MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN’DAN, GAZETECİ EMİN ÇÖLAŞAN’A SERT TEPKİ: “ŞİMDİYE KADAR YAZDIĞINIZ HİÇBİR YAZI MİLLET VE ÜLKE LEHİNE OLMAMIŞTIR.”

23 Şubat 2017 12:21
Okunma
816
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇINDAN, GAZETECİ EMİN ÇÖLAŞANA SERT TEPKİ: “ŞİMDİYE KADAR YAZDIĞINIZ HİÇBİR YAZI MİLLET VE ÜLKE LEHİNE OLMAMIŞTIR.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sözcü gazetesi yazarıEmin Çölaşan'ın Devlet Bahçeli ile ilgili yazdığı bir yazıyla ilgili yaptığıbasın açıklamasında, "Millet sizden usandı, çünkü bugüne kadaryazdığınız hiçbir yazı millet ve ülke lehine olmamıştır. Siz kendinizi akıllı,âlemi saf ve enayi mi sanıyorsunuz? Siz önce kendi mabadınızı temizleyin,utanın!” dedi.

Yalçın, açıklamasında, "MHP aleyhinde yazacak, çamuratacak başka vesile ve gerekçe bulamamış olmalısınız ki yine bizim mahalleninmezbelesini eşelercesine eski defterleri karıştırıyorsunuz." ifadelerinikullandı.

"Millet, hakkımızdaki seviyesiz, ölçüsüz ve saygısızbeyanlarınızı dinlemekten, duymaktan bıktı ama siz söylemekten, yazmaktanusanmadınız." ifadelerine yer veren Yalçın, açıklamasını şöylesürdürdü:

"Ama millet sizden usandı, çünkü bugüne kadaryazdığınız hiçbir yazı millet ve ülke lehine olmamıştır. MHP düşmanlığını sakızgibi ağzınıza sıvayıp dişlerinizi göstere göstere, tükürüğünüzü akıta akıtaçiğnemekten yılmadınız. MHP'ye kin ve nefretinizi yansıtan kelimelerkakafonisi, toz bulutu, çöl rüzgârı gibi etrafınızda savrulup duruyor. Siz debundan âdeta bedevi zevki alıyorsunuz. Bizimle ilgili içi boş ve asılsıziddialarınız; bir vahaya veya akarsu kaynağına değil, çölde kalmış müflisbezirgânın serap görmesine benziyor. Sayın Genel Başkanımızın MHP'yiküçülttüğünü, 7 Haziran Seçimleri sonrasında hükûmet ortaklığı, hattabaşbakanlık teklif edildiği hâlde bunu elinin tersiyle ittiğini yazıyorsunuz.Bunu, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin iktidar olmak istemeyişine,iktidar olmaktan korkmasına bağlıyorsunuz. Oysa saptırmaya çalıştığınız gerçekbambaşka. 7 Haziran sonrasında oluşan tabloda sözde % 60 muhalefet blokununiçinde HDP de vardı, değil mi Sayın Çölaşan? Eğer sözünü ettiğiniz birliktelikgerçekleşseydi MHP, PKK'nın siyasi temsilcileriyle koalisyon hükûmeti kurmuşolacaktı. Ya da bir CHP-MHP koalisyonuna HDP dışarıdan destek verecekti. Sizkendinizi akıllı, âlemi saf ve enayi mi sanıyorsunuz? Yıllardır terörlemüzakere terk edilsin diye bas bas bağıran, terörle mücadele konusundahükûmetin alacağı her olumlu karara destek vereceğini açık açık ilan edenMHP'nin, yılanla aynı torbaya germesini nasıl beklersiniz? MHP'nin kenditezlerine, fikriyatına taban tabana zıt bir tutumla bunu kabullenmesinibeklemek, belahattan de öte kötü niyetin işaretidir. MHP'nin iktidar partisininolumlu icraatına verdiği desteği payandalık olarak görüyor ama MHP'nin HDP'yepayanda olmasını makbul karşılıyorsunuz. Madem öyle, sizin adınız bundan böylemedyanın Makbul Çölaşan Paşa'sı olsun."

MHP'nin Çözüm ÜretmeyeÇalıştığını Görmezden Geliyorsunuz

MHP'nin koalisyonlardan ve makul siyasi birlikteliklerdenkaçacak bir parti olmadığını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Geçmişte DSP tarafından en olmadık, ağır itham vesuçlamalarla karşı karşıya bırakılmasına rağmen Türkiye'nin üstün çıkarlarıiçin MHP'nin bu parti ile koalisyona gittiğini ne çabuk unuttunuz? Siz bugünbölücü terörün, terör örgütlerinin planlı ve düzenli şekilde topyekûn saldırıyageçtiğini, Türkiye'nin bir ateş çemberi içinde olduğunu görmüyorsunuz. Bununkarşısında MHP'nin çözüm üretmeye çalıştığını görmezden geliyorsunuz.Türkiye'nin meselelerine çözüm üretme yolunun, her şeye körü körünemuhalefetten geçmediğini de es geçiyorsunuz. MHP'nin CHP ve HDP ile ittifakınaevet, halkın % 49.5'inin oyunu alan meşru bir iktidarın terörlü mücadele, Irakve Suriye konularındaki yapıcı her politikasına olumlu yaklaşılmasına hayır,öyle mi?"

.