Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kâzım ERGÜN: "TOPLUMUN GERÇEK AKİL İNSANLARI BİZİZ.”

29 Ağustos 2015 14:32
Okunma
1493
  Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kâzım ERGÜN: TOPLUMUN GERÇEK AKİL İNSANLARI BİZİZ.”


   Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, toplumun gerçek akil insanları kendileri olduğunu belirterek “Yaşları ve görgüleri gereği gerçek akil insanları olan emeklilerimizin sesine kulak verilmesini istiyoruz.” dedi.
  Siyasilerin seçim meydanlarında emeklilerin hassasiyetlerini rencide edici söylemlerinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Ergün, emekliler olarak torunlarına şık olmayan bu tabloyu anlatabilmekte güçlük çektiklerini belirtti. Ergun, şunları kaydetti:
"Genç nesillere, iyi örnekler oluşturamıyoruz. Bu konuda en büyük sorumluluk siyasilerimize düşmesine rağmen, yapılan açıklamalar toplumu germekten başka bir işe yaramıyor. Herkesi sorumlu davranmaya çağırıyoruz.  Geleceğe umutla bakan aydınlık nesiller yetiştirmek istiyorsak, öncelikle onlara örnek olacak söylemler geliştirmeliyiz. Ardından kaliteli gelecek projeleri üreterek, ülke kalkınmasına en aktif katkıyı sağlayabilecekleri eğitim ve üretim standartlarını onlara sağlamak zorundayız. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Çünkü onlar bizim, yıllarca gözümüz gibi baktığımız bu ülkemizi gönül rahatlığıyla emanet etmek istediğimiz çocuklarımız, torunlarımız. Yarınları teslim edeceğimiz nesillere rehber olabilecek altyapıları da sunmamız gerekiyor. Tıpkı bizden önceki nesillerin bizlere hazırlayıp sunduğu toplumsal idealler gibi bizim de genç nesillerimizin önüne, büyük idealler, büyük projeler koymamız gerekiyor. Siyasi liderlerimizden en büyük beklentimiz işte budur. Toplumumuzun, yaşları ve görgüleri gereği gerçek akil insanları olan emeklilerimizin sesine kulak verip; torunlarımıza ufuklar açacak projeleri birlikte üretelim ve giderek kopmakta olan nesillerarası dayanışmayı, nesilleri kucaklaştırarak sağlayalım."
 
REDDEDİLEN İNTİBAK DAVASINDA HÂLÂ UMUT VAR
Türkiye Emekliler Derneği tarafından açılan intibak davasında ret kararı çıkmasına rağmen temyiz aşaması nedeniyle hâlâ bir ümit olduğu bildirildi.
Ankara 3. İş Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasına davacı dernek adına Avukat Yavuz Dersan katıldı. Duruşmada ret kararı çıktı. Avukat Dersan, karar sonrası yaptığı açıklamada, kararın Anayasa’ya aykırılık olduğu gerekçesiyle temyiz edildiğini ve davanın artık temyiz mahkemesi olan Yargıtaya taşındığını açıkladı.
Bu davanın yasama organını da etkileyeceğini belirten Dersan, “Yasama organı da bu kanunun çıkması noktasında herhâlde bir an önce etkin bir çalışma yürütür diye bekliyoruz.” dedi. Davada kabul kararı çıksaydı 2000 yılı sonrası emekli olanlar yaklaşık 250 TL fazla para alacaktı." dedi.
Dersan, "Karar sürpriz olmadı. Anayasa'ya aykırılık var. Temyiz dilekçemizi hazırlayarak gelmiştik. Yargıtaya müracaat ettik. Emekliler için hâlâ umut var." diye konuştu.
Emekli maaşları arasındaki dengesizliği gidermek üzere hazırlanan düzenleme, 2000'den önce emekli olanların maaşlarında yeniden hesaplamayla artış yapılmasını öngörüyor. Yasa 2013 yılının Ocak ayında uygulanmaya başlamıştı.