MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ: “TÜRK MİLLETİNE GÜVENİYORUM. MİLLETE SORMANIN HİÇBİR MAHSURU YOK” “BİZ EZELDEN EBEDE HAKKIN YOLUNDA, MİLLETİN YANINDAYIZ”

“ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “başkanlık sistemi” için “referandum” çağrısı yaptı. „

23 Şubat 2017 11:39
Okunma
842

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “başkanlık sistemi” için“referandum” çağrısı yaptı.

MHP’nin parlamenter sistemin revize edilip reforma tabi tutularak devamından yana olduğunu” ifade eden Bahçeli, “Ancak milletimize görüş sormanın, fiilî çelişkiyi sona erdirmeyle ilgili müdahil olmasını istemenin hiçbir mahsurlu ve sakıncalı tarafını da görmeyecektir. Türk milletine güveniyorum, AKP'nin Anayasa hazırlığını TBMM'ye getirmesi, ilke ve hassasiyetlerimizi gözetmesi hâlinde, sağlıklı ve makul bir neticenin alınacağına inanıyorum." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulunduğu grup toplantısında şunları kaydetti:

Önüne geleni kapan, ardına geleni tepen, işine geleni öven sütü ve soyu karmakarışık olanlar milletimizi anlayamayacaklardır. Türk deyince yüzü asılan, nefesi daralan, dili damağına yapışan batılın yedekçileri ölüm kusmak için yarış içine girmişlerdir. Bunlar zulmü egemen kılabilmek için, yaylım ateşinden vazgeçmemiştir. Terörizm bu çerçevede kullanıma gelmiştir. Zalimler terörle tükeneceğimizi sanıyorlar. Pes edeceğimizi, geri çekileceğimizi düşünüyorlar. Bu nedenle insani değerlerini tamamen aldırmış piyonlarla saldırıyorlar. Çok şükür bu aziz milletin şehitler tepesi boş değildir.Şehitler kervanına katılan evlatlarımız oldukça Türkiye sapasağlam duracaktır.Şehit haberleri hepimizi kahretmektedir. 9 kahramanımız geçen hafta şehit olmuştur. Terörizmle mücadele süreci ne kadar acı ve maliyetli olsa da dayanacağız, düşman kuşağını yaracağız; başka seçeneğimiz yoktur. Terörün panzehiri, birlik ve dayanışmanın canlı tutulmasıdır. Türk milletini bölme,Türk vatanını bölüşme hayali kuranların hevesi kursaklarında kalacaktır. Türk milleti aslından, neslinden, kökünden, kültüründen kopmayacak, koparma çabasında olanlara da asla göz açtırmayacaktır.

 

Ülkemiz Beka Düzeyinde Risk ve Tehditlerle Karşı Karşıyadır

Türkiye’nin beka düzeyinde risk ve tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirten Bahçeli, şu görüşlere yer verdi:

Türkiye'nin de içinde bulunduğu geniş coğrafyalar diken üzerindedir. Küresel senaristlerin yoğun uğraş ve faaliyetleriyle Orta Doğu tümden kilitlenmiştir. Mezhep kamplaşma devasal coğrafyayı karanlığa gömmüştür.Suriye'nin dümeni bozuktur. Halep feryat figan içinde kan ağlamaktadır. Hastaneler,yardım konvoyları hedef alınmaktadır. Devasal kültür merkezi Vandalların yağma ve talanına katılmıştır. Halep'in baskı ve zulümden kurtulması acil ve zorunludur. Meseleye bakışımız yabancıların bakışı gibi olamayacaktır. Halep'in kader çizgisiyle, Anadolu'nun istikbal rotası ayrı ve uzak değildir. Kaderimiz örtüşmektedir. Halep emniyette değilse, Gaziantep tehdit altındadır. Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşanan savrulmalara müdahil olması kaçınılmazdır.Tam tersi durum ülkemizi daha pasif hale sokacaktır. Dünyanın diğer ucundan Orta Doğu'ya kalkıp gelen ülkelerin, Türkiye'nin çağrı ve taleplerine kulaktıkaması işgüzarlıktır. Komşu ülkelerin geleceklerinin tayin yetkisini kendisinde gören aymazlar, zalimler kafilesidir. Orta Doğu'da hesap yapan,çetele tutan, kanlı ambargo tutan malum ülkelerin sahtelikleri, yalanları bardağı çoktan taşırmıştır. Bunlar İslam âlemine fitne aşılamıştır.”