ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI SN. AHMET YİĞİT YILDIRIM BENGÜTÜRK TV YAYININA KONUK OLARAK ÜLKÜ OCAKLARI PROJELERİNİ ANLATTI

11 Mart 2024 13:03
Okunma
40
ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI SN. AHMET YİĞİT YILDIRIM BENGÜTÜRK TV YAYININA KONUK OLARAK ÜLKÜ OCAKLARI PROJELERİNİ ANLATTI

ÜLKÜ OCAKLARIGENEL BAŞKANI SN. AHMET YİĞİT YILDIRIM BENGÜTÜRK TV YAYININA KONUK OLARAK ÜLKÜOCAKLARI PROJELERİNİ ANLATTI

Arif ŞAHİN

 

Ülkü OcaklarıGenel Başkanı Sn. Ahmet Yiğit Yıldırım, BengüTürk TV’de Cem Açıkgözün sunduğuGündem programında Ülkü Ocakları’nın projelerinden bahsetti. Ülkü OcaklarıUzaktan Eğitim merkezi ve ODAK2023 gibi projeleri anlatan Sn. Yıldırımçocuklarımız için hazırlanan devasa bir eseri de anlattı. 16 Türk Devletine ZamandaYolculuk isimli eseri tanıtımını yaparak Ülkü ocaklarının her alanda öncüolduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Sn. Yıldırım yapayzeka destekli Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Merkezi projesiyle alakalı şubilgileri aktardı: “Uzaktan eğitim merkezi ülkü ocakları genel merkezimizin üçyıldır üzerinde çalıştığı bir projeydi. Gençlerimizin eğitim ihtiyaçlarınıkarşılayabilecekleri çok önemli bir platform haline geldi. Tabi ki ülküocakları eğitim ve kültür vakfı 50 yılı aşkın bir süredir eğitim alanında faaliyetgösteren bir kurum. Bu eğitim alanındaki müktesebatımız çok eskiye dayanan çokgüçlü bir eğitim alt yapısına sahip. Uzaktan eğitim merkeziyle beraber bugünTürkiye’deki en büyük ücretsiz eğitim platformunu oluşturmuş olduk. Tabi bizibuna iten bazı konular vardı. Ne yapmamız lazım eğitimle alakalı teknolojiyikullanmamız lazım gündemdeki en iyi bilimi kullanarak gençlerimize ulaşmamızlazım diyerek hazırlamış olduğumuz projelerden bir tanesidir. Hem pandemidönemini yaşadık hem deprem dönemini yaşadık bununla beraber dijitalleşme çokönem taşımaya başladı. Bunu bir avantaja çevirdik ve yapmış olduğumuz buçalışmalarla beraber gençlerimizin ihtiyaç olduğu birçok alanda eğitimfaaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Tabi ki bunu biz düşünürken eğitimde birfırsat eşitliği ilkesinden yola çıktık.”

Kullanıcılarınsayısının her geçen gün arttığını belirten Sn. Yıldırım “Otuz bine yakınöğrencimiz bu yazılımımızı kullanıyor.” dedi.

Program akışındayapay zeka tarafından desteklenen ODAK2023 Projesinden de bahseden Yıldırım“Uzun süreden beri kullandığımız bir yazılımdır. Bir bilgisayar yazılımı bu.Anlayarak hızlı okuma yazılımımızı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarakgeliştirdik. Türk gençliğine ücretsiz bir şekilde sunulmaya devam ediyor vekullanıcıları da her geçen gün artıyor. Tabi bunu kullanıp da üniversitesınavında, lise sınavında başarılı olan birçok öğrencimiz mevcut. Buyazılımları yaparken, bu eğitim çalışmasını yaparken genelde öğrencilerin eksikkaldıkları, ihtiyaç duydukları değerlendirerek hazırladık.” dedi.

Programda 16 TürkDevletine Zamanda Yolculuk isimli devasa eserden bahseden Sn. Ahmet YiğitYıldırım şu sözlerle kitabı anlattı:

“16 Türk Devletinezamanda yolculuk yaptığımız bir kitap. Mustafa Kemal Atatürk “Türk çocuğuecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır”diyor. Gençlerimize, çocuklarımıza tarihimizi anlatabilmek için çok önemli bireser oldu.  Tabi ki burada çocuklarımızıntarih derslerinde tarihi tam olarak anlayamadığını da görüyoruz. Çünkü Türktarihini bilmeden bunları tam anlamıyla kafamızda oturtturmadan tarihimizindiğer detaylarını öğrenmemiz çok zor. Bu konuda çok eksik kalıyoruz. Ama bizşöyle düşündük eğer biz bu 16 Türk devletini çocuklarımıza bir çizgi romanşeklinde çocuklarımıza bir yolla beraber anlatabilirsek çocuklarımız bu sefertarih dersini daha iyi anlamaya başlayacaklar. Akıllarındaki bazı soruları dahaiyi yanıtlamaya başlayacaklar dedik ve bir hikayeyle beraber çizgi romanhazırladık. Bu çizgi romanımızda damla isminde bir kız çocuğumuz var. Kendisineokulda bir ödev veriliyor. Bu ödev de tarihteki 16 tane Türk Devletiniaraştırmak. Tabi biraz bilim kurgu da ekledik. Çocuklarımızın dikkatini çekmek,akılda kalıcılığını artırabilmek için. Günümüze uyarlamış olduğumuz bir çizgiroman oldu. Bu kız çocuğumuz dedesinin kütüphanesine gidip ödevinitamamlayabilmek için araştırma yaparken bir köstekli saat buluyor.  Bu köstekli saat bir zaman makinasıymış.Dedesi bunun nasıl kullanılacağını anlatmış ve bu kız çocuğumuz ödevini tamamlayabilmekiçin tarihte yolculuk yapmaya başlıyor.” dedi.

Eseri tümhatlarıyla anlatan Sn. Yıldırım dikkat çekici bir noktaya da temas etti. Buçocuk romanının yakın zamanda bir de çizgi filmini hazırlayacaklarını belirtenSn. Yıldırım, “İnşallah kitabını çıkarttıktan sonra hedefimiz de bunu bir çizgifilm haline getirebilmek. Yani 16 Türk Devletinin tarihte yolculuğunun birçizgi filmi olacak ve her bir bölümü bir Türk Devletinde geçecek.” diye ekledi.