Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ: “Sarıçam Nitelikli bir yaşam merkezi ve Adana’nın parlayan yıldızı olacak”

15 Mart 2019 14:18
Okunma
826
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ: “Sarıçam Nitelikli bir yaşam merkezi ve Adananın parlayan yıldızı olacak”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ:
“Sarıçam Nitelikli bir yaşam merkezi ve Adana’nın parlayan yıldızı olacak”
Sarıçam Belediyesi’nde yaklaşık 5 yıla yakın bir sürede yapılan hizmetler adeta göz kamaştırıyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, seçimden önce verdiği sözlerin tamamını yerine getirirken, ilçede biten projelerle adeta yeni bir değişim, dönüşüm ve gelişim yaşanıyor. Başkan Uludağ, Sarıçam’ın Adana’nın yeni cazibe, nitelikli bir yaşam merkezi ve Adana’nın parlayan yıldızı olacağına inancının tam olduğunu belirterek, görev süreleri içinde vaat ettikleri projelerinden 2 kat daha fazlasını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Belediye Başkanı Bilal Uludağ, önümüzdeki 10-15 yıl içinde Sarıçam’ın bir milyon kişinin yaşayacağı bir merkez haline geleceğini ve planlamasının buna göre yapıldığını belirterek, “İlçemiz yeni yapılanıyor. Büyük binalar yapılmaya devam ediyor. Bu bölgeden Çukurova ve Seyhan’a göçler yaşanıyordu. Bunu önledik ve artık Sarıçam göç almaya başladı. Verilen sözlerin her zaman arkasındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Her şey daha modern ve daha güzel bir Sarıçam için. ”dedi.
Göreve geldikleri günden itibaren Sarıçam için gece gündüz demeden var güçleriyle çalıştıklarını anlatan Başkan Bilal Uludağ,  yaşanan değişimin ve yapılan işlerin gözler önünde olduğunu dile getirdi. Uludağ, “İlçe halkımıza vaat ettiklerimizden çok daha fazla olan işler gerçekleştirdik. 5 yıla yakın bir sürede Büyükşehir belediyemizin ve bizim başlattığımız hizmetlerin tutarı Sarıçam Belediyemizin yıllık bütçelerinin çok üzerinde ve 4-5 katını geçti. İlçemiz layık olduğu hizmetleri alıyor ve almaya da devam edecek. Bununla da ekonomisi güçlü bir Sarıçam ortaya çıkacak.” diye konuştu.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  ilçe tarihinde geride kalan uzun yıllar boyunca yapılan hizmetleri görev süreleri boyunca Sarıçam’a kazandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını, belediye de kurumsallaşmayı ve mali disiplini sağladıklarını, yapılan fiziki çalışmaların gözle görülür bir hale geldiğini ifade etti.
Bilal Uludağ,  Sarıçam’da yıllardır dokunulmayan Sarıçam Deresinin ıslahı için 7 milyon liralık ihale yapıldığını ve çalışmalarda artık sona doğru gelindiğini kaydetti.  Uludağ, Buruk Kolektörü ile Sarıçam bölgesinin alt yapı sorunun çözümü için 26 milyon liralık ihale yapıldığını da vurgulayarak, “Projenin kısa zamanda bitirilmesi planlandı ve halen yapım çalışması devam ediyor. Şu anda birçok yerde projeleri süren park çalışması yenilenen ve yapımı tamamlanan parklarımız var. Kozan yoluna cephesi bulunan Ziraat arazisinin kenarına yapılan ve içinde oyun aletleri, oturma ve spor alanları, yürüyüş yollarının bulunduğu yer tamamlandı ve halkımızın hizmetine sunuldu. Artık burada ilçe halkı özellikle yaz akşamlarında hem spor hem de dinlenme imkanı bulacak.” şeklinde konuştu.
