DEVLET BAHÇELİ'DEN SEÇİM MESAJI: İKİ STRATEJİK HEDEFİMİZ GERÇEKLEŞTİ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM

31 Ağustos 2018 15:43 Yeni Düşünce
Okunma
1017
DEVLET BAHÇELİDEN SEÇİM MESAJI: İKİ STRATEJİK HEDEFİMİZ GERÇEKLEŞTİ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞANI YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM

DEVLET BAHÇELİ'DEN SEÇİM MESAJI: İKİ STRATEJİK HEDEFİMİZ GERÇEKLEŞTİ
SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilere yaptığı seçim değerlendirmesinde, "Tuzak bozuldu, komplo püskürtüldü." diyerek, stratejik iki hedeflerinin gerçekleştiğini bildirdi
Bahçeli, şunları kaydetti:
"MHP’nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri kapsamında 2 stratejisi vardı. Birinci stratejimiz, partimizin TBMM’de denge ve denetleme görevini ifade edebilmesi amacıyla güçlü bir grup kurmasıydı. İkinci stratejimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiydi. Çok şükür iki stratejik hedefimiz de gerçekleşmiştir. Tuzak bozulmuş, komplo püskürtülmüştür. MHP 24 Haziran Seçimlerinden tarihî bir başarıyla ve alnının akıyla çıkmıştır. Dava arkadaşlarımıza, aziz milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Türkiye 24 Haziran’da umuda ve huzura, parlak bir geleceğe, millî birlik ve kardeşliğe çok kararlı bir destek ve onay vermiştir. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin etkin, verimli, istikrarlı ve kalıcı şekilde yerleşmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bundan sonra da partimiz her türlü sorumluluğu, milletimizin beklentileri doğrultusunda üzerimize düşeni yapacağız. Ayrıca 9 ay 9 gün sonra yapılacak Mahallî İdareler Seçimi için gerekli olan çalışmayı da bugünden başlatmış durumdayız. 9 ay 9 gün sonra MHP bu kez de mahallî idareler düzeyinde muazzam bir doğruluşla hak ettiği başarıyı yakalayacak. Milletimize hizmet etmenin kıvancı, onuruyla dolup taşacaktır. Heyecanlıyız, hazırlıklıyız, inançlıyız. Başarmaktan başka seçenek tanımıyoruz.”
KRİZ BEKLEYENLER ŞAŞKINA DÖNMÜŞLERDİR
MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim sonuçları belli olduktan sonra yaptığı değerlendirmede de “Göğüslediğimiz badireleri, karşı karşıya kaldığımız tertip ve tuzakları dikkate aldığımızda Milliyetçi Hareket Partisi bugün tarihî bir başarıya imza atmıştır. Bizi yıkmak istediler, başaramadılar. Tahrip etmek istediler, sonuç alamadılar. Felaket tellallığı yapanlar Türklüğün vicdanına çarpmış ve dağılmışlardır. Türk milleti, Milliyetçi Hareketi TBMM’nin hem kilit partisi yapmış hem de denge ve denetleme görevini vererek önemli bir sorumluluk yüklemiştir." diye konuştu.
Bahçeli, şunları ifade etti:
"Bugün tarihî bir gün yaşıyoruz. Bugün cumhurun başarı ve yükselişine hayranlıkla şahit oluyoruz. Bugün cumhur ittifakının zaferini gururla, onurla, müsterih bir vicdanla idrak ve ifade ediyoruz. 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri tamamlanmış, geçici olmayan sonuçlar ortaya çıkmıştır. Çok şükür, Türk milletinin kutlu iradesi sandıkta tecelli etmiştir. Bu demokratik oluş ve olgunluğa saygımız tam ve kesindir. Seçimlerin sükûnet içerisinde yapılmış olması, katılımın da yüksek çıkması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Türkiye bugün itibarıyla resmen Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine geçmiştir. Aziz milletimiz geleceğini yeni hükûmet sisteminde görmüş, seçim ve tercihini bu yönde kullanmıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Seçimi ilk turda sonuçlanmış, kriz bekleyenler şaşkına dönmüşlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında tavizsiz durmuştur. Aynı zamanda partimiz bütün engelleri aşarak, bütün oyunları bozarak, bütün karanlık senaryoları parçalayarak TBMM’de temsil edilme imkânına kavuşmuş, çok değerli bir milletvekili sayısına ulaşmıştır. Göğüslediğimiz badireleri, karşı karşıya kaldığımız tertip ve tuzakları dikkate aldığımızda Milliyetçi Hareket Partisi bugün tarihî bir başarıya imza atmıştır. Bizi yıkmak istediler, başaramadılar. Tahrip etmek istediler, sonuç alamadılar. Felaket tellallığı yapanlar Türklüğün vicdanına çarpmış ve dağılmışlardır. Türk milleti, Milliyetçi Hareketi TBMM’nin hem kilit partisi yapmış hem de denge ve denetleme görevini vererek önemli bir sorumluluk yüklemiştir."
SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM
Bu seçimde alınan sonuçlarla birlikte Türkiye'nin önünün açıldığını ve geleceğinin aydınlandığını vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:
"Milliyetçi Hareket Partisi, önümüzdeki beş yıllık zaman süresinde milletimizin beklentileri doğrultusunda şevkle, heyecanla, sabırla, akılla, muazzam bir inanmışlıkla çalışmalarını sürdürecektir. Önce ülke ve milletim, sonra partim ve ben kararlılığımızdan asla taviz vermeden mücadelemize mücadele katacağımızdan herkes emin olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi konusunda üstümüze düşen her görevi azimle yerine getireceğiz. Tarafımız Türkiye’dir. Safımız büyük Türk milletidir. Hedefimiz millî birlik ve dayanışmanın güçlenmesidir. Temel önceliğimiz var olan, üst üste yığılan, günden güne tesir alanını genişleten vahim sorunların çözümüne katkı sunmak, destek vermektir. Bu maksatla da elimizi taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yapıcı, müspet, uzlaşmacı tavrımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Millî ve yerli duruşun Türkiye’de tam hâkim olması için tüm gücümüzle çalışacağız. Terörle mücadelenin başarıya ulaşması, sosyal ve ekonomik meselelerin milletimizin arzuları doğrultusunda nihayete ermesi, kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesi ve elbette Türkiye’nin bölgesel, dahası küresel kuşatmadan tamamen kurtulması hususunda cumhur ittifakına düşen sorumluluklar çok fazladır. Milliyetçi Hareket Partisi yeni sistem içinde vazifesini en etkili şekilde icra ve ifa edecektir. Bu vesileyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı görevine tekraren seçilmesinden dolayı yürekten tebrik ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisine destek veren, 49 yıllık emaneti lekeletmeyen aziz vatandaşlarıma, mensubiyetle övündüğümüz Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Gecenin bu vaktinde buraya gelen veya gelemeyen, nitekim coşkumuza gönülden katılan her dava arkadaşımı, her Ülküdaşımı candan kutluyor, samimiyetle kucaklıyorum. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Üç hilal sancağını düşürmediniz, dilerim ki, sizler de hayat boyu düşmezsiniz. Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cumhur ittifakı millet aklı, Türkiye’nin teminatı. Milliyetçi Hareket Partisi daha güçlüdür, daha huzurludur, daha da yükselecektir. Sağ olun, var olun. Cenabıallah’a emanet olun. Ne mutlu Türk'üm diyene!"