YURT GENELİNDE MHP’YE KATILIMLAR SÜRÜYOR ANKARA İL BAŞKANI TURGAY BAŞTUĞ: GÜN GEÇTİKÇE MHP’YE DUYULAN TEVECCÜH ÇIĞ GİBİ BÜYÜMEKTEDİR

30 Ağustos 2018 17:01 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1134
YURT GENELİNDE MHPYE KATILIMLAR SÜRÜYOR ANKARA İL BAŞKANI TURGAY BAŞTUĞ: GÜN GEÇTİKÇE MHPYE DUYULAN TEVECCÜH ÇIĞ GİBİ BÜYÜMEKTEDİR

YURT GENELİNDE MHP’YE KATILIMLAR SÜRÜYOR
ANKARA İL BAŞKANI TURGAY BAŞTUĞ: GÜN GEÇTİKÇE MHP’YE DUYULAN TEVECCÜH ÇIĞ GİBİ BÜYÜMEKTEDİR

YENİ DÜŞÜNCE – Milliyetçi Hareket Partisi (MH) Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, “Gün geçtikçe MHP’ye duyulman teveccüh çığ gibi büyümektedir. Genel Başkan’ımız Sayın Devlet Bahçeli’ye sadakatimiz şerefimizdir.” dedi.
MHP’ye ilgili ve katılımlar Türkiye’nin dört bir tarafında her geçen gün artarak devam ediyor. MHP il ve ilçe teşkilatlarınca yapılan istişare toplantıları, partiye toplu katılım törenlerine dönüşüyor.
MHP Ankara İl Başkanlığının düzenlediği istişare toplantısında bu yıl içinde partiye katılan toplam 6 bin 972 kişi için sembolik olarak 185 kişiye parti rozetleri takıldı.
MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, MHP'nin Ankara'da gücüne güç kattığını belirterek, "Partimize yeni katılan 6 bin 972 dava arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Varlıklarıyla gücümüze güç kattılar.” diye konuştu.
Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına MHP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erkan Haberal, MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve binlerce partili katıldı.
Toplantıda konuşan MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Ülkücüler olarak Devlet Bahçeli’nin etrafında kenetlendiklerini, birlik ve beraberlik ruhuyla hain planlara geçit vermediklerini vurgulayarak, "Birileri de gitti ipini kimin tuttuğunu herkesin bildiği partilerini kurdular. Buradan o İP’sizlere ve ardına taktıklarına sesleniyorum. FETÖ alçağına umut olanın Türk milletinin gönlünde yeri yoktur. Sizlerin bir ucunu tuttuğunuz İP’in diğer ucunun ihanete yansıdığının, FETÖ’ya can suyu vermeye amaçladığının bu millet farkındadır." diye konuştu.
ANKARA'NIN AYAĞA KALKMA ZAMANI GELMİŞTİR
Baştuğ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ankara bir tek Cumhuriyet’imizin başkenti değildir. Tüm Türk dünyasının başkenti, umududur. Başkent ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkacaktır! Türkiye ayağa kalkarsa dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın Türk huzur bulacaktır! Ankara’nın ayağa kalkmasının zamanı artık gelmiştir. Tüm gücümüzü üç hilali Ankara’da dalgalandırmak için kullanacağız. Şahsım ve davamızın yükünü birlikte sırtladığımız Ülküdaşlarımız ile göreve geldiğimiz 8 Ekim 2017 tarihinden bugüne dört ayı geçen sürede sözümüzü yere düşürmemek için dur durak nedir bilmeden çalıştık. Ankara’daki her vatandaşımıza ulaşmaya, onların dertlerine derman, sevinçlerine ortak olmaya uğraştık. Bu kapsamda Ankara’nın tüm ilçelerinde istişare toplantıları gerçekleştirdik. İlçelerimizden başlayarak Ankara’nın kılcal damarlarına yani tüm mahalle, sokak ve köylerine kadar indik, tüm sorunlarını tespit ettik. Tespit ettiğimiz sorunlarının çözümü noktasında dava arkadaşlarımızla kafa kafaya vererek düşündük. Bu anlamıyla ilçe istişare toplantılarımızın çok verimli geçtiğini ifade eder, tüm ilçe başkanlarım ve değerli ilçe yöneticilerimize teşekkür ederim. Bugün artık sıra genişletilmiş il istişare toplantımızı gerçekleştirmeye gelmiştir. Ankara’nın dört bir yanından gelerek varlıklarıyla gücümüze güç katan her birinize teşekkürü borç bilirim. Bu salondaki varlığınız Ülkücü Hareketin iktidarına olan inancınızın haykırışıdır. Bu haykırış dosta güven veren, düşmana korku salan azim ve kararlılıktır. Konuşmamın hemen başında bu toplantının düzenlenmesinde emeği olan her bir Ülküdaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün bizlerin bir araya gelmesini nasip eden Cenabıallah’a şükrediyor, herkesi en kalbi duygularımla selamlıyorum.
