Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: "HALK KİMİ CUMHURBAŞKANI SEÇERSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

17 Eylül 2014 11:43 Evin GÖKTAŞ
Okunma
2305
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: HALK KİMİ CUMHURBAŞKANI SEÇERSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

 
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yeni Düşünce’ye gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu
Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüşlerini açıklarken Türkiye’de bürokratik vesayet anlayışının hâlen devam ettiğini hatırlatarak bu yapıyı kıracak bir liderliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Arslan, şunları kaydetti:
" Her ne kadar cumhurbaşkanının yetkileri değişmese de seçimle gelen bir cumhurbaşkanı doğal olarak halkın %50'sinden fazlasının oyunu aldığı için daha güçlü bir liderlik yapacak. Onun için biz tüm bu sorunlarla baş edebilecek, gerçek anlamda bir siyasi liderliği üstlenebilecek bir cumhurbaşkanı bekliyoruz. Halkın seçtiği kim olursa olsun başımızın üstünde yeri var. Cumhurbaşkanını halkın seçecek olması çok önemli. Halkın sorunlarını yakından bilen, dünyayı tanıyan, bölgedeki sorunların farkında olan bir cumhurbaşkanı Türkiye için önemlidir. Umarım halkımız 10 Ağustos'ta doğru kararı verecektir."
YARGITAYIN TAŞERON KARARI YENİ DEĞİL
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yargıtayın “taşeron işçinin sendikalı işçilerle aynı statüde olduğu ve sendikaya üye olmak istemesinin kanunlara aykırı olmadığı” yönündeki son kararını da değerlendirdi.
Bu kararın kendi sorunlarını çözmediğini ifade eden Arslan, TBMM'de görüşülen taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin söz konusu karara yakın olmasına rağmen yine de tam olarak ihtiyacı karşılamadığını belirtti.
TBMM'de görüşülen taşeron düzenlemesinde bazı asıl işleri yardımcı işler olarak belirleme yetkisinin Bakanlar Kuruluna verilmesinden duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Aslan, "Bu yetkinin Bakanlar Kuruluna verilmesi, bizde kuşkular uyandırdı. Acaba Bakanlar Kurulu bazı asıl işleri de yardımcı iş olarak kabul ederse... Yargıya gitme hakkı var ama yine de bunu bizi sıkıntıya sokacak bir düzenleme olarak görüyoruz." dedi.