Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı KONCUK’tan Başbakan DAVUTOĞLU’na: “SİZ %49,5 İSENİZ KARŞINIZDA %50,5 VAR"

09 Aralık 2015 11:43
Okunma
993
  Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı KONCUKtan Başbakan DAVUTOĞLUna: “SİZ %49,5 İSENİZ KARŞINIZDA %50,5 VAR


İsmail Koncuk, toplumdaki kamplaşmanın giderek derinleştiğini, sınırların keskin hatlarla ayrıldığını söyledi.

 
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek "Toplumdaki ayrımcılığı kaldıracağınızı taahhüt ettiniz. Bunlar yapılmazsa her ne kadar % 49,5 oy almış olsanız da karşınızda %50,5'lik bir kitle var." dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekonomi kurmaylarının, işçi, memur, esnaf, çiftçi ve işveren temsilcileriyle Çankaya Köşkü’nde yaptığı toplantıda katılımcılar; ülkedeki “korku ikliminden” yakındı. Toplantıda, insanlar üzerinde büyük baskı bulunduğu ifade edildi.
Toplantıda yaptığı konuşmada; sadece sıradan vatandaşların değil, karar verici hâkimlerin bile korktuğunu belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, hukuk devletinin sağlanması gerektiği uyarısında bulundu.
İsmail Koncuk, Türkiye’de artık korku ikliminin bitmesi gerektiğini anlattı.
Koncuk, “Türkiye’de bu kamplaşma çok derinleşti, sınırlar keskin hatlarla ayrıldı.” dedi.
DİSK Genel Başkanı Kâni Beko da toplantıda, halkın çoğunluğunun ülkedeki “korku imparatorluğundan” yakındığını ifade etti.  
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ise memurlara kıyafet serbestisi getirilmesini isteyerek kravat takmanın zulüm olduğunu söyledi.
Toplantıda öteki katılımcılar tarafından insanlar üzerinde ağır baskı bulunduğuna dikkat çekilerek “korku imparatorluğu” yerine birlik, beraberlik havasının egemen olması gerektiği vurgulandı. Çalışanların iş akitlerinin keyfî olarak feshedildiği, kamu çalışanlarının sürgüne yollandığı, görevden alındığı belirtildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, eleştiriler üzerine bundan sonra görevlerinin tansiyonu düşürmek olduğunu ifade etti.
Toplantıda “başkanlık sistemi” bir iş adamı tarafından gündeme getirildi. Bunun üzerine tekrar söz alan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yeni Anayasa’nın “başkanlık” tartışmasının gölgesinde kalmaması gerektiğini söyledi. Başkanlık sistemi konusunda Başbakan Davutoğlu ile aynı görüşte olmadığını dile getiren Koncuk, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’na dokunulmamasını talep etti.
Toplantıda kıdem tazminatını gündeme getiren işveren temsilcileri de kıdem tazminatının fona dönüştürülmesinin de özel istihdam bürolarının da esnek çalışmanın da konuşulmasını istedi.