Devlet Bahçeli’den Mehmet Özhaseki’ye ziyaret BAHÇELİ: MİLLİYETÇİ VE ÜLKÜCÜ CAMİA SAYIN ÖZHASEKİ’NİN ETRAFINDA KENETLENECEK

15 Mart 2019 13:50
Okunma
556
Devlet Bahçeliden Mehmet Özhasekiye ziyaret BAHÇELİ: MİLLİYETÇİ VE ÜLKÜCÜ CAMİA SAYIN ÖZHASEKİNİN ETRAFINDA KENETLENECEK

Devlet Bahçeli’den Mehmet Özhaseki’ye ziyaret
BAHÇELİ: MİLLİYETÇİ VE ÜLKÜCÜ CAMİA SAYIN ÖZHASEKİ’NİN ETRAFINDA KENETLENECEK

AHMET DENİZ AĞCA
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhur ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'yi Seçim Koordinasyon Merkezi’nde ziyaret etti.
Bahçeli ve Özhaseki, ziyaretin ardından kameraların karşısına geçti. Bahçeli, "Adayımız Sayın Öshaseki'dir." derken Özhaseki de "Değerli Genel Başkan’ımızın ziyaretleri bize onur vermiştir, güç katmışlardır. Çok teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, 61 gün sonra Türkiye'de önemli bir seçim yapılacağını hatırlatarak, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin uygulanabilirliğini sürekli kılmak, faaliyetlerini yoğunlaştırmak, Türkiye´nin sorunlarının çözümünde kararlılığı sağlamak, çok yakın bir tarihte yapılacak olan mahalli îdareler seçimleriyle millet iradesi nezdinde bir kez daha test edilecektir. Ve bu test sonucunda Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi çok daha güçlü, kalıcı, istikrar sağlayıcı bir yönetim şekli olacaktır. Bunun için, siyasi partilere öncelikle bu seçimlerde başarılar diliyoruz. Ancak Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin oluşması sırasında başlatılmış olan 'Yenikapı Ruhu', 'Cumhur ittifakı' anlayışı süresi içinde MHP-Adalet ve Kalkınma Partisi bu seçimde de bir gönül birliği, sağduyu birlikteliğiyle hareket etmektedir. Adayımız Sayın Özhaseki'dir ve milliyetçi camia bütün kurum ve kuruluşlarıyla, davasına gönül vermiş arkadaşlarıyla Sayın Özhaseki´nin etrafında kenetlenerek çalışmalarını sürdürecektir."
YILDIRIM’IN İSTİFASI FAZİLETLİ VE ERDEMLİ BİR DAVRANIŞTIR
TBMM Başkanı Binali Yıldırım´ın istifa kararını nasıl değerlendirdiği sorulan Bahçeli, Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak sunulduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:
"Bazı çevreler geçmişteki alışkanlıklarla sürekli hem adayı hem seçimleri şaibe altında bırakabilecek söylemlerle başta televizyonlarda düzenlenen bazı toplantılarla bir kara propaganda içine girmişlerdir. Dünkü Sayın Meclis Başkanımızın televizyon konuşmasında çok sağlıklı bir görüş ortaya konmuştur. '18 Şubat´ta adaylık müracaatı yapıldığı andan itibaren, Meclis Başkanlığı görevinden istifa edeceğim ve belediye başkanlığı çalışmalarına hız vereceğim.' ifadesini kullanmıştır. Bu faziletli, erdemli bir davranıştır. Çok propagandanın tesiri altında kalmayan sağlam bir iradedir. Onun için bu düşüncesine hep beraber saygı duymalıyız. Bundan sonra, `Aday olup olmayacağı, olması hukuk mudur, değil midir, Anayasa’ya uygun mudur, değil midir?´ tartışmalarına son vermek gerekir. Böyle bir durumda anlaşılıyor ki; Şubat´ın 18´inde Sayın Meclis Başkanı’mız, büyükşehir adayı olarak görevini sürdürebilmesi için gerekli olan hukuki adımı atmış ve Meclis Başkanı sorumluluğunu yine bir başka kardeşimizin yönetimine bırakabileceği anlayışını ortaya koymuştur."
AK PARTİ BAŞKAN ADAYI OLARAK KİMİ TAKDİM EDERSE DESTEKLEYECEĞİZ
Bahçeli, MHP´nin Meclis Başkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna, şu cevabı verdi:
"Adalet ve Kalkınma Partisi, TBMM'de milletvekili sayısı olarak en çok milletvekiline sahip olan partidir. Hangi turda gerçekleşirse gerçekleşsin Adalet ve Kalkınma Partisinin ortaya koymuş olduğu aday, Meclis Başkanı olacaktır. Geçmişte Binali Yıldırım'a destek verirken aday çıkartmamayı düşünmüştük. Şimdi aynı süreç devam ederken Adalet ve Kalkınma Partisi, kimi Meclis Başkanı adayı olarak takdim ederse, MHP bu adaya Mecliste destek verecektir. Bunun A'sı, B'si, kişisi, ötesi yoktur. Ne demektir bu? Bu kadar net ifade ediyoruz, ne demektir bu? Adalet ve Kalkınma Partisi Mecliste Binali Yıldırım'dan boşalan yere Meclis süresi içinde Başkanlık yapacak bir AK Partili kardeşimizi öneriyorsa, Milliyetçi Hareket Partisi cumhur ittifakının dışında hukuki zeminde de bunun bir hak olduğunu görüyor ve aday çıkarmadan kesin desteğini sunacaktır."
Bahçeli, HDP´nin bazı büyük şehirlerde belediye başkan adayı çıkarmamasını ise, "Bu zillet ittifakının karanlıkta göz kırpmasıdır. Mesele anlaşılmıştır, millet nezdinde de netleşmiştir, tartışmaya gerek yoktur." dedi.
Bu arada Bahçeli'nin, seçim koordinasyon merkezinden ayrılmadan önce cumhur ittifakının Etimesgut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel'den ilçedeki çalışmaları hakkında bilgi alması dikkat çekti.