MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı "Askıda Ekmek Projesi" büyük ilgi gördü “EKMEĞE YAPILAN %15'LİK ZAM İNSANİ VE VİCDANİ DEĞİL”

10 Eylül 2018 12:50 Yeni Düşünce
Okunma
1608
MHP Lideri Devlet Bahçelinin başlattığı Askıda Ekmek Projesi büyük ilgi gördü “EKMEĞE YAPILAN %15LİK ZAM İNSANİ VE VİCDANİ DEĞİL”

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı "Askıda Ekmek Projesi" büyük ilgi gördü
“EKMEĞE YAPILAN %15'LİK ZAM İNSANİ VE VİCDANİ DEĞİL”
AHMET DENİZ AĞCA
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekmeğe yapılan %15 oranındaki zammın insani ve vicdani olmadığını belirterek, "İnancımız 'komşusu açken stok yatan bizden değildir.' esasına dayanmaktadır." dedi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada, kilogramı 5 lira olan ekmek fiyatına %15 zam yapılarak 5 lira 75 kuruş olacağını belirtti.
Balcı, "İlla bütün illerde %15 artış olacak diye bir şey söz konusu değildir. Hiçbir yerde %15'in üzerinde bir fiyat artışı olmamış olacak. Kilogram fiyatı da 5 lira 75 kuruşu geçmemiş olacak. Örneğin; Ankara'da 200 gram ekmek 1 lira. Dolayısıyla kilogramı 5 liraya denk geliyor. Eğer Ankara'daki esnafımız ekmek fiyatını 1.25 olarak belirlemek istiyor ve bu da 220 gram olacaksa %13.5 bir artış olmuş oluyor. Eğer 210 gram olarak belirlerse o zaman da %15 artış olmuş olur. Ayarlanan gram kesinlikle 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak.” diye konuştu.
BAHÇELİ: “ASKIDA EKMEK PROJESİ”Nİ BAŞLATIYORUM
MHP Lideri Devlet Bahçeli ekmek fiyatlarındaki artış üzerine, %15 zammın insani ve vicdani olmadığını belirterek, "Ankara'da özellikle de Çankaya'dan başlamak üzere 'Askıda Ekmek Projesi'ni başlatıyorum.” açıklamasında bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekmek fiyatındaki artışı nasıl değerlendirdiğini soran gazetecilere şunları söyledi:
“Ekmek fiyatlarındaki artış dikkatle takip edilmeli. Ankara'da özellikle de Çankaya'dan başlamak üzere ‘Askıda Ekmek Projesi'ni başlatıyorum. Hâli vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer iki ekmek alacaksa üç ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncı ile paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde ‘Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?’ diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve yardımlaşma dinamikleri harekete geçirebilmeli. Unutmayalım ki, inancımız 'komşusu açken tok yatan bizden değildir.' esasına dayanmaktadır.”
Gazetecilerin, “Talimat verdiniz mi?” sorusu üzerine Bahçeli, “Gerekli talimatları veriyoruz. Çalışmaları ve girişimleri başlatıyoruz.” cevabını verdi.
PROJEYE MHP ANKARA İL VE PARTİLİ BELEDİYELERDEN DESTEK
Bahçeli'nin başlattığı "Askıda Ekmek Projesi" başta MHP Ankara İl Başkanlığı ve ülke genelinde partili belediye başkanları tarafından büyük ilgi gördü.
MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkan’ımızın başlatmış olduğu "Askıda Ekmek Projesi" kapsamında bugün bu fırınımızda 100 ekmeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın alması için askıya asıyoruz. Bugün Genel Başkan’ımızın emirleri doğrultusunda Ankara'da her bir Ülküdaşımız fırınlara uğrayıp askıya ekmek asacaklardır. Bu çalışmamız bugünlük değildir, devam edip gidecektir. Vatandaşlarımızın da bu çağrıya kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz." dedi.
MHP'li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve İlçe Başkanı Halil Şahingöz de uygulamaya destek verdi.
İlçe Başkanı Şahingöz, bu konuda yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Sayın Genel Başkan’ımız Dr. Devlet Bahçeli, ekmeğe yapılması beklenen %15'lik zammın dikkatle takip edilmesi gerektiğinden bahsetti. Parti Genel Merkezimizde ekmek zammıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Genel Başkan’ımız Bahçeli, Ankara'da, özellikle de Çankaya'dan başlamak üzere 'Askıda Ekmek Projesi'ni hayata geçireceklerini söyledi. Bu sebeple, Sayın Genel Başkan’ımız Bahçeli'nin başlatmış olduğu 'Askıda Ekmek Projesi' kapsamında ve MHP Ankara İl Başkanlığımızın bilgisi dâhilinde MHP Etimesgut İlçe Başkanlığı olarak ilçemizde bulunan Turan Unlu Mamüller fırınımız da 100 ekmeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın alması için askıya astık. Böylece 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' esasına dayanan bu girişime Etimesgut’ta öncülük ederek diğer hâli vakti yerinde olan vatandaşlarımız için bir örnek teşkil etmek istedik. Genel Başkan’ımızın emirleri doğrultusunda Ankara'da her bir Ülküdaşımız fırınlara uğrayıp askıya ekmek asacaklardır. Bu çalışmamız bugünlük değildir, devam edip gidecektir. Vatandaşlarımızın da bu çağrıya kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz."