MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "TÜRK MİLLETİNİN YOLUNA BAŞ KOYDUM. BAŞ VERMEM, GERİ ADIM ATMAM."

09 Aralık 2015 10:49
Okunma
967
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: TÜRK MİLLETİNİN YOLUNA BAŞ KOYDUM. BAŞ VERMEM, GERİ ADIM ATMAM.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmî Twitter hesabından 1 Kasım Seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Devlet Bahçeli, 1 Kasım Seçimlerin ardından yapılan istifa tartışmalarına tepki göstererek "Türk milletinin yoluna baş koydum. Baş vermem, geri adım atmam. Duvarlar dikilse de karşıma aşarım, hendekler kazılsa da önüme geçerim." dedi.
Bahçeli, şunları kaydetti:
"1 Kasım’da Milletvekili Genel Seçimleri yapıldı. Kesin olmayan sonuçlar ortaya çıktı. Sırayı yoğun tartışmalar aldı. Elbette bu oldukça doğal... Herkes fikrine, ideolojisine, zihnî çevresine uygun yorumlarla 1 Kasım’ı masaya yatırıyor. Ama asıl masada kalanın Türkiye olduğu görülmüyor. Gelgelelim şahsım ve MHP’yle ilgili yazılanları, söylenenleri, ileri geri  değerlendirmeleri de hayret ve tebessümle takip ediyorum. Ekranlardan seslenen turunçgilleri, yatlarda keyif çatan ve gazete köşelerinde yer tutmuş zavallıları da tesadüfen görüyor, izliyorum. Kronik MHP hasımları hemen başını kaldırıyor. Bunların sicillerini kurcalasak hepsinde farklı ton ve renklerde Türk düşmanlığı çıkar. BOP’a evet desem, küresel ablukaya ses çıkarmasaydım benden iyisi olmazdı. Harama göz yumsam, hıyanete göz kırpsaydım baş tacı edilirdim. Ya da çözülme dediklerinde durmayın daha da çözün, bölün, Türklüğü yok edin, Türkiye’yi parçalayın deseydim el üstünde tutulurdum. Türk milletini 36’ya ayırdıklarında yetmez ama evet, milliyetçiliği ayaklar altına aldıklarında hayaldi gerçek oldu deseydim mesele olmazdı."
 
"EĞİLMEDİM, BÜKÜLMEDİM, EYVALLAH ETMEDİM."
İnandıklarından hiç taviz vermediğini belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle devam etti:
"Eğilmedim, bükülmedim, eyyamcılığa, entrikacılara, saray dalkavuklarına eyvallah etmedim. Kim ne söylerse söylesin, ilkelerime sonuna kadar bağlıyım. Bize umut bağlamış mazlum milyonlara hem vefa hem gönül borcumun farkındayım. Bizi görmek isteyen yüzdelere değil, yüzlerden hilal gibi parlayan nurlu çehrelere baksınlar. Biz kutularda değil, Türklüğün kutbundayız. Biz oranlarda değil onurlu ve omurgalı yüreklerde saklıyız. Kuşatma zalim olsa da onu yaracak Ülkücü duruş, tarihî dokunuş damarlarımızdadır. Bu damar; rüşvet, zillet, hezimet damarı değil; ahlakın, aidiyet şuurunun, bozkurt gibi kalkışın ve Türklüğün zafer müjdesinin eseridir. Teslimiyet sözlüğümüzde olmayan bir kelimedir. Taviz verip kaçmak, gürültü karşısında korkup sinmek bize Fizan kadar uzaktır. Ne ABD’den çekinir ne AB’den ürkeriz. Ne Saray’ın tuzaklarından ne de komplocu ak trollere aldanırız. Biz işimize ve yolumuza bakarız. Şahsen milliyetçi-Ülkücü iradenin tertemiz vicdan ve iradesine güvenir, ondan başkasını tanımam, takmam; hiç arkama da dönüp bakmam. Bugün olsa, yine olsa PKK’nın on maddesine evet diyenlerin tüm tezgâh ve oyunlarına yine hayır derim, demeye de devam edeceğim. Dört millî ilkemizin haysiyetini, itibarını her daim savunurum; bunun için de her şeyi göze alırım. Çünkü mesele vatan ve milletin bekasıdır. Kıvançla söylüyorum, karanlık kampanyalara rağmen üç hilale oy veren 5,5 milyonu aşkın millî ve yiğit kardeşe sahibim ve iftihar ediyorum. Türk milletinin yoluna baş koydum. Baş vermem, geri adım atmam. Duvarlar dikilse de karşıma aşarım, hendekler kazılsa da önüme geçerim. İmanımdan nasıl şüphe etmiyorsam, ülkülerimin şafağına, ülkemin mutlu ve huzurlu yarınlara ulaşacağından da o denli şüphe etmiyorum. Bir amacın başarı limitini inanç belirler. Bu inanç, bu başarma azmi, düştüğü yerden kalkıp Kızılelma’nın lezzetini tatma arzusu bizde vardır. Şimdi tekrar söylüyorum; serçe kuşu dağdan kalksa ne yazar. Tavşan dağa küsse, karınca file diklense ne kazanır! Her şeyi görüp yaşayacağız."
 
