Ülkü Ocakları, KKTC'de "Adım Adım Turan" Temalı Gala Düzenledi ERSİN TATAR: ÜLKÜ OCAKLARININ KIBRIS TÜRK HALKINA YAPTIĞI KATKIYI TAKDİR EDİYORUM

22 Ağustos 2022 15:49
Okunma
157
Ülkü Ocakları, KKTCde Adım Adım Turan Temalı Gala Düzenledi ERSİN TATAR: ÜLKÜ OCAKLARININ KIBRIS TÜRK HALKINA YAPTIĞI KATKIYI TAKDİR EDİYORUM

Ülkü Ocakları, KKTC'de "Adım Adım Turan" Temalı Gala Düzenledi
ERSİN TATAR: ÜLKÜ OCAKLARININ KIBRIS TÜRK HALKINA YAPTIĞI KATKIYI TAKDİR EDİYORUM
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının dünyada kabul görmesi ve refah bir gelecek için çalıştıklarını ifade ederek, “Bu konuda Ülkü Ocaklarının özellikle genç üyelerinin yapmakta olduğu katkıyı ve verdiği gücü takdir ediyorum.” dedi.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 3 Nisan 2022 Pazar günü KKTC Ülkü Ocakları tarafından "Adım Adım Turan" temalı gala gecesi düzenlendi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu'nun da katıldığı gece, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanı Fatih Arıcı'nın ev sahipliğinde çok sayıda Ülkücünün katılımıyla gerçekleşti. Gala gecesinde konuşma yapan Tatar, tek güvencelerinin Türkiye olduğunu bildirdi.
“Büyük Türk ulusunun kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının mücadelesine katkı sağlamak hepimizin onur kaynağıdır.” ifadesine yer veren Tatar, vatan sevgisi ve gönül birliğinin önemini vurguladı.
Tatar, Ukrayna-Rusya Savaşı’na atıfta bulunarak; “Biz Kıbrıslı Türkler, bu Ada’da barış ve güvenlik içinde yaşayabiliyorsak bu, anavatan Türkiye’nin sağladığı garantörlüğe ve 1974’ten beri Ada’da bulunan Türk askerine bağlıdır. Memleketimize ve Türk dünyasına hizmet etmek ve büyük Türk ulusunun kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının mücadelesine katkı sağlamak hepimizin onur kaynağıdır.” diye konuştu.
Kıbrıs Türk halkının, halkı yerini alması için Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin verdiği desteğinin önemine dikkat çeken Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yapılan Maraş açılımına değinerek KKTC’nin hem ekonomik anlamda hem de turizm alanında gelişeceğini kaydetti.
Tatar, Kıbrıs Türk halkının dünyada kabul görmesi ve refah bir gelecek için çalıştıklarını belirtirken, bu konuda Ülkü Ocaklarının özellikle genç üyelerinin yapmakta olduğu katkı ve verdiği gücü takdir ettiğini vurguladı.
Federasyon anlayışının Kıbrıs Türk halkını asimile ederek zamanla Türkiye’den koparmayı içerdiğini belirten Tatar, federasyon anlayışının geride kaldığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de tam desteğiyle artık yan yana yaşayan iki ayrı egemen eşit devlet siyasetini izlediklerini söyledi.
Kıbrıs Türk halkının yıllardır verdiği mücadeleyle direndiğini ifade eden Tatar; “Biz büyük milletin evlatlarıyız. Birbirimize kenetlenerek bu davayı sonuna kadar onurlu bir şekilde sürdürmek vatana ve ecdada olan borcumuzdur.” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasını Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederek noktaladı.