ÜLKÜCÜ ŞEHİTLİĞİNE BOZKURT HEYKELİ

“ MHP Lideri Bahçeli, Ankara'da katıldığı Ülkücü şehitleri anma gününde, bozkurt heykelinin açılışını yaptı, mevlidişerif dinledi, Ülkücü şehitler için „

18 Temmuz 2017 15:18
Okunma
880
ÜLKÜCÜ ŞEHİTLİĞİNE BOZKURT HEYKELİ

        Konuşmasında her yıl mayıs ayının 27'sinde Türk tarihine damga vurmuş Ülkücü şehitleri yâd ettiklerini hatırlatan Bahçeli, şunları ifade etti:

        "Onların haklarını ödemek ne mümkün, bir nebze olsun vefa borcumuzu yerine getiriyoruz. Mukaddes bir ayın ilk gününde, on bir ayın sultanı ramazanı şerif’in hemen başında manevi bir görevi yerine getirmek maksadıyla burada toplandık. Her mayıs ayının 27’sinde, kalplerimize taht kurmuş, Türk tarihine damga vurmuş Ülkücü şehitlerimizi özlemle, minnetle ve elbette Fatihalarla yad ediyoruz. Onların haklarını ödemek ne mümkün, bir nebze olsun vefa borcumuzu yerine getiriyoruz. İnancımıza göre şehitlik en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri müstesna niteliktedir. Yine biliyor ve inanıyoruz ki, şehitlik peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Allah yolunda şehadet şerbetinden kana kana içenler ölü değildir. Bilakis onlar diridirler, fakat bunu sadece biz göremeyiz. Şehitlik muazzam bir inanışın, muhteşem bir duyuş ve kendinden geçiş hâlinin sonucudur.Bu nedenle de ancak seçilmiş insanların yolu, seçkin ruhların marifet ve mükâfatıdır.”