"TÜM KADROLARIMIZ GÖREV BAŞINDA"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Partimizin tüm kadroları sabırla, özveriyle, inanmış bir yürekle görevlerinin başındadır. Ortada AKP'nin bir zaferinden ziyade beyaz Toroslarla gözü korkutulmuş, terörle yıldırılmış, canlı bombalarla huzuru kaçırılmış, ekonomik tehlikelerle aklı çelinmiş, antidemokratik uygulamalarla iradesine ket vurulmuş bir sosyolojik yapı vardır ve her yönüyle de açıktadır." dedi.
Bahçeli; milletin, koalisyon kurmaktan köşe bucak kaçan AKP'ye tek başına iktidar vizesi ve görevi verdiğini kaydetti.
Devlet Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi ise devlet ve iktidarın tüm imkânlarıyla mücadele ederek dik duruşunu koruyarak millî ve tarihî emanetlere sahip çıkarak dahası tüm tuzakları bozarak oy ve milletvekili sayısı itibarıyla yeterli olmasa da TBMM'de temsil edilme imkânına yeniden kavuşmuştur. Partimiz yalan korosuyla boğuşmuş, demokrasi tarihimizde eşine az rastlanır nitelikte teşekkül ettirilmiş kara propaganda ve algı operasyonlarıyla başa çıkmak durumunda kalmıştır.” diye konuştu.
 
"HAZİN TABLOYU HİÇBİR SONUÇ DEĞİŞTİRMEYECEK"
"Vatan ve millet sevdamızda en ufak bir eksilme olmadan, saflarımızda en küçük bir bozulma yaşanmadan çelikten bir iradeyle Türkiye'nin hakkını, hukukunu ve tarihî çıkarlarını savunmaya samimiyetle devam edilecektir. Bu hususta azmimiz sınırsızdır. Milliyetçi Hareket Partisi; Türk-İslam ülküsünü yılmadan, korkmadan, tereddüt geçirmeden sonuna kadar sahiplenecektir. Partimize hayırcı yaftası vuran AKP-PKK güdümündeki odaklara, sözde televizyon yorumcularına, gazetelerindeki köşelerinde dedikodu yayan satılık kalemlere karşı bakışımızda bir değişiklik de olmayacaktır. 1 Kasım Seçiminde AKP'nin aldığı oy miktarı geçmiş 13 yıllık hezimet döneminin kapatılması; onca yolsuzluk, onca yanlışlık, onca yozlaşma ve yolsuzluğun örtülmesi anlamına kesinlikle gelmeyecektir. Türkiye'nin içinde kıvrandığı hazin tabloyu hiçbir sonuç değiştiremeyecektir. Elbette aziz milletimizin sandıkta verdiği karara saygı duyup riayet etmekle mükellef olduğumuzun farkındayız. Fakat AKP'ye verilen her oyun; verilen her desteğin istikrarı getirmek şöyle dursun, geçen yılları mumla aratacak felaketlere davetiye çıkaracağını da şimdiden iddia ve ilan ediyoruz."