilere sert tepki gösterirken,Akar’ın önemli bir kahraman olduğunu vurguladı.

Bahçeli, iftar yemeğinde bir araya geldiği gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun sorularına verdiği cevaplar sebebiyle eleştirilerin odağı olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la ilgili soruya karşılık Bahçeli,şunları söyledi:

“Şu anda Türkiye’de çok yönlü bir savaş hâli var. Sayın Genelkurmay Başkanı, darbenin muhatabı. İtiliyor, kakılıyor, elleri kolları bağlanıp, götürülüyor. Ona bunu yapanları bırakıp, onunla uğraşmak doğru değil.Terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Terörü çökertmeye çalışan bir orduyu bir arada tutmaya çalışıyorsun. Suriye ile Irak karmakarışık bir ortam içerisinde.Şu an Suriye ile Irak'la, ABD'si, Almanya’sı ile uğraşırken, komutanı tartışmaya açmak tarihi bir hata olur. Komutanı incitmemek lazım. Daha FETÖ'nün kim olduğunu tespit etmeden her şeyi Genelkurmay Başkanı Akar'a yüklemek doğru değil."

Akar'ın çökertilmeye çalışılan bir orduyu ayakta tutmaya uğraştığını hatırlatan Bahçeli, "Dimdik bir komutan. Devleti düşünmeklazım. Komisyona gönderilen cevap Genelkurmay Başkanı Sayın Hulusi Akar'ın ifadesidir. Onu da kabul etmek gerekir. Genelkurmay Başkanı doğrudan darbenin muhatabıdır. O gece itilip, kakılıyor. Ona bunu yapanları bırakıp, onunla uğraşmak doğru değil. Eleştirecek adamı mı kalmadı? Sayın Akar bana göre,terörle mücadelede önemli işler başaran bir kahramandır." diye konuştu.

15 Temmuz Darbe Girişimi ile ordunun çökertilmeye çalışıldığına da dikkat çeken MHP lideri, Akar'ın hem orduyu bir arada tutmaya çalıştığını hem de terörle mücadele ettiğini vurguladı.

Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Cesaretlendirmek, olayların üzerine gidebilme bilgi ve becerisine sahip olmak lazım. Çökertilmeye çalışılan bir orduyu ayakta tutmaya çalışıyor. Dimdik bir komutan. Devleti düşünmek lazım. Komutanı kırmamak,incitmemek lazım. Eleştirecek adam mı kalmadı? Genelkurmay Başkanı ile en az konuşan benim. Ne yapıyoruz, göz göze mi konuşuyoruz? Sen daha FETÖ'nün ne olduğunu tespit etmeden her şeyi Genelkurmay Başkanı'na yüklemek doğru değil.Genelkurmay Başkanı benim babamın oğlu değil. Onun döneminde askerlik yapmış değilim. Günü gelirse eleştiririz. Ama şu an çok yönlü bir savaş hâli var.Destek olmak lazım."