MHP'li Başkan Demirel, "Engelliler Günü"nde Engellilerle Buluştu ENGELLİ BABASI BİR BAŞKAN: ENVER DEMİREL

21 Şubat 2019 14:21 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1177
MHPli Başkan Demirel, Engelliler Gününde Engellilerle Buluştu ENGELLİ BABASI BİR BAŞKAN: ENVER DEMİREL

ENGELLİLERİMİZ İÇİN TÜRKİYE'DE İLK VE ÖRNEK BİR PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Başkan Enver Demirel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından engelliler ile ailelerine hitaben bir konuşma yaptı.
Demirel, "Sizlerin hayatlarını daha da kolaylaştıracak birçok hizmet gerçekleştirdik. Bun-lardan en önemlisi hayalini kurduğum ve bu yıl tamamlayarak hizmete açtığımız Engelsiz Yaşam Merkezi’dir. Evet bu merkez hayalimizdi. Çok şükür bu hayalimizi gerçekleştirdik. Etimesgut'a böyle özel ve güzel bir hizmeti kazandırmak bizlere nasip oldu." dedi.
Bu merkezin her yönüyle Türkiye'de tek ve örnek olduğunu vurgulayan Demirel, şunları söyledi:
"Hizmete açtığımız Engelsiz Yaşam Merkezi, belki birçok il, ilçe ve yerleşim bölgesinde benzerleri olabilir ama bu alanda hizmet veren il, tek ve örnek bir merkezdir. Bu merkezi gezip gören bakanlık ve üniversite yetkilileri hiçbir yerde böyle bir merkezin olmadığını ifade ettiler. Böyle bir projeyi nasıl hayata geçirdiğimizi sordular. Biz her projemizi, her çalışmamızı hissede-rek ve yaşayarak yaparız. Böyle bir merkezin hayata geçiriliyor olması benim için çok önemli. Belediye başkanlarının birçok alanda hizmetleri olabilir. Benim de Etimesgut'un birçok mahalle-si, beldesi ve yerleşim alanında görev sürem içinde birçok hizmetlerim oldu. Bunlardan birisi de Korkut Ata Kültür Merkezi. Buna benzer birçok proje inşa ettik. Birçok yeşil alan, park, orman vs. gibi insanımıza ve şehrimize birçok donatı kazandırdık. Sosyal ve kültürel alanda birçok hizmet verdik. İnşallah vermeye de devam edeceğiz. Etimesgut Engelsiz Yaşam Merkezi ve Halk Ekmek Fabrikası bu ikisi benim için çok önemli hizmetler. Halk Ekmek Fabrikası benim ilk göz ağrımdır. Ondan asla taviz vermem ve oraya kimseyi dokundurmam. Bu iki hizmetim beni gerçekten vic-danen rahatlatan hizmetler. Etimesgut'ta diğer merkezlerde olduğu gibi bu merkezde de hizmet alacak siz sevgili hemşerilerim, engelli yakınlarımız ve vatandaşlarımız bir araya gelecek. Yaptı-ğımız bu hizmetleri birlikte sahiplenmemiz gerekiyor. Eğer bu kadar çok kaliteli hizmetlere sa-hip çıkılmaz, görmezden gelinir, önem verilmez, sahiplenilmez ise milletin başına külfet olur. Onun için sizlerden ricam, bu hizmetlere sahip çıkmanızdır. Birilerinin inisiyatifi ve keyfiyetine bırakamayız. Bu makamların geçici olduğunu bilen bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Yapılanla-ra sahip çıkınız. Çünkü tüm yapılanlar sizin içindir, sizin paranızla yapılmıştır, oralar size hizmet için vardır. Engelsiz Yaşam Merkezi gibi bir projeyi sahiplenmek hepimize gurur ve şeref verir. Gidip buradan faydalanın ve hizmet alınız. 15 yıldan beri çok şeyler yaptık ve çok hizmetlerde bulunduk. Eksikliklerimiz ve aksayan taraflarımız olabilir. Sonuçta biz insanız. Hiçbir şey dört dörtlük ve mükemmel olmaz. Bu mümkün değil. Biz elimizden geleni, üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Eksiğimizi ve aksayan tarafımızı sizlerle beraber tamamlayarak yolumuza devam etmek istiyoruz."

