Cumhur İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, ı "5 YILDA 60 KİLOMETRE METRO YAPACAĞIZ"

15 Mart 2019 14:15
Okunma
674
Cumhur İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, ı 5 YILDA 60 KİLOMETRE METRO YAPACAĞIZ

Cumhur İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, 11 Ana Başlıkta Toplanan 111 Seçim Projesini Tanıttı
"5 YILDA 60 KİLOMETRE METRO YAPACAĞIZ"

EVİN GÖKTAŞ
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ardından Ankara'ya yeni bir vizyon ve çehre kazandıracak olan 2019-2024 Ankara projelerini açıkladı. Basın toplantısında MHP’li belediye başkan adayları hariç AK Partili tüm belediye başkan adayları hazır bulundu.
 11 başlık altında yüzlerce proje hazırladıklarını belirten Mehmet Özhaseki, "İşin özü, Haseki sözü" sloganıyla, "insan odaklı" belediyecilik anlayışıyla hizmet vereceklerini ve 5 yılda 60 kilometre metro yapacaklarını söyledi.
Projeler kapsamında, kültür, sanat, turizmden sosyal projelere, çevre projelerinden yerel kalkınma projelerine, spor projelerinden ulaşım projelerine kadar 11 başlık altında 111 proje bulunuyor.
Tanıtımı sinevizyon eşliğinde yapılan projelerden bazıları ise şöyle:
"Ulus meydan düzenlemesi, çocuk köyü projesi, millet bahçeleri, Ankara fuar alanının tamamlanması, 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi, Elmadağ Kayak Merkezi, Kızılay-Havalimanı metro hattı, Ankara Doğu-Batı Terminali ve cep terminalleri projesi."
KÜLTÜR YOLU PROJESİ ile ANKARA BİR NUMARA OLACAK
Projelerle ilgili hazırlıkların yaklaşık 2 ay sürdüğünü, kalabalık ve uzman bir kadroyla çalıştıklarını belirten Özhaseki, Ankara projelerinin ilk başlığının "Kültür sanat turizm projeleri" olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Ankara'da ilk kez bu tür bir proje gerçekleşecek. Kültür yolu projesi, hepimiz Ankara'da yaşıyoruz. Bir misafiriniz gelse; 'Ankara'da nereye gideyim?' diye sorsa, ' Hacı Bayram, Ankara Kalesi, Hamam Önü oradan da Külliye güzel oldu, oraya git' dersiniz. Başka bir şey gelmiyor aklımıza değil mi, oysa Ankara'nın binlerce yıllık geçmişi var. En önemli trentlerden biri kültür yolu, iki hat hazırladık kısa hat, uzun hat. Kısa hat 8 kilometreden oluşuyor. Ankara'da çok tarih var. İlk Cumhuriyet Dönemi eserleri mükemmel başka nerede var, hiçbir yerde yok. Ankara'da bulunan müzelerin birbirleriyle koordinasyonu sağlanıp, yerel halka ve Ankara dışından gelenlere tanıtımının yapılması gerekmektedir. Kentin sahip olduğu kültürel değerlerin tanıtıldığı, geçmişten günümüze değişim sürecinin anlatıldığı Ankara Kent Müzesi'nin yapılması planlanıyor."
CEBECİ STADI MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK
Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cebeci Stadı'nı millet bahçesi yapacaklarını ve buranın yeşil alan olacağını ifade etti.
Ankara'da hayvanat bahçesinin yeniden kuracaklarını belirten Özhaseki, “Ulaşım Projemiz var. Önümüzdeki yıl içinde ihalesi yapılıp Kızılay'dan havaalanına kadar, Çubuk'a kadar olan hattı tamamlayacağımızı düşünüyorum. Metro duraklarının tamamında araçlara otopark sağlamamız lazım, toplu taşımayı özendirmemiz lazım. İlçe projelerimiz var. Şehir merkezlerinde ne varsa ilçelerde de o olacak. Başlangıç olan projeler bakanlık uhdesinde olan projeler, bunların içinde bir kısmına ciddi devlet desteği gerekiyor. Bu konuda tecrübemiz var, bir sıkıntı olacağını sanmıyorum." diye konuştu.
ÇOCUK ŞEHRİ VE ÇOCUK KÖYÜ PROJESİ
Bazı projelerinin detaylarına dikkat çeken Mehmet Özhaseki, çok önem verdikleri projelerinden biri olan, "Çocuk şehri ve çocuk köyü" projesinin 2019 yılı içerisinde başlayacağını bildirdi.
Özhaseki, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yaptırılan ANKA-Park projesi ile ilgili ise, bu projenin kendi projeleri arasında yer alan "çocuk köyü" projesi ile birleştirileceğini söyledi.
Yeni bir belediyecilik anlayışı ile yola çıktıklarını kaydeden Özhaseki; AKM, Gölbaşı ve Kanal Ankara’nın haricinde Dikmen Vadisi 4-5. etap, Cebeci Stadı’nın yerine, Payamlıtepe, Çubuk Çayı, Karaköy, Hacıkadın, Yükseltepe, Göksu 2. etap, Gazi ve Polatlı olmak üzere 10 tane yeni Millet Bahçesi yapacaklarını söyledi.
Özhaseki, "Toplamda 12 milyon 950 bin metrekarelik yeşil alanı birkaç yıl içerisinde inşallah Ankara’ya kazandırmış oluruz.” diye konuştu.
ANKARA'YA 5 YILDA 60 KİLOMETRELİK HAT KAZANDIRACAĞIZ
Özhaseki, 64 kilometrelik raylı sistem haritasını gösteren ve insan odaklı belediyecilik yapmaya çalışacaklarını kaydederek, şunları ifade etti:
"İnsanlar yaşadıkları kentten keyif almalı, bunu sağlayacak projeler hazırladık. Ayrıca herkesin aradığını bulabildiği yaşamın çok kolay olduğu bir şehir hâline getirebilmekte, başta belediye başkanı ve ekibinin görevi diye düşünüyorum. Bunu yapacak ekip inşallah bizleriz. Ben ve ilçe belediye başkanı adayı arkadaşlarımız bu projelere omuz verip bu işleri çözeceğiz."
ÖZHASEKİ'NİN ÖNE ÇIKAN DİĞER PROJELERİ NELER?
Mehmet Özhaseki’nin dün kültür-sanat-turizm, sosyal, çevre, çocuk şehri, yeşil, yerel kalkınma, akıllı şehir, spor, ulaşım, kentsel yenileme ve çevre ilçe projeleri olarak 11 başlıkta yapılacağını açıkladığı projelerden bazıları şöyle:
“- Ankara Kalesi’nden Atakule’ye ulaşan iki ayrı hatta kültür yolu
- Kent Müzesi
- Hacı Bayram Camisi ile Ankara Kalesi arasına teleferik
- 24 saat açık olan ‘Uyanık Kütüphaneler’
- Temelli’de Madde Bağımlılığı Rehabilitasyon Merkezi
- Ankara Çayı ve derelerin ıslahı
- Ankapark’ın karşısına çocuk köyü
- Mahallelere etüt merkezi, kreş ve çocuk oyun evleri
- Çıkmaz sokakların çocuk oyun sokakları olarak düzenlenmesi.
- Ankara Fuar Merkezi’nin tamamlanması
- Halk Pazarı projesi
- Siteler’in yeniden düzenlenmesi
- Akıllı Şehir Vadisi’nin kurulması
- Metro istasyonlarına park et devam et projesi
- Ankara’ya doğu ve batı terminali ile cep terminalleri
- Taşınacak askerî alan ve kamu binalarının yeşil alan olarak değerlendirilmesi
- Dikmen Çaldağı’na TV kulesi yapılması
- Mamak’ta 9 binden fazla vatandaşın evleri takvim dâhilinde tamamlanıp teslim edilecek.”