Bahçeli, Kızılcahamam'daki Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti "TRUMP ÖLÇÜYÜ KAÇIRMIŞ, NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL"

10 Eylül 2018 14:03 Yeni Düşünce
Okunma
1123
Bahçeli, Kızılcahamamdaki Ülkücü Şehitler Anıtını ziyaret etti TRUMP ÖLÇÜYÜ KAÇIRMIŞ, NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL

Bahçeli, Kızılcahamam'daki Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti
"TRUMP ÖLÇÜYÜ KAÇIRMIŞ, NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklamalarına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü duruşunu sürdürmektedir. Amerika burada Türkiye'nin dediğini yapmak durumunda kalacaktır. Trump, ölçüyü kaçırmış, ne söylediğinin farkında değil." dedi.
Bahçeli, beraberindeki heyetle Kızılcahamam'daki Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Kendisini karşılamaya gelen partililerle tek tek selamlaşan Bahçeli, Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından anıta kırmızı karanfil bıraktı. Daha sonra anıt içerisine yapılan Gökbörü Otağı'na geçen Bahçeli, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Bir gazetecinin, "ABD Başkanı Donald Trump'tan Türkiye'yi hedef alan açıklamalar geliyor. Son olarak rahip Brunson'un adil bir yargılamaya tabi olmadığını ve onun casus olmadığını ileri sürdü ve Türkiye'ye de tehdit dilini bir kez daha kullandı. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Bahçeli, şunları söyledi:
"Trump, ölçüyü kaçırmış, ne söylediğinin farkında değil. Twitter ile konuşuyor ama yazdığını okuyamıyor. Bu bakımdan hiç ciddiye alınacak tarafı kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü duruşunu sürdürmektedir. Amerika burada Türkiye'nin dediğini yapmak durumunda kalacaktır. Ben, ona inanıyorum."
Bahçeli, Kurban Bayramı mesajında "dost görünümlü mihraklar" ifadesini kullandığı hatırlatılarak, "Başkan Erdoğan da stratejik ortağın Türkiye'yi stratejik hedef hâline getirmeye çalıştığını ifade etti. Neler söylersiniz?" sorusuna "Herkes kendisine göre bir üslup kullanıyor. Bizim üslubumuz da o." cevabını verdi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD Büyükelçiliğine ateş açılmasına ilişkin bir soruyu cevaplerken, "Doğru bir hareket değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, konuyu incelemelidir. Bu gibi davranışlara da müsaade edilmemelidir." diye konuştu.