Demet AKBAĞ’dan “kadına şiddet” konusuna ilginç yaklaşım: "NE YAZIK Kİ KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARI YETİŞTİREN BİZLERİZ”

06 Nisan 2016 11:23 Didem Seyra DAL
Okunma
1976
  Demet AKBAĞdan “kadına şiddet” konusuna ilginç yaklaşım: NE YAZIK Kİ KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARI YETİŞTİREN BİZLERİZ”

 

 
Ünlü komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu Demet Akbağ, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” arifesinde Ankara'da sevenleriyle buluştu.
Çayyolu'ndaki bir alışveriş merkezinde düzenlenen "Kadına Dair Söyleşi" isimli etkinlikte hayranlarının karşısına çıkan Akbağ, “kadına yönelik şiddet” konusunda önemli mesajlar verdi.
Akbağ, hemcinslerine "Kadınlara eziyet eden ve şiddet uygulayan bu beyleri ne yazık ki yetiştiren bizleriz. Ne olur onları dikkatli büyütün." tavsiyesinde bulundu.
Alışveriş merkezinde yaklaşık iki saat süreyle seyircilere keyifli anlar yaşatan Akbağ, büyük ilgi gördü. Akbağ, esprileriyle hayranlarını kahkahalara boğarken zaman zaman yönelttiği sorular ve aldığı cevaplarla sohbetini renklendirdi.
Akbağ, Ankara'yı çok özlediğini ve davet alması hâlinde seve seve yeniden gelip hayranları ile buluşabileceğini söyledi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili düşüncelerini dile getirirken kız ve erkek çocukların nasıl yetiştirilmesi gerektiği konusunda hemcinslerine tavsiyelerde bulunan Akbağ, bu özel günün aynı zamanda annesinin doğum günü olduğunu hatırlattı.
Akbağ, "Annemin bu arada biraz rahatsızlığı var. Biz kardeşler onu mutlu etmeye uğraşıyoruz. 8 Mart günü birçok yerden teklif almama rağmen o gün annemi evde yalnız bırakmayacağım." diye konuştu.
 
"ERKEK VE KIZ ÇOCUKLARINIZI EŞİT DAVRANIN.”
8 Mart’la ilgili değerlendirme yaparken seyirciler arasında bulunan erkekleri tenzih eden Akbağ, şunları ifade etti:
"Kadınlara eziyet ve işkence eden beyleri ne yazık ki bizler yetiştiriyoruz. Ne olur onları dikkatli büyütün. Eğer hem kız hem de erkek çocuğa sahipseniz, 'Otur kız kardeşin sana su getirsin.' demeyin. Erkek evlatlarınızı kızlardan daha fazla önemsemeyin. Her ikisine de eşit davranın. 'Kızım okumasa da olur.' demeyin. En büyük hatayı buralarda yapıyoruz. Kadınlara eziyet eden bu erkek çocuklarını tuhaf çocuklar olarak ne yazık ki bizler yetiştiriyoruz. O yüzden çok çok özenmemiz lazım. Şiddet konusuna bu sohbetimde özellikle girmek istemedim. Çünkü çok can sıkıcı… Boyutları artık çok fazla arttı.  Mahkemelerden çıkan iyi hâl kararları... Öldürülen kadınlarımız… Şimdi ne kadar tatlı bir tatlı sohbet ettik. Bu tür konulara girince çok fena oluyorum. Sizlerin bu tür olaylar karşısında çok büyük acılar çektiğinizi biliyorum. Biz sanatçıların ne kadar büyük acılar çektiğimizi tahmin ettiğinizin bilincindeyim. Bu konuda hemfikiriz. Erkek çocuklarınızla arkadaş olun. Onlarla birlikte oyunlar oynayın. Öğrenin şu futbolu. Ofsaytı bile anlatırım şimdi size. Futbolun büyük bölümü ofsayt… Beylerinizle ‘Play Station’ oynayın. Çünkü çocuk gibiler onlar. Çocuklar oyuncaklarını paylaşmayı severler. Oyunu paylaşamazsanız, hayatı da paylaşamazsınız. Erkeklerle iyi geçinin. Erkekler, siz de bu hanımlara çok iyi bakın. Lütfen onlara nadide bir çiçek gibi davranın."
 
“DÜNYADA KADINLAR ERKEKLERDEN FAZLA”
Konuşmasında, "Hanımlar gün konuşma günü. Susup da içimize atıp ne olacak? Kadınlar olarak artık tavrımızı koymamız lazım." diyen Akbağ, daha sonra şöyle devam etti:
"Şu kalabalığı TBMM'de de görsem çok mutlu olacağım. İrticalen konuşuyorum ama araştırma yapmadan da gelmedim. Kadın ve erkeklerle ilgili istatistik araştırdım, şu çok meşhur Google amcamızdan. Sordum ona 'Ne diyorsun Google amca?' diye. Dünyada erkeklerden 69 milyon fazlaymışız."
Akbağ, "Her şeye rağmen kadın olmak çok güzel." diyerek konuşmasını bitirdi.