MHP ANKARA İL BAŞKANI TURGAY BAŞTUĞ: “MHP BİTİYOR SÖYLEMLERİNE 8 EKİM'DE GÜZEL BİR CEVAP VERDİK”

11 Haziran 2018 13:44 Evin GÖKTAŞ
Okunma
1524
MHP ANKARA İL BAŞKANI TURGAY BAŞTUĞ: “MHP BİTİYOR SÖYLEMLERİNE 8 EKİMDE GÜZEL BİR CEVAP VERDİK”

MHP ANKARA İL BAŞKANI TURGAY BAŞTUĞ:

“MHP BİTİYOR SÖYLEMLERİNE 8 EKİM'DE GÜZEL BİR CEVAP VERDİK”

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, “Sayın Genel Başkan’ımız Devlet Bahçeli Bey’in desteğine layık olmaya çalışıp gecemizi gündüzümüze katarak Ankara'da partimizin bayrağını zirveye dikmek için elimden geleni yapacağız inşallah.” dedi.

EVİN GÖKTAŞ

YENİ DÜŞÜNCE –Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) çiçeği burnundaki yeni Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, 8 Ekim 2017 tarihinde 12. Olağan İl Kongrelerini yoğun bir katılımla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sayın Genel Başkan’ımız Devlet Bahçeli Bey’in desteğine layık olmaya çalışıp gecemizi gündüzümüze katarak Ankara'da partimizin bayrağını zirveye dikmek için elimden geleni yapacağız inşallah.”dedi.

Baştuğ, Yeni Düşünce Dergisi’nin sorularını cevaplarken, kendisine“Hayırlı olsun.” ziyaretinde bulunan ilçe teşkilatlarına iadei ziyaretlerinin devam ettiğini belirtti.

Kongre ile ilgili bilgi veren Baştuğ, şunları söyledi:

“8 Ekim 2017 tarihinde 12. Olağan İl Kongremizi gerçekleştirdik. Çok şükür kongremizi yoğun bir katılım ve coşkuyla tamamladık.Yine aynı gün Sayın Genel Başkan’ımız Devlet Bahçeli Bey, Arena Spor Salonu'nda‘Kerkük Sevdalılarının Buluşması’ adı altında bir program gerçekleşti. Her iki programa Ankaralı Ülküdaşlarımızla birlikte yoğun bir katılım gerçekleştirdik.Birilerinin dediği gibi ‘MHP bitiyor.’ ya da ‘Barajaltı kalacak.’ söylemlerine 8 Ekim 2017 tarihinde Ankara'da çok güzel bir cevap verdiğimizi düşünüyoruz. Bu noktada da bu etkinliği sağlayan sayın teşkilat başkanımız olmak üzere tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 8 Ekim tarihinden itibaren hayırlı olsun ziyaretleri yapacaklarımıza dair toplantılarımız, nerede eksiğiz neler yapmalıyız,teşkilatlar noktasında bu tür faaliyetleri de yürütüyoruz. İnşallah bunların sonuçlarını önümüzdeki süreçte tüm teşkilatlarımıza yansıtacağız. Şu anda bu şekilde bir çalışma içindeyiz.”

Baştuğ, 48 yıllık siyasi tarihinde parti içi demokrasiyi eniyi şekilde uygulayan partinin MHP olduğunu ifade ederek, şu görüşlere yer verdi:

“Kongreler, teşkilatların mensuplarına hesap verdiği,istişare ettiği, programlarını anlattığı, onay aldığı yerlerdir. Hepinizin hatırlayacağı üzere 1 Kasım seçim sonuçlarını bahane eden ve bugün çok şükür MHP çatısı altında olmayan bazı isimler uzunca bir müddet gündemimizi işgaletti. Liderimiz Devlet Bahçeli, sırayla adaylık açıklaması yapan bu şahıslara olağan kongremizin takvimini hatırlatmış, ‘Samimiyseniz çalışmalarınızı yapın günü gelince Ülkücü Hareketin karşısına çıkarsınız.’ demişti. Ama onlar bu samimiyetten uzaktı, hepsinin çok ama çok acelesi vardı. Onların derdi bir oldu bittiye getirerek MHP’yi ele geçirmek ve paradigmasını değiştirerek karanlık ellerin uydusu yapmaktı.”

Kongrenin sonucunda tek kazananın davaları olduğunu vurgulayan Baştuğ, “Terör örgütleri bir anda harekete geçerek ülkemizi hedef almışlardır. Dost maskesi altına gizlenen müttefik ülkeler asıl yüzünü göstermeye başladı. Türk milletinin birliğini ve dirliğini hedef alanlar ve onların iş birlikçi maşaları hain emellerine asla ulaşamayacaktır. Çünkü Türk milletinin yegâne umudu MHP ayaktadır ve hiçbir fitne tohumunun yeşermesine izin vermeyecektir. Liderimiz Devlet Bahçeli, attığı adımlarla ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bozmuştur, bozmaya da devam etmektedir.” şeklinde konuştu

Pazar günü de Sincan'da idiniz. Sincan teşkilatını nasıl buldunuz?

Evet. Sincan teşkilatımız şu an çalışan ilçe teşkilatlarımız içerisinde en iyi durumda olanı. Diğer teşkilatlara örnek olabilecek bir teşkilatımız. Yapmış olduğu çalışmaları ve faaliyetleri bizi de etkiledi.Meşaleli yürüyüşü, Cumhuriyet’imizin ilan edilişinin 94. Yıl dönümünde görkemli bir kutlama yapmaları bizleri çok mutlu etti. Rabb’im bize bu tür faaliyetleri artırmayı nasip etsin İnşallah. Barış başkan özverili, başarılı ve çalışkan bir başkanımız. Allah yolunu ve bahtını açık etsin. Hedefleri var. İnşallah Cenabı allah gönlüne göre verir. O hedeflere İnşallah ulaşır.

Ankara'nın ilçelerine yönelik nasıl bir çalışma programlarınız var?

Tam olarak ilçe teşkilatlarımızı gidip ziyaret etmedik. Şuan tanıma ve tanışma sürecindeyiz. Tüm ilçe teşkilatlarımız hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bizler de iadei ziyaretlerde bulunup ardından siyasi çalışmalarımıza başlayacağız.Şu an hangi teşkilatın eksiği ve fazlası var konusunda bir tespitimiz yok henüz.  Ankara ile ilgili yapılan sosyal projelerle ilgili arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Bizim temel çıkış noktamız adalet. Halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu düşünerek varmak istediğimiz nokta da milletimizin bize teveccüh etmesi biz onlar için çalıştığımız için ahirette bunun hesabını verebiliriz. Bunun en güzel örneği de Sayın Genel Başkan’ımızdır. Biz çalmayacağız, çaldırmayacağız. Bunu yapanlarada talip olduğumuz hangi görev olursa olsun milletimize hizmet etmek istiyoruz.Milletimizin yararına olabilecek her şeye biz varız.

Ankara il başkanı olarak diğer partilerin il başkanları ile iletişimizi var mı onları ziyaret edip tanışacakmısınız?

Şu an sadece BBP İl Başkanı ile tanıştık. Diğerleri ile henüz tanışma fırsatımız olmadı. Önümüzdeki süreçte bu konuyu gündemimize almayı düşünüyoruz. Milletimizin yararına olacak şeylerde beraber oluruz.

Sayın Genel Başkan size çok güveniyor. Tam desteğini vermiş bulunuyor.

Sayın Genel Başkan’ımız Devlet Bahçeli Bey’in bu desteğine layık olmaya çalışıp gecemizi gündüzümüze katarak Ankara'da partimizin bayrağını zirveye dikmek için elimden geleni yapacağım inşallah...