TÜRK MİLLETİNİN YEGÂNE UMUDU MHP'DİR
Türk milletinin yegâne umudu olan MHP'nin bugünlere kolay gelmediğini hatırlatan Baştuğ, şunları söyledi:
"Üzerimize aldığımız sorumlulukta başta Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş ve Liderimiz Devlet Bahçeli olmak üzere dava büyüklerimizin çektikleri nice çileler, ödedikleri büyük bedeller vardır. Ülkücü Hareketin iktidar yürüyüşünü kesmek isteyenler onu ilk olarak kurşunlarla pes ettirmek istemiş, başaramamışlardır. Ölümlerle tüketeceklerini sanmış, yıldıramamışlardır. Yağlı urganlarla sindirmeye çalışmış, bir ölüp bin dirildiğimize şahit olmuşlardır. Oyunlar yolumuzdan döndürememiş, tehditler doğru bildiklerimizden ödün verdirememiştir. Hedefe koymalar, iftiralar, suçlamalar, mağduriyetler ve mahrumiyetler hiçbir zaman bizleri hak yolumuzdan döndürememiştir. Bizleri yok etmeye çalışanların her baş gösterdiklerinde aldıkları sonuç değişmemiş, emsali görülmemiş bir mağlubiyeti tatmışlardır. Her sıçradıklarında başlarını üç hilalin kudretine çarpsalar da Milliyetçi Harekete olan nefretleri ağır basmış, her fırsatta karşımıza çıkmışlardır. Kurulduğu 1969 yılından bugüne 49 yılda Milliyetçi Harekete kinini kusan, çamur atan, tuzak kuran herkes hafızamızdadır. İster dışarıdan olsunlar ister içimizden devşirilsinler onları hemen tanırız. Çünkü biliriz ki biz onları yenilgiye uğrattıkça daha da hırslanacak ve türlü türlü oyunlarla yine karşımıza dikileceklerdir. Bunlardan bir soy ağacı çıkardığımızda en tepede şehidimiz Ruhi Kılıçkıran’a kurşun sıkan hain eller yer alır, en aşağıda da 1 Kasım seçim sonuçlarını bahane ederek harekete geçen fitnenin aktörleri yer alır. Kim ne yaparsa yapsın kim hangi hain planı kurgularsa kurgulasın. Türk milliyetçiliği fikriyatının siyasal temsilcisi olan partimiz Türk milletinin teveccühüyle bugüne kadar önüne çıkan tüm engelleri aşmış, güçlenerek bugünlere gelmiştir. Bundan sonrada önüne çıkan tüm engelleri aşacaktır. Hepinizin malumu olduğu üzere 1 Kasım Seçimleri sonrasında seçim sonuçlarını bahane eden içimizden devşirilen bir güruh harekete geçmişti. Onları harekete geçirenler Milliyetçi Hareketi ameliyat masasına alıp Türklük damarının ve şuurunun kesilmesine isteyen cerrahlardı. Bu cerrahların nihai hedefi ise Anadolu’dan Türklüğü silmekti. Bu cerrahların kim olduğunu deşifre etmek, yüzlerindeki maskeleri yırtmak için büyük mücadele verdik. İftiralara uğradık, hakaretlere maruz kaldık, koltuk sevdalısı ilan edildik ama doğru bildiklerimizden şaşmadık, bayrağı yere düşürmedik. Paradigmamızı değiştireceğini söyleyerek Milliyetçi Hareketi okyanus ötesine uydu yapma planlarını parçalayıp attık."