ETİMESGUT BİR KÖY İKEN TÜRKİYE'NİN EN ÇAĞDAŞ ŞEHRİNE DÖNÜŞTÜ
Başkan Enver Demirel, Etimesgut'un yaklaşık 30 bin hektarlık bir mücavir alana, 36 ma-hallesi ve yaklaşık 600 bin kişilik bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatarak, konuşmasına şöyle de-vam etti:
"Şehrimizin bazı bölgelerinde yapılmak istenip de yapılamayan hizmetler vardır. Ama ya-pılan çok da güzel hizmetler var. Bu şehir ufacık bir köy iken bugün sadece Ankara'nın değil Tür-kiye'nin en çağdaş şehirleri arasına girdi. İddialıyız şehrimizi çok daha ilerilere taşıyacak hizmet-lerimiz olacak. Etimesgut sosyal, kültürel, çevre ve şehircilik açısından vatandaşların yaşam kali-tesinin artması açısından örnek bir şehir olacaktır. İddiamız budur. Hedefimiz insanlarımıza hizmet edip mutlu ve mesut kılmaktır. Biz bunun için çalışıyoruz. Ama gönlüm istiyor ki her şey mükemmel olsun. Bu makam ve bu mevzuatın bana verdiği güç ne ise, mali kaynaklarımız bana nereye kadar imkân sağlıyorsa biliniz ki bunu sonuna kadar kullanacağım. Ama bu imkânların bu şehirde yaşayan insanlarımızın menfaatleri, istek ve arzularının dışında kuruşuna helal getirme-dik. Buna müsaade etmedik, etmeyeceğiz de. Tek derdimiz Etimesgut ve sizlersiniz. Biz bunun için ortaya koyduğumuz iradenin arkasındayız ve bu yolda yürümeye devam ediyoruz. Yürüdü-ğümüz bu yolda sizler bize yoldaş oldunuz. Eğer Allah nasip eder, ömrümüz olur sizlerin tevec-cühü ve Mevla’mın takdiri ile 2019'un 31 Mart'ından sonra da tekrar bu göreve devam edersek, bugüne kadar olduğu gibi her alanda hizmet vermeye devam edeceğiz. Onun için her şeyin hayır-lısını talep etmek lazım. Bizler inanan insanlar olarak ne olursa olsun noktasında değiliz. Ben En-ver Demirel ve Etimesgut Belediye Başkanı olarak hayırlı ise Allah bu görevi bir daha bana nasip etsin. Sizlerden bu konuda dua etmenizi ve amin demenizi istiyorum. Çok şükür başım dik ve alnım açık. Etimesgut'a 15 yıldır, üç dönemdir hizmet veriyorum ve bugün sizlerin huzurunda-yım. Çok mutlu ve huzurluyum. Sizin önünüze ve karşınıza geldiğim zaman başımı öne eğecek ve alnımda leke olacak ise belediye başkanlığını ne yapayım? Ama takdiriilahî ne buyurur onu bile-mem. Takdir Yüce Mevla’mdan, teveccüh sizlerden. Hayırlısı ne ise onu talep ediyorum."
Demirel, konuşmasının ardından engelli vatandaşlar ile ailelerinin istek ve önerilerini aldı. Engellilerle bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren Demirel, programın müzikli kısmında onlarla bir-likte Ankara oyun havalarını oynamayı da ihmal etmedi.

