MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI E. SEMİH YALÇIN: “DEVLET BAHÇELİ'NİN SÖZÜNÜN ERİ, GÜVENİLİR BİR DEVLET ADAMI OLDUĞUNU HERKES KABUL ETMİŞTİR”

23 Haziran 2018 13:05
Okunma
837
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI E. SEMİH YALÇIN:  “DEVLET BAHÇELİNİN SÖZÜNÜN ERİ, GÜVENİLİR BİR DEVLET ADAMI OLDUĞUNU HERKES KABUL ETMİŞTİR”

MHP GENELBAŞKAN YARDIMCISI E. SEMİH YALÇIN:

“DEVLET BAHÇELİ'NİN SÖZÜNÜN ERİ, GÜVENİLİR BİR DEVLET ADAMI OLDUĞUNU HERKES KABUL ETMİŞTİR”

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, bugün dışarıdan tasarlanan yönetim arayışı çabalarının Bahçeli'nin feraseti, basireti, düşünce, teklif ve stratejik hamleleriyle hedefine ulaşamadığını kaydederek, "Sayın Genel Başkan’ımızın siyasete ağırlığını koymasını bilen, gündemi tayin eden,Türkiye'nin mukadderatını zamanın rüzgârına bırakmayan, sözünün eri ve güvenilir bir devlet adamı olduğunu bugün herkes kabul etmiştir." dedi.

MHP Adana İl Başkanlığı, "Adana Genişletilmiş İl DivanToplantısı"  düzenledi. MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı'nın ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirilen,İstiklal Marşı, şehitlere saygı duruşu ve Kur’an okunarak başlatılan, Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın'ın Divan Başkanlığını yaptığı toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya,MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Emin Canlı, ilçe başkanları, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri,belediye meclis üyeleri, kadın kolları temsilcileri, eski il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili de hazır bulundu.

Toplantıyı başlatırken yaptığı konuşmada gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Yalçın, ittifak konusuna da değindi.

Yalçın, "MHP Adana'da 49 yıl önce hangi fikriyatta kurulduysa o temel değerlerinden taviz vermeksizin kendi parti tüzel kişiliğini ve logosunu koruyarak beyannamesinde programını değiştirmeyerek, halka verdiği hiçbir sözden vazgeçmeyerek bir cumhur ittifakı yapıyor şu anda. MHP bu görüşmeler sırasında hiçbir pazarlık yapmadı; ne kapalı kapılar ardında ne de açıkta. Önce devleti bir selamete çıkaralım hep birlikte. Ondan sonra 2019'dene olur, kimle nasıl çalışılır, onu o zaman görürüz. Bunu bugünden yaparsanız,işin içine pazarlık girer. Ülkücü ahlaka da sığmaz." diye konuştu.

MHP Liderinin izlediği politikayı değerlendiren Yalçın, Devlet Bahçeli liderliğinde MHP'nin yıllar itibarıyla ortaya koyduğu siyaseti, yaptığı uyarıları, attığı tarihî adımları, teşhis, tespit ve yazdığı reçeteleri başlıklar hâlinde hatırlattı.

Barzani'nin hedefinin boşa çıkarılmasında, Suriye politikasında,PKK ve FETÖ ile mücadele konularının tamamında Devlet Bahçeli'nin hep haklı çıktığını belirten Yalçın, 15 Temmuz ihanetinde Bahçeli'nin ilk meşaleyi yakması ve devamında millî hisleri uyandırması sayesinde de Türkiye'nin uçurumdan döndüğünü söyledi.

Yalçın, "Hepimiz, liderimizin örse vurduğu yerde çekiç olacağız; gerekirse oraya balyoz vuracağız. Aynı tarzda, aynı usulde, aynı tavırda; kendisinin etrafında şekilleneceğiz. Böylece Türkiye'nin geleceğine de birlikte şekil vereceğiz." dedi.

 

Ülkenin Geleceği ile İlgili Kurucu İradede MHP İmzası

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine de atıfta bulunan Yalçın,MHP'nin, Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf edecek tarzda ülkenin geleceğiyle ilgili kurucu irade rolüyle belirleyici ve öncü konumunu vurgulayarak, "üçüncü dönem" olarak nitelenen sürecin tasarlanmasında Adalet ve Kalkınma Partisiyle birlikte yer aldıklarını söyledi.

MHP'nin yükselen bir değer olarak kabul gördüğü sürecin yaşadığına dikkat çeken Semih Yalçın, şunları ifade etti:

"Ülkemize ve milletimize yönelik tüm hasım oyunlar, sinsi tezgâhlar,Milliyetçi Hareketin oluşturduğu, izlediği siyaset sayesinde boşa çıkıyor,çıkmaya devam edecektir. Benim il başkanım, ilçe başkanım, belediye başkanım,değerli mensuplarımız göğsünü gere gere geziyor. Liderinin ve partisinin izlediği siyaset sayesinde. Hem milletimiz ve ülkemiz için hem de hepimiz için yarın bugünden daha iyi olacaktır. Buna yürekten inanınız. Böyle bir gidişat içerisinde, bu hareket içinden gelen gelmeyen bütün dava arkadaşlarımız,hepimiz, liderimizin örse vurduğu yerde çekiç olacağız; gerekirse oraya balyoz vuracağız. Aynı tarzda, aynı usulde, aynı tavırda; kendisinin etrafında şekilleneceğiz.Böylece Türkiye'nin geleceğine de birlikte şekil vereceğiz."

Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MHP'nin ve Devlet Bahçeli'nin izlediği siyasetin çok iyi takip edilmesini ve bunun tabana çok iyi anlatılması konusunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Karakaya "Cumhurbaşkanlığı hükûmet etme sistemi olsun, gerekse ittifak konusu olsun, bunu sabote etmek isteyen, başka yerlere yönlendirmek isteyen çevreler var. Buna karşı asla izin ve fırsat vermeyin." şeklinde konuştu.

MHP MYK Üyesi Muharrem Varlı, Adana'da birlik ve beraberliği güçlendirecek çalışmaların artarak devam edeceğini, düzenlenen toplantının da çok yararlı olduğunu kaydederek "İl teşkilatımıza, il yönetimimize, il ve ilçe başkan ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Burada birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz müddetçe, sadece Büyükşehir Belediyesini değil tüm ilçeleri kazanmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Varlı, 18 Mart'ta yapılacak büyük kurultaya ilişkin ise "Adana,Allah'ın izniyle bu kurultayda kendisine yakışan en doğru tavrı yapacaktır. Biz Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli'nin sonuna kadar arkasındayız ve sonuna kadar devam edeceğiz." dedi.

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, kurultayda alacakları tutumailişkin  "Adana teşkilatlarının ve çıkardığı değerli delegasyonun kurultayda alacağı tavrı herkes bilir. Devletimizi kurmuş,Cumhuriyet’i inşa etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Millî Mücadele’de ilham olmuş Adana'ya yakışan duruşumuz bellidir. Adana'nın yeri, 'Önce ülkem ve milletim.' diyen devlet gibi devlet adamı, Genel Başkan’ımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin yanıdır! Altını çizerek söylüyorum. Lidere sadakat şerefimizdir. Tüm teşkilat olarak Başbuğ Alparslan Türkeş'in izinde, Lider Devlet Bahçeli'nin emrindeyiz." dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, “Milliyetçi Türkiye” idealinin ancak birlik içinde sağlanabileceğini kaydetti. Sözlü"MHP'nin seçilmiş büyükşehir belediye başkanı olarak gerek il yönetimiyle gerekse ilçe teşkilatlarımızla, meclis üyelerimizle, seçilmiş tüm organlarımızla ve partimize gönül vermiş tüm mensuplarımızla gönülden mutabakat zemini içinde çalışıyoruz. Bir olursak iri olacağımızı, iri olursak daha güçlü olacağımızı ve milliyetçi Türkiye idealine bu samimiyet ortamında ulaşabileceğimize yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, önümüzdeki süreçte eskisinden çok daha fazla çalışma gerektiğini vurgularken, Seyfettin Yılmaz da"Bu hareketin dünden çok daha fazla çalışarak, daha çok başarılı olma gibi mecburiyeti vardır. Bu, şehitlerimize olan saygımızın, ömrünü taş medreselerde geçiren bu hareketin fedakâr mensuplarına olan borcumuzdur. Ülkücü hareketin daha çok birliğe, daha çok beraberliğe ihtiyacı var. Türkiye'nin de hiç olmadığı kadar Ülkücü Harekete ihtiyacı var." diye konuştu.

 

KUTU HABER

………………………

 

YALÇIN'DAN EMEKLİLERİ SEVİNDİRECEK ÖNERGE

Bu arada MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof.Dr. E. Semih Yalçın, emeklilik için yaşa takılanların mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Yalçın, "Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti giderilecek mi?" diye sordu.

Yalçın, önergesinde 8 Eylül 1999’dan önce çalışma hayatına girenlerin, çalışma süresi ve prim gün sayısı gibi, diğer şartları tamamladıkları hâlde, yaşı beklediklerini ifade eden Yalçın, bu insanların hizmetleriyle emekliliği hak ettiklerini vurguladı.

Önergesinde, bu insanların emekli olmamasının, çalışmak zorunda olmalarına sebep olduğunu, dolayısıyla, gençlerin de iş bulamamalarına altyapı hazırladığını ifade eden Yalçın, emeklilikte yaşa takılanların, kazanılmış haklarının derhâl iade edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yalçın'ın soru önergesi şöyle:

"Bilindiği üzere 08 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olup,prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresini dolduran vatandaşlarımız, yaşşartı nedeniyle emekli olamamaktadırlar.

Yıllardır mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bir düzenleme bekleyen emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın iş bulma umut ve isteği azalmakta; işe girmek isteyenlere ‘Yaşlısın.’ denilmekte, emekli olalım dediklerinde ‘Gençsin.’ denilmektedir.

Bir çıkmazın içinde yaşam mücadelesi veren ve artık emekliliği hakeden yaş mağduru vatandaşlarımız bir çözüm beklemektedirler.

Bu bilgiler ışığında,

1- 08 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olup, prim ödeme günsayısı ve sigortalılık süresini dolduran fakat yaş şartı nedeniyle emekli olamayan vatandaşlarımızın emekli edilmesi düşünülüyor mu? Düşünülüyorsa bununla ilgili çalışmalarınız nelerdir?

2- İş bulma sorunu yaşayan milyonlarca genç varken yeteri kadar hizmeti bulunan ve emekliliği hak etmiş bu vatandaşlarımıza emeklilik yolunu açarak, genç nüfusumuza da istihdam imkânı açmış olmaz mısınız? Bununla ilgili çalışmalarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

3- Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı? Varsa bunlar nelerdir?"