70 MİLYONA YAKIN ASFALT ÇALIŞMASI YAPILDI
Uludağ, projeleri arasında yer alan Yeşil Bulvar kıyısına da bisiklet yolu, yürüyüş yolu, dinlenme ve spor alanları yapılacağını belirterek şöyle konuştu:
“Sarıçamlıları mahcup etmemek için hizmetlerimiz sürüyor. Ayırım yapmadan çalışmalarımızı yapıyoruz. İlçenin büyük bir bölümü şantiye haline dönüştü. Birçok mahallede asfalt, kilit parke ve kaldırım çalışmaları devam ediyor. Ayrıca ilçemizde doğalgaz çalışmaları sürüyor.. Merkez mahallelerimize doğalgaz verildi. Öte yandan doğalgaz çalışması sırasında mahallelerimizde bozulan yolların büyük bölümünün yapımı da bitirildi. Elektrik telleri de birçok mahallemizde yer altına alındı.
Halkımızdan ve muhtarlarımızdan gelen istekleri de göz önünde bulunduruyoruz. Yeni Bulvar açma çalışmalarımız ise Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir şekilde sürdürülüyor. Bu arada yol yapım çalışmalarına 70 milyona yakın bir harcama yapıldı.”
2 ÜNİVERSİTE DE SARIÇAM’DA, ÇÖPLÜĞÜN KALKMASI EN BÜYÜK HAYALİM
Çukurova ve Bilim Teknoloji Üniversiteleri öğrencilerinin büyük bir kısmının Sarıçam’da ikamet etmesinin sağlanması halinde bu bölgenin daha da değişip, gelişeceğine inandıklarını da anlatan Başkan Uludağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”2 üniversitemiz de Sarıçam’da. Öğrenci kenti Sarıçam olduğu takdirde AVM ve öğrenci evleri ve özel sektör kendiliğinden gelecek, yaşam kalitesi artacak. Bu bölgeden çöplüğün kalkması için çalışıyoruz. Çöplük alanında 1048 dönüm arazi var. Büyükşehir belediyemizle ortaklaşa çalışıyoruz. Bu benim gelecekteki en büyük hayalim. Önümüzdeki dönem kaldırıldığını inşallah göreceğiz. ALO Sarıçam’dan e-devlet ve e-belediye ye kadar önemli hizmetlerimizi sunuyoruz. Sarıçam’a samimiyetle hizmet etmek istiyoruz ve bunun için gecemizi gündüzümüze katıyoruz.  
Açık olan semt pazarlarımızı da yenileyerek Kapalı Semt pazarları yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz.  Sarıçam halkı 5 yıla yakın bir sürede yapılan hizmetleri ilgi ile izliyor ve izlemeye devam edecek.”
PROJELER TAMAMLANDI
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, birçok projenin tamamlandığını ve hizmete açıldığını, Bayrak Parkı ve Çanakkale Şehitler Anıtının da Sarıçam’a kazandırıldığını 2015 yılı 30 Ağustos’ta açılışının yapıldığını söyledi. Uludağ, toplamda göreve geldikleri günden bu yana 3511 Sarıçamlıyı Çanakkale’ye Minnet Yolculuğuna gönderdiklerini ifade etti.
Sarıçam Belediyesinde vaat edilen projelerden biri olan Ana-Bacılar Kadın Konukevi ve Kültür Merkezinin inşaatları tamamlandı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Konukevi ve Kültür Merkezinin Sarıçamlılar için önemli projeler olduğuna dikkat çekti.
Bilal Uludağ, projeleri arasında yer alan Saat Kuleli Parkta yapım çalışmaları da tamamlandığını belirterek,” Sarıçam için değer. Hayırlı olsun.” dedi.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından verilen talimat ile 1 Ocak 2015 tarihinde kurulan Turkuaz Masa (Halkla İlişkiler) çalışmalarına başladı ve bünyesinde kurulan 444 72 23 Turkuaz İletişim hattı ile 24 saat aralıksız olarak halka hizmet veriyor.  Turkuaz İletişim hattına bugüne kadar binlerce çağrı kaydı yapıldığı ve bu kayıtlardan büyük bir bölümünün çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Sarıçam Belediyesi Turkuaz Tim ekipleri “İyi ki Doğdun Bebek” projesi kapsamında bugüne kadar toplamda 3000 yeni doğan bebeği evlerinde ziyaret ederek, aileye birde bebek malzemelerinin bulunduğu çanta hediye ettiler. Uludağ, ayrıca her Çarşamba günü Halkla buluşma günlerinin “Başkanla Kendin Görüş”  adı altında devam ettiğini ifade etti.