ÖMER UZUN: ARKAMIZDA KAYA GİBİ DURAN BİZE SAHİP ÇIKAN ENVER DEMİREL VAR
Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ömer Uzun da yaptığı ko-nuşmada, engelliler olarak Başkan Demirel'in desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini ifade etti.
Uzun, şunları söyledi:
"Bugün ülkemizin dört bir yanında engelliler için birçok programlar yapılacak. Engelliler en güzel mekânlarda ağırlanacak. Salonlarda; 'Engelleri kaldıracağız.' cümleleri yankılanacak. Sonra ne olacak? Program bitecek, tüm bu konuşulanlar, vaatler, bir sonraki 3 Aralık Dünya En-gelliler Gününe kadar rafa kaldırılacak. İşte Etimesgut Belediyesi ve Belediye Başkanı’mız Sayın Enver Demirel’in farkı burada ortaya çıkıyor. Sayın Başkan, 'Yapacağız, edeceğiz, engelleri orta-dan kaldıracağız.' gibi güzel vaatlerin yerine; 'Yaptık, ettik, başardık ve engelli kardeşlerimizin hizmetine sunduk.' ifadelerini kullanıyor. Biz, Etimesgut’un aynasından; hayallerin gerçekleştiği bir ilçe görüyoruz, umut görüyoruz, heyecan görüyoruz, mutluluk görüyoruz, Türkiye’ye örnek hizmetler görüyoruz. Arkamızda kaya gibi duran, bize sahip çıkan, engelliler adına hiçbir isteği-mizi geri çevirmeyen Enver Demirel görüyoruz. İhtiyaç sahibi engellilerimize aşevinden yemek hizmeti, giyim, Eti-kart desteği, tekerlekli araba gibi yaşam desteği sağlayan bir hizmet görüyo-ruz. Engellilerin evlerini ziyaret ederek, ihtiyaçlarını tespit edip, çözüm noktasında destek veren bir Belediye görüyoruz. E-kpss kursları düzenleyerek, engelli kardeşlerimizi sınava hazırlayan bir belediye görüyoruz. Etimesgut Belediyesi olarak, evde bakım hizmeti vererek, engelli kardeş-lerimizin yaşamlarını kolaylaştıran bir irade görüyoruz. Tekerlekli sandalyeye mahkûm olan ve yatağa bağımlı hastalarımıza araç desteği sağlayan, gidecekleri yerlere evlerinden alarak götürüp getiren bir belediye görüyoruz. Tatile engel yok diyen irade. Her yıl denizle buluşan mutlu yüzler görüyoruz. Her zaman yanımızda olan; hayatımıza dokunan bir el görüyoruz. Etimesgut Beledi-yesinin en önemli prestij hizmeti ise Türkiye'de tek, dünyaya örnek bir Engelsiz Yaşam Merkezi. Etimesgut Belediye Başkanı’mız Sayın Enver Demirel, Etimesgut’a; sadece Türkiye’ye değil, dün-yaya örnek bir tesise kavuşturdu. Bu tesisin adı, Sacettin Gürbüz Engelsiz Yaşam Merkezi. Bu tesi-si bizlere kazandıran Sayın Başkanı’mız Enver Demirel’e tüm engelliler adına teşekkürlerimi su-nuyorum. İlçemizde engelli olup da bu engeli nedeniyle dört duvar arasında kalan birçok engel-limiz var. Engelliler Meclisi olarak daha çok engelli ve ailemize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yönüy-le yoğun çalışmalarımız devam ediyor."




KUTU HABER
................
STK'LER, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Türkiye'de engellilere yönelik hizmet veren dernekler, vakıflar, federasyonlar, konfede-rasyonlar ve üniversitelerin ilgili birim yöneticileri, Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merke-zi'ni ziyaret ettiler.
Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ni gezerek yetkililerden bilgi alan 100'e ya-kın sivil toplum kuruluşunun başkan ve yöneticileri, tesise hayran kaldıklarını ifade ederek, "En-gellilere ve ailelerine yönelik böyle modern ve kapsamlı bir merkez görmedik. Bu tesisi kazandı-ran Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e çok teşekkür ediyoruz. Tüm belediyelere örnek olmalı, böyle tesisler bütün il ve ilçelerde yapılmalı. Burada engellilere yönelik yok yok. Her şey düşünülmüş. Tüm Türkiye'ye örnek olmalı." dediler.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, tesis gezisinin ardından ziyaretçilere merkez hakkında bilgi verdi ve yapılış amacını anlattı.
Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nin, Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi olduğunu hatırlatan Demirel, şunları söyledi:
"Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bu merkezde incelemelerde bulunan bakanlık yetkilileri, uzmanlar ve akademisyenler de ifade ediyorlar. Merkezimizde konaklama, özel eğitim ve rehabi-litasyon merkezi ile hobi ve meslek edindirme amaçlı atölyelerimizin yanı sıra engellilerimiz ve ailelerinin yaşam kalitesini artıran birçok donatı yer alıyor. Bu merkezden Etimesgut'ta ikamet eden hemşerilerimiz yararlanabiliyor. İnşallah bu merkezimiz örnek olacak ve diğer il ve ilçele-rimizde de bu tür merkezler kurulacaktır. Merkezimizde engelliler ve ailelerinin geçici süre misa-fir edildiği konaklama alanları bulunmakta. Bu çok önemli bir özelliktir. Çünkü birçok engelli yakını kendinden ödün veriyor, engelli çocuğunu bırakıp gidecek yeri olmadığı için hastanesine bile gidemiyor. Engelli bireyi olan ailelerimiz, engellisini artık bu merkeze, belli bir süre bize emanet ederek hastaneye, düğüne, cenazeye, seyahate gidebilecek. Engelli bireylerin beceri ka-zanmaları, sosyalleşmeleri, hobi ve meslek edinmeleri için 12 adet atölyemiz hizmet vermekte-dir. 15 yılda engellilere yönelik önemli hizmetler yaptık. Biz ayrım yapmadan bütün insanımızı seviyoruz. Engelli ve ailelerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak; daha çok hayata katacak hizmet ve projeler gerçekleştirdik. Engelli Hizmet ve Danışma Masası’nı kurduk. Burada engelli ve ailele-rine rehberlik hizmeti sunuyoruz, ihtiyaç sahibi engellilere yaşam desteği sağlıyoruz. Binlerce engellimize akülü araba, tekerlekli sandalye sağladık. Türkiye’ye örnek bir hizmet olan 'Engellile-ri Denizle Buluşturma' projesini hayata geçirdik. Engellilerimiz için ebru kursları, sinema gösteri-leri, geziler, konserler düzenledik. Engellilerimizin yararlanacağı asansörlü engelli aracımızı on-lara tahsis ettik. Kent Konseyimizde Engelli Meclisi ni kurduk. Elbette bunlar yeterli değil, engelli-lerimiz daha güzel hizmetlere layıktır. İnşallah önümüzdeki süreçte en iyi hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Engellileri yanımızda görmek onlarla her zaman beraber olmak en büyük te-mennimizdir."

