DEVLET BAHÇELİ’DEN İP’E GEÇEN CHP’Lİ 15 VEKİLLE İLGİLİ SERT SÖZLER: "SİYASET HİLE VE HÜLLE KABUL ETMEZ"

30 Ağustos 2018 17:25 Yeni Düşünce
Okunma
951
DEVLET BAHÇELİDEN İPE GEÇEN CHPLİ 15 VEKİLLE İLGİLİ SERT SÖZLER: SİYASET HİLE VE HÜLLE KABUL ETMEZ

DEVLET BAHÇELİ’DEN İP’E GEÇEN CHP’Lİ 15 VEKİLLE İLGİLİ SERT SÖZLER:
"SİYASET HİLE VE HÜLLE KABUL ETMEZ"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesi ile ilgili sert konuştu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan Meclis'teki toplantıyı izleyen Bahçeli, TBMM'den ayrılırken CHP'den 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili tartışmalar çerçevesinde, kendisine eşlik eden milletvekillerine, "Siyaset hile ve hülle kabul etmez." değerlendirmesinde bulundu.
Bahçeli, 23 Nisan'la ilgili yayımladığı mesajında da şu ifadeleri kullandı:
"Gazi Meclis’in hür iradesini, 98 yıllık izzetini, ikbal arayışlarıyla, dahası hülle ve hile yoluyla karalamaya, karartmaya çalışan siyasi düşükler milletimizin demokratik kazanımlarına kast etmenin cezai karşılığını da kuşkusuz sandıkta göreceklerdir. Demokrasi nutku atanların, ilkeli ittifaktan bahsedenlerin ayak ve siyasi oyunlara heves etmeleri tam bir çatırdama, tam bir siyasi çürüme halidir."
AKÇAY’DAN CHP’Lİ 15 VEKİLE “SİYASİ ZÜBÜK” BENZETMESİ
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili yaptığı açıklamada ağır ifadeler kullandı.
"CHP’den 15 milletvekilinin ipe dizilmesi kararı, verilecek YSK kararıyla kesinlikle ilgili olmayıp, aylar öncesinden başlayan gizli ittifak görüşmelerinde alınmış, kılıf böyle hazırlanmıştır." ifadesini kullanan Akçay, şunları belirtti:
"Bu gizli ve kirli ittifak 15 vekil hüllesiyle iyot gibi açığa çıkmıştır. CHP’den 15 vekilin istifa ettirilmesi siyasetin yüz karası Güneş Motel olayının yeni bir versiyonudur. 100 bin değil milyonlarca imza toplayacaklarını ve seçime hazır olduklarını söyleyenlerin kendi teşkilatlarından bile imza alamayacaklarını görünce ayaklarındaki tarla çamuruyla CHP’nin paçasına yapışmaları ibretlik bir durumdur. Bu hadiseyle CHP milletvekilleri pazara sürülmüş, millet iradesi kirli pazarlıkların öznesi haline getirilmiştir. Demokrasi nutku atıp, ilkeli ittifak yapacağız diyenlerin ayak oyunları ile kendilerini ayağa düşürmeleri bir çürüme halidir. Siyasi zübükler 24 Haziran’da milletimizden hak ettikleri dersi alacaklardır. Ancak ibret alacakları şimdilik meçhuldür."
ÜNAL: BU BİR GÜNEŞ MOTEL VAKASIDIR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"İradesi rehin alınmış olan Kılıçdaroğlu, seçmeninin 1 Kasım Genel Seçimlerindeki tercihini hiçe sayarak 15 milletvekilini emrinde olduğu iradenin talimatı ile başka bir partiye göndermiş, sözde demokrasi adına demokrasiyi ve o milletvekillerini seçen millet iradesini yok saymıştır. Kılıçdaroğlu ve CHP’si kendini inkâr etme pahasına 15 milletvekilini 'İP'e göndermiştir. Üstelik ittifakların yasal olarak önü açılmışken gizli kapaklı görüşmeler, kulisler ve siyasi bir hülle ile bunu yapmıştır. Yaşanan hadise bugünün Güneş Motel vakasıdır."
BOZDAĞ: BU GÜNEŞ MOTEL'İN TEKRARIDIR
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 15 CHP'linin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Siyasi ahlaksızlığın en son örneği. Açık bir siyasi mühendislik. Bu ittifak ahlaki ve meşru bir ittifak değildir. CHP yönetiminin tutumu bir aldatma ve hiledir. Bu operasyon Güneş Motel'in tekrarıdır." dedi.
TURAN: YENİ BİR GÜNEŞ MOTEL OLAYI
AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, CHP'li 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti'ye katılmasına yönelik yaptığı açıklamada, kendi siyasetini geliştiremeyen, topluma bir şey vadedemeyen bir ana muhalefet partisi ile karşı karşıya bulunduklarını söyledi.
CHP'nin geçmişteki muvazaalı hiçbir işinden ders almadığının anlaşıldığını söyleyen Turan, "1978'in başında kurduğu 'Güneş Moteli', CHP’nin sonunu getirmişti. Yeni bir 'Güneş Motel' olayıyla karşı karşıyayız." diye konuştu.
Turan, İYİ Parti sözcüsünün dün yaptığı açıklama ile seçime girme konusunda bir sıkıntılarının olmadığını dile getirdiğini, CHP'nin ise bugün ortada bir problem varmış gibi milletvekillerini İYİ Parti'ye pazarladığını ifade etti.
HANGİ VEKİLLER İYİ PARTİ'YE GEÇTİ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İYİ Parti'ye geçen isimler şöyle:
"Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş."