TÜRK YARGISINDAN SÖZDE MUHALİFLERE BÜYÜK TOKAT: “KORSAN TÜZÜK KURULTAYI” İPTAL EDİLDİ.

17 Ekim 2017 10:45
Okunma
791
TÜRK YARGISINDAN SÖZDE MUHALİFLERE BÜYÜK TOKAT: “KORSAN TÜZÜK KURULTAYI”  İPTAL EDİLDİ.

TÜRK YARGISINDANSÖZDE MUHALİFLERE BÜYÜK TOKAT: “KORSAN TÜZÜK KURULTAYI”

İPTAL EDİLDİ.

 

DEVLET BAHÇELİ: “MHP düşmanları bir buçuk yıldır kılıktan kılığa girdi.

E. SEMİH YALÇIN: “Devlet Bahçeli, MHP'nin kayyumlar ve korsan kurultaylar marifetiyle FETÖ tarafından ele geçirilmesini engellemiştir.

 

AHMET DENİZ AĞCA

 

YENİ DÜŞÜNCE –MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahkemenin açıkladığı MHP tüzük kurultayıkararı sonrasında Twitter adresinden açıklamalarda bulunarak, “MHP düşmanlarının bir buçuk yıldır kılıktan kılığa nasıl girdiklerini, Türk’e nefret kusanlarla aynı kümede nasıl toplaştıklarını iyi biliyoruz. Adalet bir şeyin olması gerektiği yer ve ellerde bulunması demektir.” dedi.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

"Birilerinin keyfine göre karar veren mahkeme ve hâkim olunca adalet mülkün temelidir; olmayınca adalet dinamitlenmiştir. İki yüzlülükdeğil mi? Mahkemelerden lehte karar çıkınca yaşasın, aksi yönde bir sonuçalınırsa kahrolsun; bu artık kof ve ucuz söylemlerin alıcısı yoktur. MHP şühedanın yadigârı, Türk milletinin hizmetkârı, ecdadın varisi, Türk tarihinasli mirasçısıdır; boyun eğmeyecek, işgal edilemeyecektir. Adalet altı harfle yazılır; ama insanlığın sürekli aradığı, hasretini çektiği, umutla umutsuzlukarasında asırlarca gözlediği alın yazısıdır. Eğer hak, hakkı olanda değilse adalet yoktur. Eğer aklı ve haklı olan değil; pazısı güçlü, parası çok olan kazanıyorsa adaletsizlik egemendir. Adalet bir hakkın hak sahibine devir işlemi, teslim meselesidir. Adalet yoksa zulüm vardır, zulmet hâkimdir, felaket yürüme mesafesindedir. Yürüyorlar, yazıyorlar, yüksek perdeden atıp tutuyorlar;neymiş adalet yokmuş! Buna bir şey diyemem, ama bunu dillendirenlere lafım çoktur. Birilerinin keyfine göre karar veren mahkeme ve hâkim olunca adalet mülkün temelidir; olmayınca adalet dinamitlenmiştir. İkiyüzlülük değil mi?Mahkemelerden lehte karar çıkınca yaşasın, aksi yönde bir sonuç alınırsa kahrolsun; bu artık kof ve ucuz söylemlerin alıcısı yoktur. MHP şühedanın yadigârı, Türk milletinin hizmetkârı, ecdadın varisi, Türk tarihin asli mirasçısıdır; boyun eğmeyecek, işgal edilemeyecektir. FETÖ’cülerle bir olup adaleti katledenler, özellikle partimize kumpas kuranlar; ne adaleti ne ahlakı ağızlarına almasınlar, komik kaçıyorlar. MHP düşmanlarının 1,5 yıldır kılıktankılığa nasıl girdiklerini, Türk’e nefret kusanlarla aynı kümede nasıl toplaştıklarını iyi biliyoruz. Adalet bir şeyin olması gerektiği yer ve ellerde bulunması demektir. “

YALÇIN: BAHÇELİ,MHP’İNİN FETÖ TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMESİNİ ENGELLEDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da mahkemenin kurultay kararı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Gün gibi açıktır ki Devlet Bahçeli, MHP'nin kayyumlar ve korsan kurultaylar marifetiyle FETÖtarafından ele geçirilmesini engellemiştir." dedi.

Yalçın, 19 Haziran 2016'daki "korsan kurultay"girişiminin kanunsuzluğunu ortaya koyan yargı kararının açıklanmasının ardından, medyadaki MHP'ye karşı koyanların öfke ve özlemle harekete geçtiğini belirtti.

Öteden beri içindeki Devlet Bahçeli husumetini yansıtan subjektif değerlendirmelerin, bu son gelişmeden sonra yeni bir yöne alındığına dikkat çeken Yalçın, "MHP'ye ve onun liderine duydukları nefret ve kini intikam alarak, zarar vererek yatıştırmaya çalışan birtakım hasta tipler,FETÖ'nün zımni destekçileri hâline gelmişlerdir. Gün gibi açıktır ki Devlet Bahçeli, MHP'nin kayyumlar ve korsan kurultaylar marifetiyle FETÖ tarafından ele geçirilmesini engellemiştir." ifadelerini kullandı.

Yalçın, FETÖ'nün, MHP'de aradığını bulamayınca gözünü partinin tabanına diktiğini vurgulayarak, Haziran 2016'da FETÖ destekli mahkeme kararlarına sevinirken,  Twitter'dan"Hukuk ve adalet arayışını", büyük bir olgunlukla göstererek,"Hukuki haklarımızı almayı başardık." diye yazanların, bugün FETÖ'süz yargıda adalet tecelli edince, "Adaletin ruhuna el Fatiha!"paylaşımında bulunduğunu dile getirdi. 

“ FETÖ ve PKK; muhalefeti örgütlemektedir." diyen Yalçın, "Bozacının şahidi, şıracıdır. Bunun arkasından, mağduriyet edebiyatı ve sahte kahramanlık öyküleriyle süslenmiş siyaset mühendisliği gelecektir.Nitekim medyadaki bildik MHP muarızları, yaratmaya çalıştıkları sahte kahramanlara gelinlik giydirmek, izdivaç töreni düzenlemek için çaba göstermektedir." görüşüne yer verdi.

 Yalçın, MHP'nin 2019 Seçimlerinden de güçlenerek çıkacağını ifade etti.