MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ'DEN CHP'YE: "DAMARLARINDA PKK, HDP KANI AKAN PARTİ YÖNETİCİLERİNİN YAKALARINDAN TUTSUNLAR"

25 Şubat 2017 13:10
Okunma
945
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİDEN CHPYE: DAMARLARINDA PKK, HDP KANI AKAN PARTİ YÖNETİCİLERİNİN YAKALARINDAN TUTSUNLAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni Anayasa tartışmaları ile ilgili değerlendirmeler yaparken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li bazı milletvekillerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

MHP Genel Merkezinde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulunun 13. Dönem Sertifika Töreninde konuşan Bahçeli, ülkenin içinde bulunduğu zorlu şartlara dikkat çekerek, ağır görev ve sorumlulukları bulunduğunu ifade etti.Bahçeli, 2016 yılının felaketlerin gölgesinde geçtiğini vurguladı.

Konuşmasında Anayasa değişiklik teklifine yönelik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine cevap veren MHP Lideri Bahçeli, şöyle dedi:

"Tartışılan rejim değildir, olamayacaktır. Bırakalım Türk milleti nasıl ve hangi sistemle yönetileceğine karar versin. CHP bundan niye korkuyor? Neden kaçıyor? Yalan, düzmece ve asılsız isnatlarla ilk 4 maddenin kaldırılacağını, yürürlükteki rejimin son bulacağını hangi akla hangi bilgiyle izah ediyor? İlk 4 maddenin değiştirileceğini geçmişte fütursuzca söyleyen Kılıçdaroğlu, bize ne anlatmaya çalışıyor? MHP olarak devletin çöküş sürecin olduğunu görüyoruz. Geleceği yeniden planlamak, devleti hukuki tamiratla ayağa kaldırmak varken, akılsızlığa niye kurban gidelim? Aziz millete hazırlığı yapılan anayasal düzenlemeyle ilgili fikrini sormanın neresi hatalıdır? Adana'da FETÖ'cüleri övüp, kalabalıklara alkışlatan CHP mi rejimin bekçisidir? Bu CHP değil midir 2007'deki 367 garabetinin mimarı? Bu CHP değilmi dir, TBMM'de cumhurbaşkanı seçtirmemenin faili? Hakkâri'ye gidip, özerklik vaadinde bulunan Sayın Kılıçdaroğlu, hazırlanan Anayasa teklifinin eyalet sistemini getireceğini yüzsüzce söyleyebiliyor. Derlerdi de inanmazdık, meğer doğruymuş. Sayın Kılıçdaroğlu, sabah akşam başka. Pot üstüne pot kırarken,'çarkçıbaşı' unvanını kimseye vermeye niyetli de görünmemektedir. Biz siyasal alanda tekel yaratılıp politik alternatiflerin sıfıra çekilmesine engel olmalıyız.Milliyetçi

Hareket Partisi millî, ahlaklı, ilkeli, tutarlı ve ne yaptığını bilen bir siyaset anlayışıyla yoluna devam etmektedir. HDP'nin yedek kulübesine dönmüş, PKK'nın kervan bekçiliğine soyunmuş, Türkiye muhaliflerinin sığınağı olmuş CHP'nin istese de bizim millet ve vatan sevdamıza kafası basmaz."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bazı CHP milletvekilleri ismini utanmadan, sıkılmadan İmralı canisiyle yan yana anmaktadır. Bu şuursuzlara şimdilik tavsiyem şudur. Gitsinler; damarlarında PKK, HDP kanı akan, bölücülüğü göklere çıkartıp, teröristlere övgüler düzen kendi vekil ve parti yöneticilerinin yakalarından tutsunlar." diye konuştu.

Anayasa değişikliği tartışmasına ilişkin “fillî durum”hatırlatması yapan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Millî iradeye sadakat duyduğumuzdan milletimizin kararını duymaktan rahatsız olmayız. Aslında 140 yıldır fiilî sorunla boğuşuyoruz. Bu durum kökleri eskiye dayanan bir açmaza işaret etmektedir.Türkiye'nin gündemini var olan değil, yapılacak, yapılması dikte edilen Anayasa’nın işgal etmesi bitsin istiyoruz. Siyasetin toplumsal sözleşme yerine fiilî durum tarafından şekillendirilmesine son vermek arzusundayız. Yenisi yazılarak veya yapılarak tüm sorunların çözüleceğine inanılan anayasal tartışmaların mutabakata dayalı çözüme kavuşturulması emelindeyiz. On yıllardır, işin özünde yürürlükteki Anayasa siyaset paradigmasına etki ve nüfuz edememektedir. Bunun nedeni, siyasetin Anayasa’dan veya sistemin ana normlarından değil güç ilişkilerinden beslenmesidir. İşte bu fillî durumdur. Türkiye,Cumhurbaşkanı'nın millet tarafından seçildiği andan itibaren farklı bir faza,başka bir evreye geçmiştir"