MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ANTALYA MİLLETVEKİLİ MEHMET GÜNAL: “FIRAT KALKANI OPERASYONU, HEDEFLERİ SINIRLI OLMAKLA BİRLİKTE ÖNEMLİ BİR ADIMDIR.”

18 Şubat 2017 13:07 Doç. Dr.Mehmet Günal
Okunma
1428
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ANTALYA MİLLETVEKİLİ MEHMET GÜNAL: “FIRAT KALKANI OPERASYONU, HEDEFLERİ SINIRLI OLMAKLA BİRLİKTE ÖNEMLİ BİR ADIMDIR.”

Irak ve Suriye Tezkeresi Meclisten geçti. TBMM Genel Kurulunda,Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükûmete verilen yetkininsüresini 30 Ekim 2017’ye kadar uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi,oylanarak kabul edildi. Oylamada AKP, CHP ve MHP “Evet.” oyu verirken, HDPtezkereye “Hayır.” dedi.

TBMM’nin yeni yasama dönemine başlamasının hemen ardından, Suriyeve Irak Tezkerelerinin görüşülmesine başlandı. Görüşmelerde ilk olarak MillîSavunma Bakanı Fikri Işık söz aldı. Işık, “Tezkerenin tek hedefi bu ülkeninhuzuruna saldıran içteki ve dıştaki teröristlerdir. Nihai hedefimiz, bu türtezkerelere artık bir daha hiç ihtiyaç duymayacağımız sürdürülebilir birözgürlük ve güvenlik ortamının tesisidir. Tezkerenin uzatılması hem bölücüterör örgütünün hem de DEAŞ’ın olası eylemlerine yönelik caydırıcı bir unsurolmaya devam edecektir.” dedi. 

Genel Kurulda MHP Grubu adına söz alan Antalya Milletvekili MehmetGünal, "Huzurun ve barışın gelmesi, bölgenin sükûnete kavuşması ve insanidramların sona ermesi için Fırat Kalkanı Operasyonu, hedefleri sınırlı olmaklabirlikte önemli bir adımdır. Bu adımın her iki ülkenin de bütün terörörgütlerinden temizlenmesi için devam etmesi gerektiği kanaatindeyiz." diyekonuştu.

MHP'nin bölgesinde yaşanan gelişmelere bakış açısının temelinde,öncelikli olarak, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden unsurların ortadankaldırılması, millî çıkarlarının korunması ve gerçekleştirilmesinin yattığınıbelirten Günal, ikinci hususun da bölgede yaşanan kargaşa, kaos ve çatışmalarınsona erdirilmesi olduğunu söyledi.