TURGAY BAŞTUĞ: İLÇELERDE YAKACAĞIMIZ MEŞALELERİN IŞIĞIYLA TÜM ANKARA’YI AYDINLATACAĞIZ

23 Haziran 2018 12:31 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1428
TURGAY BAŞTUĞ: İLÇELERDE YAKACAĞIMIZ MEŞALELERİN IŞIĞIYLA TÜM ANKARAYI AYDINLATACAĞIZ

MHP Ankara İl Başkanlığının İlçe Teşkilatlarındaki İstişare Toplantılarına Yoğun İlgi

TURGAY BAŞTUĞ: İLÇELERDE YAKACAĞIMIZ MEŞALELERİN IŞIĞIYLA TÜM ANKARA’YI AYDINLATACAĞIZ

 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) çiçeği burnunda Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, göreve hızlı başladı. MHP Genel Merkezi tarafından parti müfettişliğine atanan eski İl Başkanı Fatih Çetinkaya'dan sonra görevi devralan Baştuğ, önce ilçe teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarını tek tekziyaret etti ardından da istişare toplantılarına başladı.

Önce Beypazarı, Ayaş, Güdül ve Nallıhan ilçe teşkilatlarında istişare toplantıları düzenleyen Başkan Baştuğ, ardından Kızılca hamam,Çamlıdere ve Kazan ilçelerinde toplantı yaptı. Her üç ilçede düzenlenen istişare toplantılarına yoğun ilgi gösterildi. Toplantılara MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’un yanı sıra, Ankara Milletvekilleri Mustafa Mit, Ankara Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Erkan Haberal, MHP MYK Üyeleri Sultan Gündüz ve Mesut Çelik, eski ve yeni ilçe başkanları ile meclis üyeleri, kadın kolları temsilcileri, ocak başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı. Ulusal ve yerel medya mensuplarınca da izlenen istişare toplantılarında, parti içi sorunlar masaya yatırılarak önümüzdeki dönemde MHP'nin il ve ilçelerde tüm seçimleri kazanabilmesi için ne tür çalışmalar yapılması gerektiği kararlaştırıldı.

MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit, istişare toplantılarında yaptığı konuşmada MHP'nin Türk milletinin ihtiyaçlarından doğan bir parti olduğunu ifade ederek, "Türk milletinin tarihî serüveni içinde bundan sonraki gelecek yüz yıllarda beraber yaşama azim ve iradesiyle zengin,mutlu ve müreffeh bir toplum olsun diye uğraşıyoruz. Tıpkı Türkiye üzerinde olduğu gibi MHP üzerinde de oyunlar oynanıyor.” dedi.

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, "Bugün buralarda birliğimiz ve dirliğimiz adına yakacağımız meşalelerin ışığıyla tüm Ankara’yı aydınlatacağız." diye konuşurken, Ankara Milletvekili Erkan Haberal da,"Biz bugün Ankara'da bu kadar rahat siyaset yapabiliyorsak eğer, arkamızda Kızılcahamam, Çamlıdere ve Kazan olduğu içindir." ifadesine yer verdi.

EKİCİLER: SİYASETİN DİP DALGASI ÇAMLIDERE'DİR

Ankara İl Başkanlığının öncülüğünde Kızılcahamam ve Çamlıdere İlçe Teşkilatları ile yapılan istişare toplantısında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra kürsüye gelen MHP Çamlıdere İlçe Başkanı Hamit Ekiciler, Çamlıdere ve Kızılcahamam'ı bir elmanın yarısı olarak niteleyerek özetle şunları söyledi:

"Siyasetin dip dalgası Çamlıdere'dir. 2017 yılında Allah'a şükür il ve ilçe kongrelerimizi yaptık. Çamlıdere'de mevcut üye sayımızı % 50 oranında artırdık. Buna ilaveten partimize katılmak için yüzlerce insan sırda beklemektedir. Bunların üyeliklerini de en kısa zamanda güncelleyeceğiz. Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey'in ışığı altında Çamlıdere teşkilatı olarak sizlerin hizmetindeyiz."

GÖKMEN: DEVLET BEY,İLÇEMİZE BÜYÜK DEĞER VERİYOR

Ekiciler'in ardından konuşan MHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Muzaffer Gökmen, MHP'nin Türk milliyetçilerinin ve Ülkücülerinin yegâne  oldugunu hatırlatarak, şöyle dedi:

"Ankara'nın her ilçesine gidip ortak yolumuzun MHP olduğunu anlatmaya çalışan bozkurt yürekli, dik duruşlu Turgay Baştuğ Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkücü ve milliyetçi hareketin bilge lideri 'Önce ülkem, sonra milletim daha sonra da partim.' diyen Sayın Devlet Bahçeli Bey'in ilçemize verdiği değer hepimizce bilinmektedir. Gerek sene içerisinde sıklıkla yaptığı ziyaretler gerekse bu kutsal dava uğruna canlarını vermiş, bedel ödemiş Ülkücü şehitlerimizin adlarının yaşatıldığı, milliyetçi hareketin mabedi olan Şehitler Anıtı ile Taş Medreseliler Hatıra Ormanı bunun en somut örneğidir.Geçtiğimiz dönemlerde Kızılcahamam Belediye Binasında dalgalandırdığımız Üç Hilal bayrağını 2019 seçimlerinde yeniden dalgalandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğimize şahsım ve yönetimim adına  sizlere söz veriyorum. Allah gökyüzünü hilalsiz, yeryüzünü Türk'süz, Türkiye'yi de Ülkücüsüz bırakmasın. Ne mutluTürk'üm diyene."

HABERAL: 18 MART'TAKİ BÜYÜK KURULTAYA HAZIRLANMAKTAYIZ

MHP Ankara Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Erkan Haberal,MHP'nin kurucusu, millî şuura haiz ve geride çelik gibi bir gençlik bırakan merhum Alparslan Türkeş'in aziz hatırası önünde 100. doğum yılında saygıyla eğildiğini ifade ederek konuşmasına başladı.  

Kızılcahamam'a geldiğinde çok mutlu olduğunu belirten Haberal, "İlk ve son şehidimizin önünde de saygıyla eğiliyor ve hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kutsal topraklarda geçen yıl kaybettiğimiz ilçe başkanımız Uğur Tekin kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyorum, mekânı cennetolsun." dedi.

Bu tür toplantıların ne amaçla yapıldığını anlatan Haberal,şunları kaydetti:

"İl ve ilçelerimizdeki bütün kongreleri tamamladık. 18Mart 2018'de yapılacak olan büyük kurultaya hazırlanmaktayız. Bu toplantılarda tüm teşkilat mensuplarımız olarak ne yapıyoruz ve gelecekte neler yapmamız gerektiğini hep beraber tartışıp daha ileriye gitmeye çalışacağız. İstişare toplantılarımızın amacı budur. Ama Kızılcahamam'da istediğimizi bulamadık.Sebebini tartışabiliriz. Kızılcahamam Ankara için her zaman bir kale idi.Ankara siyasetinin Çamlıdere dip dalgası, Kızılcahamam ise üst dalgasıdır.Çamlıdere'den sel gelir, Kızılcahamam'dan da Ankara'ya gelir. Biz bugün eğer Ankara'da bu kadar rahat siyaset yapabiliyorsak arkamızda Kızılcahamam ve Çamlıdere olduğu içindir. Kızılcahamam'da son seçimde belediye başkanlığını alamadık. Oysa alabilirdik, niçin kaybettik? Bu toplantılarda bunları tartışacağız. Bizim yapmamız gereken neyse hep beraber el ele verip bu sıkıntılara aşacağız. Kızılcahamam'ın bizim için çok büyük önemi vardır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey, Kızılcahamam'a ayrı bir ehemmiyet veriyor.Her sene en az üç dört defa buraya geliyor. Bütün teşkilat mensuplarımızla birlikte Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret ediyoruz. Şehitler Anıtımız yerini burada bulmuştur. Şehitlerin aziz hatırası için,, Üç Hilal Bayrağı Kızılcahamam'da her zaman dalgalanmalıdır."

BAŞTUĞ: ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ GENEL BAŞKANIMIZ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUŞ

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, istişare toplantılarında yaptığı konuşmada, "

Umut ediyor ve inanıyorum ki bu toplantılar hem birbirimizi daha iyi tanımamıza hem birbirimizi daha iyi anlamamıza vesile olacaktır.Nitekim istişare, Peygamber efendimizden bize miras kalan bir sünnettir.İstişare, Şanlı Türk töresinin bize armağanı bir gelenektir. Birbirimizi anlayabilmek, birbirimize danışabilmek, birbirimize katkı sağlayabilmek hepimiz için bulunmaz bir nimettir." diye konuştu.

Bu çalışmaların, Türkiye'nin MHP'ye en fazla ihtiyaç duyduğu içinde bulunulan süreçte Türk milletinin birlik ve beraberliğini daha da pekiştirip her anlamda MHP'ye güç katacağını bildiren Baştuğ, şöyle devam etti:

