MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ: "17-25 ARALIK'A MİSİLLEME İÇİN 14 ARALIK İCAT EDİLDİ”

06 Nisan 2015 11:28
Okunma
1013
MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ:   17-25 ARALIKA MİSİLLEME İÇİN 14 ARALIK İCAT EDİLDİ”

 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Aralık Operasyonu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında, 17-25 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın foyasının ortaya çıkanın olduğunu belirterek, "17-25 Aralık'a misilleme yapmak için 14 Aralık'ı icat edenler, kendi üzerlerinde atılı duran, peşlerini bir gölge gibi takip eden yolsuzluk suçlamalarından kurtulmak için adaletin huzuruna çıkacak haysiyet, cesaret ve namusu gösterebilmelidirler." dedi.
Rüşvet ve yolsuzluğa adı karışanların eninde sonunda adaletin soluğunu enselerinde hissedeceğini kaydeden Bahçeli, "Bugünkü meseleyi hükûmet-cemaat kutuplaşmasına irca edenler; siyasileşmiş, tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmiş yargıya umut bağlayanlar; yanıldıklarını, yanlış yaptıklarını mutlaka anlayacaklardır. Türk milleti altına itildiği ağır yükü ya kaldıracak ya da ezilecektir." ifadelerine yer verdi.
Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:
"Türkiye, 14 Aralık 2014 Pazar gününe, rövanşist niyetlerin, intikamcı heveslerin, hukuku hiçe sayan zorbalıkların yeni bir operasyon ve gözaltı dalgasıyla uyanmıştır. Günlerdir sosyal medyadan duyurusu yapılan ve faillerin kimliklerine varıncaya kadar deşifre edilen soruşturma süreci bir anda gündemi allak bullak etmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla örgütsel yapı oluşturmak’ iddiası çerçevesinde, başta İstanbul olmak üzere, 13 ilde toplam 31 şüpheli hakkında arama ve gözaltı uygulaması gerçekleştirmiştir. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı, dizi film senaristleri, yapımcılar, yönetmenler, bir kısım polis ve polis müdürleri isnat edilen vahim suçlamalara maruz kalmışlardır. Gözaltına alınan kişilere, 2009-2010 yıllarında Tahşiyeciler ismiyle anılan gruba iftira atmak, suç ve delil uydurup kumpas kurmak, silahlı terör örgütü kapsamında sahtecilik yapmak suçlamaları yöneltilmiştir. Bu durum karşısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas kurulmasıyla ilgili somut itiraf ve ihbarların kayda değer görülmediği, hatta ciddi ve önemli sayılmadığı anlaşılmaktadır. 17-25 Aralık'ta foyası ortaya çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gerçekleri bastırmak, doğruları öğütmek, dürüstlüğü mahkûm etmek için başlattığı inkâr ve saldırı kampanyası artık çok tehlikeli boyutlardadır. Erdoğan'ın, yıllar yılı yediği içtiği ayrı gitmediği çevrelere 'İnlerine gireceğiz.' diyerek acımasız ve çok şiddetli tepki göstermesi esasen ruhundaki panik ve korkunun tezahürüdür.”
 
GÜLEN, AKP İLE OLAN İLİŞKİLERİNİ TEŞHİR ETMELİDİR
 
MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'ye son 1,5 yıldır içeriden ve dışarıdan operasyon yapan mihrakların kimler olduğunu Erdoğan'ın aziz Türk milletine anlatması gerektiğini söyledi. Bahçeli, şöyle devam etti:
"Herkesi bu kapsamda aydınlatmalıdır. Korku imal ederek bir yere gidilemeyecektir. Korkuluk inşa ederek, yapay tehdit ihdası yaparak demokrasi, özgürlük ve kişisel haklar korunamayacak; millî beka, millî onur ve millî birlik teminat altına alınamayacaktır. Cumhurbaşkanı ve Hükümet'in açık tavrına karşı, yıllarca birçok konuda birlikte hareket etmiş, adeta koalisyon ortağı gibi davranmış cemaatin ve Pensilvanya'da mukim Sayın Gülen'in AKP'yle olan ilişkileri her yönüyle teşhir etmesi artık kaçınılmaz bir sorumluluktur. Bu itibarla Türkiye sıkıştığı cendereden, girdiği darboğazdan, nerede duracağı ve nasıl biteceği belli olmayan karanlık bir güzergâhtan çıkarılmalı, şaibelerden kurtarılmalıdır. Ülkemizi 'Oh olsun!' çılgınlığıyla, 'Eyvahlar olsun!' çığlığından çekip huzura, istikrara ve demokratik düzene kavuşturmak sorunlara sebep olanların asli görevi olmalıdır. Aksi hâlde gelişmelerin seyri, gidişatın yönü her açıdan felakettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne paralel bir yapılanma nüfuz etmişse, yasa ve Anayasa’ya aykırı olacak biçimde gayri meşru bir organizasyon kurulmuşsa, buna göz yummak, buna izin vermek büyük bir vebal, vatana ihanetle eşdeğer büyük bir suçtur. Ayrıca paralel kavram ve karmaşası müphem bir kisveden müdrik bir kıvama acilen getirilmelidir."
 
MİSİLLİME YAPMAK İÇİN 14 ARALIK'I İCAT ETTİLER
 
Bahçeli, daha sonra şu görüşleri dile getirdi
"17-25 Aralık'a misilleme yapmak için 14 Aralık'ı icat edenler, kendi üzerlerinde atılı duran, peşlerini bir gölge gibi takip eden yolsuzluk suçlamalarından kurtulmak için adaletin huzuruna çıkacak haysiyet, cesaret ve namusu gösterebilmelidirler. Zaman alsa da, bedel ödense de, hak kayıplarına ve mağduriyetlere neden olsa da rüşvet ve yolsuzluğa adı karışanlar eninde sonunda adaletin soluğunu enselerinde hissedeceklerdir. Bugünkü meseleyi hükûmet-cemaat kutuplaşmasına irca edenler, siyasileşmiş, tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmiş yargıya umut bağlayanlar yanıldıklarını, yanlış yaptıklarını mutlaka anlayacaklardır. Türk milleti altına itildiği ağır yükü ya kaldıracak ya da ezilecektir. Millî varlığımıza göz dikenler, egemenlik haklarımızı menfaat karşılığı önüne gelene devredenler ya bertaraf edilecek ya da ruhumuza, kökümüze, değerlerimize diş bileyenler kademe kademe zafer elde edeceklerdir. Her şeye rağmen, ümitsizliğe gerek yoktur.  Zira bu kara düzen, bu hayasız devran Allah'ın izni, milletimizin yardım ve desteğiyle çok yakında son bulacaktır."