BAHÇELİ: “KONTROLLÜ DARBE ÇIĞIRTKANLARINA EYVALLAH DEMEYECEĞİZ”

17 Ekim 2017 10:32
Okunma
760
BAHÇELİ: “KONTROLLÜ DARBE ÇIĞIRTKANLARINA EYVALLAH DEMEYECEĞİZ”

BAHÇELİ: “KONTROLLÜDARBE ÇIĞIRTKANLARINA EYVALLAH DEMEYECEĞİZ”

AHMET DENİZ AĞCA

YENİ DÜŞÜNCE -Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,"Türkiye'nin kazanım ve miraslarından taviz vermeyeceğiz. Kontrollü darbe çığırtkanlarına 'eyvallah' demeyeceğiz." dedi.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, yeni darbe iddialarına sert tepki gösterdi.

"Yine darbe iddiaları ortaya atılmaktadır."ifadesini kullanan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yunanistan'a kaçmak üzere Rodos Adası’nda bekletilenbir grup darbecinin 15 Haziran'ı işaret ederek 'Bu sefer çok kan akacak,bayramı kimin yapacağını göreceğiz.' dedikleri gündemdedir. Eğer yeni bir darbe teşebbüsü olursa buna kalkışan böyle bir ihanete yeltenen çıkarsa bilinsin ki bu aziz topraklarda gömülecek ne bir yer ne de cesedinin başına dikilecek bir mezar taşı bulamayacaktır. Darbecilerin gelecekleri varsa görecekleri de vardır. Ve görecekleri yalnızca azap ve dehşet olacaktır. Demokrasi yolundan dönmeyeceğiz. Hak yolundan hakikat çizgisinden millet sevdasından asla ayrılmayacağız. Kontrollü darbe çığırtkanlarına eyvallah demeyecek, 15 Temmuz'u sulandırmaya cüret eden kripto niyetlere, köksüz nankörlere müsaade etmeyeceğiz. Bu milleti yenemeyecekler. Bu devleti alt edemeyecekler. Bu aziz vatana yan gözle dahi bakamayacaklar, aksi hâlde acı verici sonuçlara katlanacaklardır."

Bahçeli, Almanya'nın askerlerinin İncirlik’ten çekileceği kararına ilişkin olarak, şunları söyledi:

“Durduğunuz kabahat, hepinize uğurlar olsun. Yetmezse, Konya’dan da tası tarağı toplar en yakın zamanda Ürdün’e mi gidiyorsunuz, Fizan’a mı gidiyorsunuz, ardınıza bakmadan çeker gidersiniz. 400'den fazla FETÖ'cü Almanya'ya iltica talebinde bulunmuşken, Almanya'nın damgalı hainleri görmeyip,sözde bir gazeteciyi mesele yapması kabul edilir bir şey değildir. Terör yandaşı gazeteci ki, Kandil'e gidip teröristlerle röportaj yapan, ‘Kürtler katlediliyor.’ yalanını dünyaya servis eden ajan provokatördür. Almanya kimin yanındadır? Hangi emel ve hedeflerin safındadır? Alman Dışişleri Bakanı bilmelidir ki en büyük delil 249 vatan evladının şehadetidir, 2195 vatanevladının yaralanmasıdır. Delil 15 Temmuz gecesindeki tüm Türkiye'dir.Türkiye'de tutuklu bulunan sözde gazeteci ile ilgili kararın siyaset tarafından verilmesi nasıl beklenmektedir. Teröristlerin iltica talepleri konusunda topu mahkemelere atan Alman siyaseti, söz konusu gazeteci ile ilgili kararın nerede verileceğini sanmaktadır."