"Hepimizin malumu olduğu üzere; ülkemiz, son zamanlarda tarihin kaydetmediği şekilde, her türlü ihanetin, her türlü alçaklığın muhatabı olmuştur. Ülkemiz üzerinde kötü emel besleyenler, Vatan topraklarımızda gözleri olanlar, Türk milletinin varlığından ve güçlü olmasından ürkenler, Her türlü tezgâhı ve kumpası sahneye koymaktan, geri durmamışlardır. Çok çeşitli entrikalarla, devletimizin bekasını, milletimizin istiklal ve istikbalini ipotek altına almak istemişlerdir. Ülkemizi ve milletimizi tıpkı kurtuluş savaşı yıllarındaki gibi, ‘varlık’ sorunuyla, beka sorunuyla karşı karşıya bırakmışlardır. İçinde bulunduğumuz bu zor durumda, milletimiz kendisine bir umut ışığı ararken; şükürler olsun ki, Sayın Genel Başkanımız, ferasetiyle,devlet adamlığı tecrübesiyle, elini, yüreğini, gövdesini taşın altına koymuş,ülkemizin ve milletimizin kurtuluşuna, bir bozkurt misali öncülük ederek,devletimizin ve milletimizin bekasının teminatı olmuştur. Her birimiz bu kutlu davada, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in açtığı bu mukaddes yolda, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye yol arkadaşlığı yaparken, ne kadar önemli bir vazife ifa ettiğimizin farkında olmalıyız. Bin yıllara varan Türk tarihinin, kıyamete kadar taşıyacağımız İslam sancağının, bu uğurda yürünen mesafenin, kaybedilen canların, feda edilen yılların idrakiyle yaşamalı ve davranmalıyız. Birbirimize karşı münasebetlerimizde bu ülkünün ve ilkenin kadim sorumluluğunu yüreğimizde taşımalıyız.

ÜZERİMİZDEKİ ÖLÜ TOPRAĞINI ATMALI VE ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in "Ülkücü Ülkücünün öz kardeşidir." sözünü hatırlatan Baştuğ, şunları kaydetti:

"Bu sözü zihnimize kazımalıyız. Birbirimizi bu kardeşlik hukukuyla saymalı, Allah Rızası için sevmeliyiz. Eğer bu imana uygun amel edersek, eğer canımızdan öte gördüğümüz ülkümüze bu şuurla hizmet etmeye devam edersek, eğer bir ülküdaşımızın bir adım daha ileri gitmesi için ona omuz vermekten çekinmezsek, eğer bir kardeşimizin var ise bir ayıbını örtmekte gecegibi olursak, muhakkak ama muhakkak zafer bizim olacaktır. Zafer, bu davaya inananlara, ülküsüne sadık kalanlara, Türk milletine aşk ile bağlı olanlara,anasının ak sütü gibi helaldir. Şimdi Ankara’da yeniden diriliş vaktidir.Kızılcahamam için, verdiği emaneti geri alma vakti geldi. Çamlıdere ve Kızılcahamam’da ‘Üç Hilal’i dalgalandırma vakti geldi. Bugün bu salonda birliğimiz ve dirliğimiz adına bir meşale yakacağız ve buranın ışığıyla TümAnkara’yı aydınlatacağız. Girilmedik sokak, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Oturmak yok. Durmak yok, beklemek yok. Çalıştıkça güçlenecek,güçlendikçe çalışacağız. Herkesin, her kesimin içinde olacağız. Hiç kimsenin halkla karşılaşmak istemediği, millete hesap vermekten imtina ettiği şu dönemde, biz hep halkın içinde, milletimizin hesabının takipçisi olacağız.Bugün salonlarda, yarın meydanlarda. Ama daima gönüllerde olacağız. Evvela dersimize iyi çalışacağız. İlçemizi iyi tanıyacağız. Bugün altı binin üzerinde nüfusa sahip olan Çamlıdere’de, 25 binin üzerinde nüfusa sahip olan Kızılcahamam’da neredeyse Anadolu’nun her şehrinden bir vatandaşımız yaşamaktadır. Son seçim verilerine baktığımızda Çamlıdere ilçemizde 5 bin,Kızılcahamam ilçemizde 20 bin kayıtlı seçmen bulunmaktadır. 2014 yerel seçimlerde aldığımız oy ise Çamlıdere ilçemizde 1.259, Kızılcahamam ilçemizde7.856’dır. 1 Kasım 2015 de yapılan genel seçimlerde ise aldığımız oy Çamlıdere ilçemizde 394, Kızılcahamam ilçemiz de 3.389’dur. Bu veriler gösteriyor ki, üzerimizdeki ölü toprağını atmalı ve çok çalışmalıyız. İlk iş olarak ilçe teşkilatımızın üye sayısını çoğaltmalıyız. Bugün kayıtlarımıza baktığımızda Çamlıdere İlçe Teşkilatımızın toplam 96 üyesi, Kızılcahamam İlçe Teşkilatımızın toplam 264 üyesi bulunmaktadır. Neden 2 bin değil? Neden 5 bin olmasın? Bir an evvel partimizinüye sayısını yükseltip, mahalle teşkilatlarımızı güçlendirmeliyiz. Özellikle mahalle temsilcilikleri üzerinde hassasiyetle durup o yapıları desteklemeliyiz."