FETÖ'DEN SUFLE ALDIKLARINI BİLİYORDUK
"Biz onlar harekete geçtiği ilk gün FETÖ’den sufle aldıklarını biliyorduk, partimizi ele geçirme heveslerinin nihai amacını biliyorduk. Nitekim başaramadılar." diyen Turgay Baştuğ, şöyle konuştu:
"Ülkücüler liderinin etrafında kenetlendi, birlik ve beraberlik ruhuyla hain planlara geçit vermedi. Onlar da gittiler ipini kimin tuttuğunu herkesin bildiği partilerini kurdular. Türk milleti FETÖ’nün alçak yüzüne 15 Temmuz gecesi tanık oldu. Hainliklerine geçit vermedi. Buradan o İP’sizlere ve ardına taktıklarına sesleniyorum. FETÖ alçağına umut olanın Türk milletinin gönlünde yeri yoktur. Sizlerin bir ucunu tuttuğunuz İP’in diğer ucunun ihanete yansıdığının, FETÖ’ya can suyu vermeye amaçladığının bu millet farkındadır. Ve ilk seçimlerde sandıkta sizlere gereken cevabı vereceğinden hiç şüphemiz yoktur. Bu İP’sizlerin ve birlikte hareket ettikleri blokun geçmişte ne yaptıklarına bakılmaksızın ülkemizin içinden geçtiği süreçte takındıkları tavır bile aslında kim olduklarını gün yüzüne çıkarmaktadır. Kıymetli Ülküdaşlarım, uğruna can verip kanımızla sulayıp vatan edindiğimiz Türkiye’yi terör kıskacına alma çalışmaları dur durak bilmeden devam etmektedir. Sözde müttefikimiz olan ülkeler gözümüzün içine baka baka bekamızı tehdit eden terör oluşumlarını koruyup kollamakta, besleyip büyütmektedir. Bu hainliğin başını çeken ABD suçüstü yakalanmıştır. PKK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG’ye yaptığı binlerce tırlık silah yardımları yetmezmiş gibi bir de sayıları yaklaşık 30 bini bulan bu çapulculardan oluşan sınır muhafız alayı kuracağını açıklamaları bardağı taşıran son damla olmuştur. Türkiye’nin güney sınırında terör koridoru oluşturma heveslilerine gereken cevabı vermesi gecikmemiştir. Türkiye, Zeytin Dalı Harekâtı’yla bekasını tehdit eden oluşumlara asla izin vermeyeceğini göstermiştir. Kahraman Türk ordusu Afrin başta olmak üzere sınırlarımızı kuşatan terör yuvalarını darmaduman etmekte, Zeytin Dalı Harekâtı’yla güney sınırında oluşturulmak istenen terör kuşağını yarmaktadır. Sınırlarımızın hemen yanı başında oluşturulmak istenen terör koridoruna son vermek amacıyla, canla başla mücadele eden kahraman ordumuzu muzaffer eylemesini Rabbimizden niyaz ediyorum. Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize Cenabıallah’tan acil şifalar diliyorum."
TÜRK MİLLETİ AFRİN OPERASYONU SONRASI YEKVÜCUT OLDU
Başkan Turgay Baştuğ, Türk milletinin Afrin Operasyonu sonrasında yekvücut olduğuna dikkat çekerek, "Türk milletinin kahraman ordumuza güveni tamdır, sonuna kadar yanındadır. Ama üzülerek ifade ediyorum ki maalesef Türkiye’nin Afrin hamlesinden içimizde rahatsız olan bazı kesimler vardır." ifadesine yer verdi. CHP’nin ve İP’in bazı sözde aydınlarının Afrin Operasyonu hakkında yersiz, hadsiz, mesnetsiz ve çelişkili söylemlerde bulunduğunu kaydeden Baştuğ, bu söylemlerin akılla izah edilir bir tarafı, elle tutulur bir yönünün bulunmadığını belirtti.
Baştuğ, şunları ifade etti:
"Kim ne söylerse söylesin Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadelede kararlılığını sürdürmelidir. Ankara’nın güvenliğinin Afrin’deki terör yuvalarının dağıtılmasından geçtiğini kimse aklından çıkarmamalıdır. Bir tek Afrin’de yetmez, nerede bir terörist varsa bulunup imha edilmelidir. Ankara’nın bugünkü ve yarınki güvenliği PKK’sından, FETÖ’süne, DHKP/C’sinden, PYD’sine, YPG’sinden, IŞİD’ine kadar tüm terör örgütlerinin başlarının ezilmesinden geçmektedir. Biz ülkücüler Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin işaret ettikleri gibi devletimizin ve milletimizin sonuna kadar yanındayız. Ülkemizin bekası için gerekirse canımızdan vazgeçmeye hazırlıklı ve yeminliyiz. Milliyetçi Hareket Partisinin kutlu mazisi şerefimizdir, övünç kaynağımızdır. İktidarda olduğumuz dönemde de muhalefette olduğumuz dönemde de her zaman tek kaygımız Türk milletinin geleceği olmuştur. Bu düsturla hareket etmiş, pozisyon almışızdır. Türk milleti ne zaman dara düşse ilk yetişen Ülkücülerdir. Buna Türk siyasi tarihinden verilecek çok örnek vardır ama 15 Temmuz gecesi Milliyetçi-Ülkücü Hareketin sergilediği duruş milletimizin hafızasında yer edinen en güncel örnektir. FETÖ’nün ülkemizi istilası için düğmeyi basıp harekete geçtiği ilk dakikalarda hainlerin karşısına ilk Milliyetçi Hareketin Saygıdeğer Lideri Sayın Devlet Bahçeli çıkmıştır. Onun bu duruşundan güç alan Türk milleti hainlere geçit vermemiştir. Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Merkezinden yayılan umut ışığı o kapkaranlık geceyi aydınlık düzlüğe çıkarmıştır. Türk milletini hedef olan hain planlar uygulamaya konulduğunda Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin yaşadığımız zamanın çok gerisinden yaptığı uyarılar hatırlara gelmektedir. O hem geçmişte tehlikeleri görmüş, gerekli uyarıları yapmış hem de vahim hadiseler vuku bulduğunda devletimizin ayakta durması için gereken desteği vermekten geri durmamıştır."