SİMER İŞSİZLERİN UMUDU OLDU
Bilal Uludağ, İstihdama katkı yapma amaçlı, Sarıçam İstihdam Merkezinin (SiMER) yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda birçok işsiz gence iş olanağı sağlandığını belitti. Uludağ, “Bu merkezimiz bir yandan iş arayan vatandaşlarımıza mevcut donanımlarına göre iş bulmalarını sağlarken, diğer yandan da İŞKUR, Bilim Teknoloji Üniversitesi, Adana Organize Sanayi Bölgesi ile işbirliği doğrultusunda hareket ediliyor ve daha kalifiye eleman olarak işletmelere kazandırılıyor.  Buraya yapılan müracaatlar sonucunda 2018 yılı itibariyle 3218 kişiyi iş imkânına kavuşmuştur.” dedi.
Sarıçam Belediyesi ile Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle yapılan proje dâhilinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar ise sertifikalarını alarak iş hayatına kazandırılıyor. Ayrıca engellilere yönelik KPSS kursları verildi. Ortaokul ve liseliler Gençlik merkezlerinde dershane eğitimleri aldı.
“Değişim El İşim ile Başlar” projesi ile de ilçede yaşayan 1500 kadına istihdam olanağı sağladıklarını belirten Başkan Uludağ, bu anlamda geçmişte de KOSGEB işbirliği ile kadınlara özel kurslar dü¬zenlediklerini ifade etti. Uludağ, 405 kadın girişimcinin katılımı ile bir kadın kooperatifi kurulmasına öncülük ettiklerini ve son olarak ise 25 kadına Narenciye Ürünleri İşlenmesi ve Satış Eğitimi kursu verdiklerini kaydedip,“Bir kentte, kadınlar yaşamın içerisinde olduklarında daha demokratik, daha naif bir yaşam olur.”dedi.
Bilal Uludağ, ilçede kurulu bulunan spor kulüplerine de her zaman destek olduklarını belirterek,  her yıl düzenli olarak 6 kulübe malzeme yardımında bulunduklarını kaydetti. Uludağ, gençlerin spor yapabilmeleri için Halı sahalar yaptıklarını, aynı zamanda kendilerinin de Sarıçam Belediye Spor Kulübü bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Uludağ, her yaz ayrıca Yaz Spor okulları açtıklarını, sadece futbol değil 11 branşta yaklaşık 1000’in üzerinde sporsever gence ulaştıklarını ifade etti.


EĞİTİM YARDIMI ve SÜNNET ŞÖLENİ

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 2018-2019 yeni eğitim döneminde de ilçesinde ilkokul birinci sınıfa başlayan 3500 bin öğrenciye üzerlerinde her öğrencinin isimlerinin yazılı olduğu okul çantası, kırtasiye malzemesi bulunan eğitim paketi yardımında bulundu.  Ayrıca ilçede yaşayan 2 ve 4 yıllık üniversite öğrencilerine de bir defaya mahsus olmak kaydıyla eğitim yardımları her yıl düzenli olarak yapıldı.
Sarıçam Belediyesi tarihinde bir ilke daha imza atarak 3 yılda İlçede yaşayan ailelerin 1680 çocuğu Belediye tarafından hazırlanan muhteşem bir şölen ile sünnet törenleri yapıldı. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  geleneksel hale getirdikleri Sünnet Şölenlerinin en iyi şekilde yapılması için hiçbir şeyden kaçınmadıklarını söyledi. Uludağ, geçen yıl ise askere gidecek gençler içinde, “Asker Kınası” düzenlenen muhteşem bir törenle yaptıklarını da anlattı. Başkan Uludağ, yine her yıl düzenli olarak her mahallede Ramazan Şenlikleri düzenlediklerini de sözlerine ekledi.
SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ
Sarıçam Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen muhtaç ailelere her gün sıcak yemeklerinin evlerine kadar götürüldüğünü, sayının ise toplamda 380 kişi olduğunu söyledi.