ATATÜRK VE CUMHURİYET SEVGİSİ ENGEL TANIMADI
Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 500 üyesi ile birlikte Anıtkabir’i ziya-ret etti. Cumhuriyet’in 95. Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Ata’nın huzuruna çıkan engelliler, büyük bir mutluluk ve gurur yaşadılar.
Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, ellerinde Türk bayrakları ile birlikte Aslanlı Yol’dan yürüdüler. Etimesgutlu engeliler için Anıtkabir’de resmî program yapıldı. Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ömer Uzun, Atatürk Mozolesi’ne çelenk koydu. Tüm engellilerle birlikte saygı duruşunda bulundu ve anı defterini yazdı.
Etimesgutlu engelliler ve aileleri, daha sonra dev Türk bayrağı açarak Anıtkabir önünde fo-toğraf çektirdi. 

ANKARA'YA DEĞER KATANLAR ÖDÜLÜNÜ ENVER DEMİREL ALDI.
Bu arada Ankara Gazeteciler ve Yazarlar Derneği tarafından “Ankara'ya Değer Katanlar” ödül töreninde yılın siyasileri olarak; AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu seçilirken en fazla il başkanlığı görevini yürüten MHP Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya ödüle layık görüldü.
Yılın Belediye Başkanları ise; “Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi” ile Etimesgut Belediye Baş-kanı Enver Demirel, Halkkart Projesi ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Altınköy Pro-jesi ile Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Halkla İlişkileri ile Sincan Belediye Başkanı Mu-rat Ercan seçildi.
Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak alırken, Yılın Meslek Kuruluşları Ödülü’nü Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran aldı. Yılın Eğitim Kurumu Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Kurucusu Nesibe Aydın, Yılın Kadın Girişimcisi HHP EXPO Fuarcılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dayangaç, Yılın Erkek Girişimcisi Nurhayat Tarım ve Fidancılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arda Palamut, Yılın Genç İş Adamı Graftime Reklam AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Orhan ödü-le layık görüldü. Başarılı çalışmalarından ötürü Sincan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası İsa Yalçın da ödül aldı.
Yılın Basın Meslek Kuruluşu olarak Basın İlan Kurumu (BİK) Ankara Şube Müdürü Yezdan Uğurlu, Yılın Başarılı STK’sı Ankaralılar (AHİD) Derneği Başkanı Hilmi Yaman, Yılın En İyi Koro Şefi İpek Dereli oldu. Jüri Özel Ödüllerini ise Ankara Sivil Toplum Kuruluşları (ASTOP) Dönem Sözcüsü Mustafa Zengin ve TÜSİAV Verimlilik Platformu Başkanı Kutlu Tamay aldı. Gecenin sponsorluğunu üstlenen Ünsal Grup adına Orhan Ünsal, Altuğ Barış Doğan, Graftime Reklam AŞ adına Bekir Ünal ve SR Emlak adına Rahmi Yıldırım ödül aldılar.