GÜN GEÇTİKÇE MHP'YE DUYULAN TEVECCÜH ÇIĞ GİBİ BÜYÜMEKTE
Başkan Baştuğ, MHP'nin bu duruşunun Türk milleti tarafından takdirle karşılandığını hatırlatarak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Gün geçtikçe Milliyetçi Hareket Partisine duyulan teveccüh çığ gibi büyümektedir. Bu teveccühün farkında olan kimseler karalama çalışmalarını hızlandırmaktadır. Bu ara sesleri kesildi ama yakın bir zamana kadar yaptırdıkları sözde anket ve kamuoyu yoklamalarıyla partimizin baraj altında kaldığını söylemekteydiler. Milliyetçi Hareket Partisinden 3 kişinin bile istifa haberi büyük olaymış gibi son dakika haberleri olarak verilmekte, partimizin eriyip bittiği lanse edilmekteydi. Hızlarını alamayıp partimizin üyesi olamayan kişileri bile partimizden istifa ettirdikleri oldu. Biz bunların hepsine gülüp geçtik. Çünkü biliyorduk ki partimize ilgi çığ gibi büyüyordu. Gittiğimiz her yerde, esnaf ziyaretlerinde, düğünlerde karşılaştığımız, hatta sokakta yürürken bile yolumuzu çeviren vatandaşlarımızdan bize Milliyetçi Hareket Partisinin ve onun saygıdeğer liderinin haklılığını duyuyoruz. Şimdi soruyorum sizlere üç kişinin istifasını son dakika haberi olarak veren haber ajansları sizce bugün bizim 6.972  kişiyle gerçekleştirdiğimiz üye katılımımızı görüp son dakika olmasa bile haber yapıp milletimizi bilgilendirecekler mi? Varsın onlar görmesinler, bugün aramızda 6.972  kişi milliyetçi hareketin çatısı altında canla başla Ülkücü Hareketin iktidara gelmesi için çalışmalarda bulunacağına yemin ediyor. Varsın onlar görmesinler, aramızda bulunan biraz sonra üyeliklerini tek tek tebrik edeceğim 6.972 yeni dava arkadaşımıza bu kürsüden teşekkür ediyorum. Varlıklarıyla gücümüze güç kattılar sağ olsunlar, var olsunlar. Kurultay denilince bizim aklımıza toylarımız gelmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi geleneği gereğince her kongreyi toy havasında gerçekleştirmekte, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesini amaçlamaktadır. Günümüz siyasetinde başarının sırrı birlik ve beraberliktir. Partimiz bu anlamda Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde kongrelerini tamamlamış, bugün ise sıra birlik ve beraberliğimizi taçlandıracak azim ve kararlılığın tüm dünyaya duyurulacağı büyük kongremize gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisinin 12. Olağan Büyük Kongresi tam bir ay sonra 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Teşkilatı olarak bizim bir tek büyük kurultay delegelerimizle değil; il, ilçe tüm yönetici ve üyelerimizle Genel Başkan’ımız Sayın Devlet Bahçeli’ye sadakatimiz şerefimizdir. Şerefin tavizi olmayacaktır. Bu salonda bulunan ve bulunmayan tüm Ankaralılara çağrımdır. Gelin hep birlikte millî duruş sergileyelim. Gelin hep birlikte şühedaya vefa gösterelim. Gelin hep birlikte millete beka duruşumuzdan vazgeçmeyeceğimizi haykıralım. Sözlerime son verirken herkesi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun. Ne mutlu Türk’üm diyene!"