Uludağ, sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu uygulamayı başlattıklarını belirterek, yaşlı ve bakıma muhtaç, yemek yapacak durumları olmayan ailelere sıcak yemek yardımının kapılarına kadar düzenli olarak götürüldüğünü kaydetti. Uludağ, ayrıca Sağlık ekiplerinin evde bakım hizmetleri de evlere giderek hizmet verdiklerini anlattı. Uludağ, yaz aylarında limonata, kış aylarında ise çorba dağıtımı da yaptıklarını kaydetti.
Sarıçam Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında ilçede yaşayan sokak hayvanlarının su ihtiyaçları için belirlenen 100 ayrı yere “Su Kabı” yerleştirildi, tüm anaokulu öğrencilerine hayvanları sevmeleri ve korumaları üzerine boyama seti dağıtıldı ve veteriner hekimimiz tararından bilgilendirme seminerleri verildi. Ayrıca mama dağıtımı da yapıldı. Bilal Uludağ,  sokak hayvanlarına yönelik geliştirilen bu projeyle hayvanların bir nevi de olsa koruma altına alınmasının planlandığını ifade etti.

"36 mahalleye tek tip park projemiz tamamlandı”
Sarıçam Belediyesi tarafından ilçe merkezi dışında bulunan ve Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen 36 köye tek tip park proje yapımları tamamlanarak hizmet vermeye başladı.  Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bugüne kadar hiç park olmayan bu mahallelerimizde yapılan park çalışmalarının tamamlanıp hizmete girdiğini  belirterek hayırlı olması dileğinde bulundu. Uludağ, toplamda ise 70 adet park yaptıklarını ve 70 adet daha yapacaklarını da dile getirdi.
Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen Nar Festivalleri de görkemli bir şekilde kutlandı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ekim ayı içinde hasadına başlanan ve ilçelerinde yetişen narların daha çok tanınması adına böyle bir festivali organize ettiklerini belirterek, “Nar festivalini de geleneksel hale getirdik.  Bunda ana amaç ise nar üreticisini teşvik etmek, ürünlerini daha iyi tanıtmaktır.” dedi.
Sarıçam Belediyesi’nde Sosyal Market projesi hizmete başladı
Sarıçam Belediyesi, 2018 yılının 24 Mart- 07 Nisan tarihleri arasında 14 günlük Ücretsiz Umre Yolculuğu Programıyla 30 kişi Umre’ye gönderdi.  Belediye Başkanı Bilal Uludağ, kura çekilişi ile belirlenen kişilerin Umre’lerinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Diğer bir proje kapsamında ise ilk ve ortaokul öğrencilerine İzcilik kampı, sinema, tiyatro ve kültürel geziler düzenli olarak yapıldı.
Sarıçam Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan “Sosyal Market” yapılan son düzenlemelerin ardından yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  hür türlü donanıma sahip bin metrekarelik kapalı alanda faaliyete başlayan Sarıçam Sosyal Marketin ihtiyaç sahibi bin aileye hizmet verecek şekilde planlandığını ifade etti.
Cenaze hizmetleri düzenli olarak yapılırken, her cenaze sahibine ise bir defa olmak kaydıyla yemekleri de verildi.
TEMİZLİĞE ÖNEM VERİLİYOR
Başkan Uludağ, ilçe halkının camilerde daha temiz bir ortamda ibadetlerini yapma imkânına kavuşmaları için ekiplerin cami içinde ve dışında temizliklerini yaptıklarını kaydetti. Uludağ, “Camilerimizde detaylı bir şekilde temizlik yapılıyor. Dinimizde temizliğin çok büyük bir önemi var. Bu nedenle ilçemizde bulunan camilerimizi temizliğini kurduğumuz ekibimizle aralıksız sürdürüyoruz. Ayrıca temizliğin dışında sıcak su temini için camilerimize de güneş enerjisi takıldı. Yine bazı camilerimizden gelen istek doğrultusunda onarım işleri de gerçekleştirildi. ”diye konuştu.
Sarıçam Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir yanında bulunan park, okul ve yol kenarlarının bakım ve onarım, temizlik çalışmasını yapıyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  ekiplerin bu çalışmaları periyodik olarak yaptıklarını belirterek,”Çöpler düzenli olarak günü birlik alınıyor. Her şey daha güzel ve temiz bir Sarıçam için.” dedi.