MHP Lideri Bahçeli'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı: "30 AĞUSTOS RUHU MİLLÎ VİCDANDA HÂLÂ CANLIDIR"

10 Eylül 2018 12:52 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1176
MHP Lideri Bahçeliden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı: 30 AĞUSTOS RUHU MİLLÎ VİCDANDA HÂLÂ CANLIDIR

MHP LideriBahçeli'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı:

"30 AĞUSTOS RUHUMİLLÎ VİCDANDA HÂLÂ CANLIDIR"

EVİN GÖKTAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı DevletBahçeli, "30 Ağustos Zafer Bayramı"nın 96. Yıl dönümü sebebiyle mesajyayımladı.

Bahçeli, "30 Ağustos ruhu millî vicdanda hâlâ canlıdır.Bu ruh zulme karşı güvenlik zırhı, hıyanet ve melanete karşı en emin sığınak vedirenç kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin mesajı şöyle:

"30 Ağustos ruhu millî vicdanda hâlâ canlıdır. Bu ruhzulme karşı güvenlik zırhı, hıyanet ve melanete karşı en emin sığınak ve dirençkaynağıdır. Çevremizde sahnelenen küresel ve bölgesel ayak oyunlarına karşı 30Ağustos şuuruyla hareket edip beka ve birliğimizi tehdit eden riskligelişmelere karşı tedbir almamız acil bir zarurettir. Özellikle İdlip merkezlikaynama ve karışıklığın dikkat ve titizlikle takibi, ülkemizi olumsuzetkileyecek muhtemel göç hareketlerinin ve sıcak çatışma ortamının her türlüihtimali göz önüne alarak değerlendirilmesi millî güvenlik ihtiyacıdır. Siyasive ekonomik bekamızı üst düzeyde tehlikeye atan zincirleme oluşum veoperasyonları engellemek Türkiye Cumhuriyeti Devleti için var oluş meselesi,hayat ve varlık mevzusudur."

BAHÇELİ, 30 AĞUSTOSRESEPSİYONUNDA

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anıtkabir'de düzenlenen törendensonra aynı günün akşamı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen resepsiyonakatıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos ZaferBayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla "Başkomutan"sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin "Havuzlu Bahçe"olarak adlandırılan bölümündeki resepsiyona Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi EmineErdoğan ile geldi. Cumhurbaşkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TürkSilahlı Kuvvetleri Gününe özel hazırlanan kısa film gösterimi ile Kur’an-ıKerim tilavetinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan selamlama konuşması yaptı.

Konuşmasının ardından Malazgirt Zaferi'ne özel hazırlananfilm davetlilere izletildi. Programın sunuculuğunu Diriliş Ertuğrul dizisiyletanınan oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın yaptığı resepsiyonda resepsiyona,yaklaşık iki bin davetli katılırken, davetlileri, Külliye'ye gelişlerindemehter takımı karşıladı.

Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP GenelBaşkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvetkomutanları, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İP Genel Başkanı Meral Akşener,eski Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanları Bülent Arınç, Köksal Toptan,Cumhurbaşkanlığı kabinesi üyeleri, milletvekilleri, yüksek yargı organlarınınbaşkanları, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bürokratlar ile çoksayıda davetli katıldı.

Şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı resepsiyonda,basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı devletlerin Ankarabüyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşutemsilcileri hazır bulundu.

Erdoğan çifti, kendileri için ayrılan protokol bölümündebulunan TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, eskibaşbakanlardan Yıldırım Akbulut, Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller ile bir süresohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, resepsiyondan ayrılırken MHP GenelBaşkanı Bahçeli ve MHP milletvekilleri ile samimi şekilde sohbeti dikkat çekti.

Bu arada azınlık cemaatleri temsilcileri de protokolbölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gelerek bir süre kendisiyle görüştü.

Yabancı konuklar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasınınsimültane tercümesi yapıldı. Resepsiyonda, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı BandoTakımı, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Takımı ile TSK Armoni Mızıkası, marşve müzik dinletisi sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından eşi EmineErdoğan ile davetlileri masalarında ziyaret ederek, sohbet etti ve hatırafotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle 15 Temmuz şehitlerininaileleri ile gazi ve yakınlarıyla yakından ilgilendi.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan resepsiyonda Demirören MedyaGrubu Başkanı Mehmet Soysal, Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat,Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik, Milliyet gazetesi AnkaraTemsilcisi Didem Tümer ve CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova ile bir süresohbet ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral YaşarGüler ve kuvvet komutanları ile sohbet ettikten sonra hilal düzeninde hatırafotoğrafı çektirdi. Başkan Erdoğan, Türk Hava Yolları hostesleriyle de bir süresohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, komutanlarla hilal şeklindefotoğraf çektirdi.